Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$33,892.80
-6.69
ETH
$1,339.10
-2.91
LTC
$130.47
-6.87
DASH
$102.40
-3.35
XMR
$138.79
-0.49
NXT
$0.01
+3.13
ETC
$7.43
-4.95
DOGE
$0.03
-31.04
ZEC
$84.05
-2.04
BTS
$0.04
-12.24

Ripple, SEC’in XRP davasına yanıt verdi

2

ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’nun (SEC’in) Ripple Lab’a yönelik iddialarının ardından, San Francisco merkezli firma, Komisyon’un federal mahkemedeki davasına cevabını sundu.

Ripple şikayet SEC tarafından açılan sorgulandığı Ripple ve yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen den. Ripple ve kurucu ortaklar, iddiaların, Ripple’ın yerel kripto XRP dağıtımının yasadışı bir menkul kıymet teklifi için olduğuna dair ne “yasal yetki ne de kongre yetkisi” olmayan “benzeri görülmemiş ve kötü tasarlanmış bir yasal teori” olduğunu iddia etti. 

93 sayfalık yanıt, SEC’in “teorisinin, XRP’nin rolünün, onlarca yıldır bu terimi anladığı için menkul kıymetlerin işlevlerinden farklı” olduğunu “görmezden geldiğini” belirtti. İfadenin girişi şöyle: 

Örneğin, XRP, bugün uluslararası ve yerel işlemlerde kullanılan sanal bir para birimi olan bir değişim aracı olarak işlev görür - yargı alanları arasında değer taşımak ve işlemleri kolaylaştırmak. Bu bir menkul kıymet değildir ve SEC’in bunu tek olarak düzenleme yetkisi yoktur. 

Ads

Aynı zamanda şirket, Komisyon’a Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talebinde bulundu. Ripple ekibi, Ether gibi diğer kripto para birimlerinin durumu ve “Çin’in bitcoin ve eter kontrolüne ilişkin [l] etterler” ile ilgili diğer konular hakkında bilgi edinmeyi amaçlıyor.

SEC’in Ripple aleyhindeki iddiaları, öncelikle kripto para biriminin durumu hakkında şüphe uyandırdı. Dava sayesinde, toplumdaki pek çok kişi konuyla ilgili daha fazla netlik çağrısında bulunuyor.

Bu duygu, düzenleyicinin bu konuda daha iyisini yapabileceğine inanan SEC Komiseri Hester Peirce tarafından da yankılandı . Peirce’e göre yaptırım, yasal rehberlik sağlamak için mutlaka en iyi eylem şekli değildir. 

Buna ek olarak şirket, yasal süreç yavaş olmasına rağmen, “daha geniş pazara açıklık getirmek için” sorunu hızla çözmek istediklerini iddia etti. Ripple’ın genel danışmanı Stu Alderoty şunları iddia etti:

… SEC şikayette bulunduğundan bu yana XRP, piyasa değerinin neredeyse yarısını kaybetti ve XRP’nin perakende sahiplerinin Ripple ile bağlantısı olmayan - SEC’in koruduğunu iddia ettiği kişiler - milyarlarca dolar zarara uğramasına neden oldu. 

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.