Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,465.13
+3.52
ETH
$605.39
+0.4
LTC
$106.30
+3.42
DASH
$97.25
-2.78
XMR
$158.45
+8.95
NXT
$0.01
0
ETC
$5.73
-3.52
DOGE
$0.00
-4.43
ZEC
$64.46
-1.62
BTS
$0.02
-4.51

SEC İş Ortağı Ripple’a Dava Açarken MoneyGram Bekle ve Gör Yaklaşımına Sahip

369

MoneyGram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) Ripple ile uzun süredir devam eden iş anlaşması üzerinde henüz herhangi bir “olumsuz etki” görmedi.

Bir şirket sözcüsü CoinDesk’e e-posta ile verdiği bir açıklamada “MoneyGram durumu geliştikçe izlemeye devam edecek” dedi. “MoneyGram, Ripple ile yaptığı anlaşma süresince diğer geleneksel FX ticareti karşı taraflarını kullanmaya devam etti.”

SEC , Salı günü Ripple’ın kurucusundan ikisinin oluşturduğu kripto para birimi XRP’yi kayıtsız menkul kıymetlerin 1.3 milyar dolarlık devam eden satışını gerçekleştirmek için kullandığını iddia etti .

Ripple , MoneyGram’ın% 4’ünden fazlasına sahip ve bu yılın üçüncü çeyreğinde, Ripple’ın XRP tabanlı sınır ötesi yerleşim ağına likidite sağlaması için MoneyGram’a 9.3 milyon dolar ödedi . Ripple, Ripple’ın isteğe bağlı likidite (ODL) hizmetini kullanmak için MoneyGram’a 52 milyon dolar verdi.

Ripple’ın xRapid sınır ötesi ödeme hizmeti aracılığıyla isteğe bağlı likidite, şirketlerin bir para biriminden XRP’ye ve XRP’den başka bir para birimine para aktarmasına olanak tanır. Bu, işletmelerin ödeme göndermek istedikleri ülkelerde banka hesabı açmaktan kaçınmalarına ve sınır ötesi işlemler için orada para tutmaktan kaçınmalarına olanak tanır.

Şu anda Western Union’ın ardından dünyanın en büyük ikinci para transferi sağlayıcısı olan MoneyGram, Haziran 2019’dan beri Ripple’ın ODL’sini dört para birimine girip çıkmak için kullanıyor. O sırada CEO Alex Holmes, MoneyGram’ın “ çapraz para dijital varlıkları kullanarak sınır uzlaşması . “

Salı günü yapılan şikayette SEC, “ODL’ye katılımın organik veya pazar odaklı olmadığını”, aksine “Ripple tarafından sübvanse edildiğini” iddia ettiğinde MoneyGram’dan bahsetmiş gibi görünüyor. MoneyGram, SEC şikayetinde isim olarak tanımlanmadı, ancak 2019’da başlayan bir düzenlemede Ripple’ın isimsiz para aktarıcısına Eylül 2020’ye kadar 52 milyon dolarlık ücret ödediğini belirtti.

SEC, “Para Transferi, Ripple’ın piyasadaki kayıtsız XRP satışları için bir başka kanal haline geldi ve Ripple, inorganik XRP ‘kullanımını’ ve XRP için işlem hacmini artırabileceği ek faydayı aldı,” dedi.

MoneyGram daha fazla yorum yapmayı reddetti.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.