Cheap Website Traffic
Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,683.14
+1.09
ETH
$1,650.87
+0.96
LTC
$97.15
+2.23
DASH
$72.60
-0.01
XMR
$152.38
+0.45
NXT
$0.00
+1.09
ETC
$21.20
+0.62
DOGE
$0.08
+0.28
ZEC
$44.24
+0.25
BTS
$0.01
-1.29

Soulbound belirteçleri, Celo blok zincirinde yeni kimlik çözümünü güçlendiriyor

839

Masa Finance, kullanıcılar için yeni “Refah Pasaportu” kimlik çözümü ile Celo blok zincirindeki dağıtımını duyurdu.

Web3 topluluğundaki birçok kişi için merkezi bir odak noktası, tüketicilere sunulan kimlik çözümlerini geliştirmek olmuştur. Geçen yıl ruha bağlı belirteçlerin (SBT) ortaya çıkışı,  kullanıcıların kendilerini tanımlamaları için yeni bir yol getirdi. 

SBT yutturmaca son aylarda yatışsa da sahneden kaybolmadılar. 1 Mart’ta SBT protokolü Masa Finance , yeni bir kimlik çözümü oluşturmak için karbon negatif Celo blok zincirini devreye alacağını duyurdu. 

Celo ekosisteminde aktif olan 10 milyondan fazla cüzdan, bir Masa “Refah Pasaportu” oluşturabilecek. Bu yeni Web3 kimlik çözümü, kullanıcıların kimliği doğrulanmış kullanıcı doğrulama SBT’si, kredi puanı SBT’si, topluluk itibarı SBT’si ve .celo alan adı SBT’si gibi dijital yaşamlarıyla ilgili çeşitli SBT’ler basmasına olanak tanır.

Masa Finance’in kurucu ortağı Calanthia Mei, değiştirilemez belirteçlerin (NFT’ler) Web3 kullanıcı özelleştirmesinin ilk öncüleri olduğunu ve SBT’lerin bir sonraki çığır açan teknoloji olduğunu söyledi.

“Web3’ün bir güven sorunu var ve SBT’ler, projeler ve kullanıcılar arasında ve kullanıcılar arasında kendi aralarında bir güven katmanı oluşturmanın birleştirilebilir ve ölçeklenebilir bir yolunu temsil ediyor. “

“Refah Pasaportu” çözümü, aynı zamanda, mikro krediler ve evrensel temel gelir gibi teknolojiyi entegre eden Celo projelerinden diğer kamu hizmetlerine erişim sağlar.

Mei, SBT’ler tarafından sağlanan kimlik çözümlerinin, sonraki 1 milyar gerçek kullanıcının Web3’e girmesine yardımcı olacağına inanıyor.

“SBT’leri, küresel ekonomiler, endüstriler ve kullanıcılar için web3 ile birleşecek ve yeni ekonomiyi gerçekten başlatacak köprüler kurmanın bir yolu olarak görüyoruz.”

Duyuruya göre, protokol halihazırda basılmış 250.000 Masa Soulbound Identity’ye ve basılmış yaklaşık 300.000 Masa .Soul Name’e sahip.

2022’nin sonunda MetaMask Corporate, Cobo ve Gnosis DAO, kullanıcılarına münhasırlık ve kimlik doğrulaması getirmek için bir SBT projesi oluşturmak üzere bir araya geldi . Aralık ayında, Japon finans firması Sumitomo Mitsui de SBT’leri sosyal nedenlerle araştırdığını açıkladı.

Bu yeni dijital varlıkların , dijital vatandaşlıkla birlikte metaverse’de gelecekteki dijital kimliğe olası bir çözüm olduğu düşünülüyor .

Dijital varlıklardan doğrudan bahsetmemekle birlikte, 9 Şubat’ta Avrupa Birliği gelecekteki dijital kimlikler için sıfır bilgi kanıtları kullanmaktan bahsetti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.