Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,068.57
+1.39
ETH
$585.14
+3.32
LTC
$81.24
+6.57
DASH
$96.76
+2.82
XMR
$152.15
+5.09
NXT
$0.01
+25.49
ETC
$6.08
+2.27
DOGE
$0.00
+2.46
ZEC
$67.51
+3.02
BTS
$0.02
-5.05

Suudi Arabistan ‘da Blockchain ‘i Kullanıyor.

73

Suudi Arabistan’ın merkez bankası yerel bankalara fon sağlamak için blockchain teknolojisini kullanıyor. Suudi Arabistan Para Otoritesi, bankacılık sektörüne fon sağlamak için blockchain teknolojisini kullandığını açıkladı. Pandemide blockchain teknolojisinin benimsenmesi çok daha fazla artış göstermiştir.

Suudi Arabistan merkez bankası bankacılık sektörüne likidite enjekte etmek için blockchain teknolojisini kullandığını açıkladı. Bu, merkez bankasının gelişen teknolojiyi keşfetme çabalarının bir parçasıydı. Suudi Arabistan Para Otoritesi (SAMA), COVID-19 salgını sonrasında normal operasyonları sürdürmeye çalıştıkları için yerel bankaları destekliyor. En son jestiyle bankacılık sektörüne 13.3 milyar dolar pompaladı. Merkez bankası, bu likidite enjeksiyonunun bir kısmının blockchain teknolojisi ile konuşlandırıldığını ortaya koydu.

SAMA yeni teknolojileri deniyor.


Bu eylem, SAMA’nın yeni teknolojileri keşfetmek ve denemek ve bu teknolojilerin finans sektörü üzerindeki etkilerini değerlendirmede merkez bankalarının küresel eğilimlerine ayak uydurmak için sürekli çabalarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Suudi Arabistan merkez bankası, fon transferi için blockchain teknolojisini kullanmada öncü merkez bankalarından biri olarak kendini gösterdi. Geçen yıl Suudi Arabistan ve BAE, dijital parayla çalışan bir sınır ötesi fon transferi girişimine katıldı. Proje, SAMA ile BAE Merkez Bankası arasındaki ortaklık sayesinde mümkün oldu.

Blockchain ‘in benimsenmesi, küresel salgının ortasında artmaktadır


Suudi Arabistan’ın önde gelen uluslararası bankası SABB, geçen yıl ülkenin en büyük ithalatçıları ve ihracatçıları için bir panel düzenledi. Saudi Arabia British Bank, blockchain ‘in Suudi Arabistan’daki işi dönüştürme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Banka, blockchain teknolojisinin entegrasyonunun işletmelerin evrak işlerini azaltmalarına ve daha güvenli ve verimli ticaret yapmalarına yardımcı olacağına inanıyor. Küresel bir ticaret çözüm şirketi olan İngiltere merkezli Bolero International, uluslararası ticaret için ülkede blockchain’i tanıtmak için SABB ile ortaklık kurdu.

Küresel salgının ortasında, blockchain teknolojisinin kullanım vakaları tüm dünyadaki hükümetler ve özel şirketler tarafından kabul edildi. ABD Senatosu, küresel salgının ortasında uzaktan oylama için blockchain teknolojisini kullanmayı önerdi.

Ayrıca Amazonun Blockchain hakkındaki haberini okumak için buraya tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

1 yorum
  1. […] Suudi Arabistan’ın Blockchain teknolojisini benimsemesi ile ilgili yazımızı okumak için buraya […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.