Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
ETH
LTC
DASH
XMR
NXT
ETC
DOGE
ZEC
BTS

Tron kurucusu Justin Sun’dan FTX açıklaması

1.137

Kripto para ağı Tron’un kurucusu Justin Sun, Binance ve FTX arasındaki krize ilişkin açıklamasında ekibiyle birlikte FTX için bir çözüm planı üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Açıklama, Binance’in FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmasından yalnızca birkaç saat sonra geldi.

Popüler kripto para ağı Tron’un kurucusu Justin Sun, kripto borsaları Binance ve FTX arasındaki krize ilişkin açıklamasında ekibiyle birlikte FTX için bir çözüm planı üzerinde çalıştıklarını ve bir çözüm oluşturduklarını duyurdu. Açıklama, Binance’in FTX’i satın almaktan vazgeçtiğini duyurmasından hemen sonra geldi. Sun, Twitter paylaşımında bahsettiği çözüm planına ilişkin herhangi bir detay vermedi.

Ads

Devam eden likidite krizinin piyasa gelişimini ve yatırımcıları olumsuz etkilediğini belirten Tron kurucusu, ekibinin piyasadaki bozulmanın ilerleyişini önlemek için 24 saat çalıştığına işaret etti. FTX CEO’su Sam Bankman-Fried ise Sun’ın paylaşımını retweet’ledi. Sun’ın, çözüm planı kapsamında FTX’in ihtiyaç duyduğu 8 milyar dolarlık finansmanı sağlamaya yönelik bir hamle yapabileceği veya Tron bağlantılı kripto paraları FTX borsasında tutmaya devam ederek FTX’e destek olabileceği tahmin edildi.


Ne olmuştu?

Öte yandan; yakın zamanda kripto para piyasası, 22 milyon 999 bin 999 FTX yerel token’ının (FTT) bilinmeyen bir cüzdandan Binance’e aktarıldığına işaret eden bir haberle çalkalandı. Bunun üzerine; Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in tüm FTT varlıklarını tasfiye edeceğini açıkladı. Zhao, konuya ilişkin açıklamasında “Terra LUNA’dan ders çıkardık; bu sebeple FTT’den çıkıyoruz” ifadelerini kullandı. Bu durum, FTX borsasında yatırımı olan kullanıcıların paralarını çekmeye başlamasıyla piyasada bir domino etkisi yarattı.  
 
Fakat FTX, bu talebi karşılayamadı ve para çekme işlemleri yavaşladı. Daha sonra zincir üstü veriler, borsanın çekim işlemlerini tamamen durdurduğuna işaret etti. Bu sırada FTX’ten gelen hiçbir resmi açıklamanın olmaması da yatırımcıları korkuttu. Ancak daha sonra Binance CEO’su, kripto topluluğunu şok eden bir hamle yaparak FTX’i satın alma niyetlerini açıkladı. Bu gelişme, piyasada keskin bir düşüşe neden oldu ve 12 saat içerisinde kripto para piyasasından 132 milyar doların üzerinde para silindi. Açıklamanın üzerinden 48 saat geçmeden Zhao, yaptığı başka bir Twitter paylaşımında FTX’i satın almaktan vazgeçtiklerine işaret etti.   

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.