Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$49,386.25
+3.56
ETH
$1,777.60
+0.14
LTC
$210.65
+1.85
DASH
$245.79
-4.69
XMR
$223.47
-0.02
NXT
$0.03
+5.06
ETC
$14.48
-1.56
DOGE
$0.05
-4.04
ZEC
$155.34
-1.43
BTS
$0.06
-3.61

Velas (VLX) nedir?

337

Güvenli, Birlikte Çalışabilir ve Son Derece Ölçeklenebilir Blok Zinciri

Blockchain teknolojisinin yetenekleri gittikçe güçleniyor gibi görünüyor. Bitcoin ve Ethereum’un beğenileri hala sırasıyla saniyede sadece 7 ve 15 işlem (t / ps) kapasitesiyle sınırlıyken, bir dizi alternatif ağ şu anda onbinlerce.

Bunun bir örneği, güvenlik veya ademi merkeziyetçiliğe yol açmadan 30.000 / tps’ye kadar işleme kapasitesine sahip olduğunu iddia eden İsviçre merkezli blok zinciri projesi Velas .

Bununla birlikte Velas’ı daha detaylı keşfetmeye karar verdik. Velas’ın ne olduğu, ağın nasıl çalıştığı ve temel teknolojinin sağladığı faydalar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, kapsamlı kılavuzumuzu okuduğunuzdan emin olun.

Velas Kavramı nedir?

2019’da oluşturulan Virtual Expanding Learning Autonomous System veya kısaca ‘Velas’, İsviçre’de bulunan yeni ve heyecan verici bir blockchain başlangıcıdır.

Yeni blok zinciri girişimleri için artık oldukça yaygın olduğu gibi, Velas, Bitcoin gibi mevcut ağların karşılaştığı birçok sorunu çözme hedefiyle başlatıldı. Özetle bu, ölçeklenebilirliğin zorlukları etrafında odaklanır.

Örneğin Bitcoin söz konusu olduğunda ağ, ortalama 10 dakikalık blok onay süresinde hala saniyede sadece 7 işlemle sınırlıdır. Bu durgun performans seviyelerini iyileştirmek için , Bitcoin ile ilgilenen bir dizi geliştirici işlem blok boyutunu artırmak istiyor.

Bunu yaparken, ölçeklenebilirlik seviyelerini artırmak gibi istenen etkiye sahip olacaktır. Bununla birlikte, harekete karşı olanlar, bunun artan güvenlik risklerine ve gerçek ademi merkeziyetten uzaklaşmaya neden olacağını savunuyorlar.

Aksine, Velas’taki ekip, kendi yerel blok zinciri protokolünün 30.000 t / ps’ye kadar ulaşma kapasitesine sahip olduğunu ve aynı zamanda% 51’lik bir saldırının tehditlerine karşı güvende ve güvende kaldığını savunuyor. Dahası, Velas blok zinciri her zaman merkezi olmayan bir şekilde kalır.

Velas Blok Zinciri Nasıl Çalışır?

Velas blok zincirinin ilk bakışta anlaşılması biraz karmaşık olduğuna dikkat etmek önemlidir . Bu nedenle, temelleri meslekten olmayan terimlerle açıklamaya çalışacağız.

İlk ve en önemlisi, Velas blok zinciri, ‘Yapay Sezgi Delegasyonlu Teminat Kanıtı (AIDPOS)’ olarak adlandırdığı benzersiz, yenilikçi bir fikir birliği mekanizması kullanır. AIDPOS çerçevesi, ‘Yapay Sezgi’ adı verilen teorik bir süreçle desteklendiği sürece Velas blok zincirinin merkezinde yer alır.

Yapay Sezgi protokolünün daha fazla araştırılması üzerine, telefon bilimi yapay yazılım ile ‘İnsan Bilinci’ arasındaki mükemmel dengeyi bulmaya çalışır.

Meslekten olmayan terimlerle ifade etmek gerekirse, bu, temel teknolojinin Velas ağına giren tüm veri kümelerinde kalıpları ve ilişkileri toplamaya, tanımlamaya ve değerlendirmeye çalıştığı anlamına gelir. Bu, blok zincirinin ultra verimli bir şekilde çalışmasını sağlar.

Yapay Sezgi protokolü potansiyel ağ verimsizlikleriyle karşılaşırsa ve karşılaştığında, ağ çıktı kriterlerini yeniden yapılandırmaya gerek kalmadan ayarlamalar yapabilir.

Velas’taki ekip, temeller açısından, bu parametrelerin blok zincirinin 30.000 t / ps’ye kadar doğrulamasına ve işlemesine izin verdiğini iddia ediyor. Bu, 1 saniyeden 2 dakikaya kadar herhangi bir yerde blok / saniye hızı anlamına gelir. Sonuçta bu, ağ talebi gibi faktörlere dayalı olarak Yapay Sezgi algoritması tarafından belirlenecektir.

Ads

Gelişmiş Güvenlik Kontrolleri

Velas’taki ekip, yerel blok zincirlerinin 30.000 t / ps’ye kadar işleyebileceğini iddia ederken, aynı zamanda gelişmiş güvenlik uygulamaları konusunda da güvence sağlıyor. Özellikle, Temsilci Teminat Kanıtı algoritmasının temel özellikleri nedeniyle ağ, korkunç% 51 saldırısına karşı etkili bir şekilde korunmaktadır.

Etkili olarak, yeni bir bloğun geçerli olarak işaretlenmesi için en az% 80’lik bir fikir birliği gerektirir. Teknik olarak imkansız olmasa da,% 80’lik çoğunluğu kötü niyetli bir düğüme sahip yeni bir döngü bloğuna erişim elde etmek, neredeyse imkânların ötesindedir.

Dahası, bu koruyucu kontroller, çift harcama saldırısı tehditlerinin var olmamasını sağlar.

Çoklu Cüzdan Teknolojisi

Velas cüzdanını kullanırken, kullanıcılar platformun özel belirtecinin yanı sıra diğer kripto para birimlerini destekleme kapasitesine sahip. Bu, Bitcoin, Ethereum, XRP, Monero ve EOS gibi şeyleri içerir. Velas kullanıcıları, cüzdanın içinden özel anahtar tohumları oluşturabilir, yerel olmayan paraları (desteklenenler) depolayabilir ve çoklu veri yedeklemeleri de oluşturabilir.

Velas Jetonu (VLX)

Velas blok zincirinin ayrıca kendi tescilli kripto para birimi vardır. Velas Token veya kısaca ‘VLX’ olarak bilinen dijital varlığın bir dizi temel işlevi vardır.

İlk olarak, Velas ağını beslemek için kullanılan jeton olarak, akıllı sözleşmeleri güçlendirmek için VLX gereklidir. Ayrıca, VLX jetonu işlemler için ödeme yapmak için de kullanılır.

Velas cüzdanında VLX jetonu kullanıyorsanız, bu kullanıcılara ücretlerde% 25 indirim sağlar. CoinPayments platformunda VLX jetonunu kullanırken işlem ücretlerinden düşülen% 25 indirim de mevcuttur.

Yukarıda belirtilen işlevlerin yanı sıra, VLX jetonunun da stake etme işlemine girmesi gerekir.

Farkında olmayanlar için, stake etmek, kullanıcıları blok zincirini desteklemek amacıyla belirli sayıda jetonu kilitlemeye teşvik eder. Buna karşılık, kullanıcı, hissettiği token miktarıyla orantılı olarak blok ödülleri ve işlem ücretlerinden pay almaya alışacak.

Velas durumunda, ağa GPU gücüyle katkıda bulunmak isteyenler için ek ödüller de mevcuttur. Aslında, Velas’taki ekip, kullanıcıları ekosisteme kattıkları miktarla doğrudan korelasyon içinde ödüllendirmeyi hedefliyor.

Toplamda 2 milyar VLX jetonu önceden mayınlanmıştır. Bu, halihazırda CoinpaymentsCoin (CPS) tokenlerine sahip olanların varlıklarını benzer şekilde VLX tokenleri ile takas etmelerine izin vermek içindir.

Sonuç

Blockchain arenasının o zamandan beri biraz aşırı doygun hale geldiği tartışılabilirken, Velas hakkında beğenilecek çok şey var . Hala çok erken günlerde, benzersiz fikir birliği mekanizması - Yapay Sezgi Delegated Proof of Stake, bir blok zinciri ağını önemli boyutlara ölçeklendirmenin devam eden bilmecesini güvenlik ve ademi merkeziyetten ödün vermeden çözme potansiyeline sahiptir.

Bunu yaparken, Velas blok zinciri 30.000 t / ps’ye ulaşmayı ve aynı zamanda ağı kötü niyetli faaliyetlerin tehditlerinden uzak tutmayı hedefliyor.

Velas Cüzdan’ın geliştirilmesinde projenin aldığı yenilikçi önlemleri de seviyoruz. Cüzdan, kullanıcıların Bitcoin ve EOS gibi yerel olmayan kripto para birimlerini depolamasına izin vermekle kalmayacak, aynı zamanda Schnorr Signatures entegrasyonu aracılığıyla, ortak cüzdan sahiplerinin işlemi gerçekleştirmeden önce her imzalaması için gerekli olmalarını sağlıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.