Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$28,012.13
+4.32
ETH
$727.67
-0.19
LTC
$125.99
-1.43
DASH
$102.16
-0.8
XMR
$161.10
-3.3
NXT
$0.01
-7.69
ETC
$5.68
-0.56
DOGE
$0.00
+0.78
ZEC
$64.06
-1.99
BTS
$0.02
-3.44

XRP Ekonomisi: Ripple Mahkemede SEC ile Savaşmak İçin Hayatta Kalabilir mi?

319

Ripple, XRP’ye çok bağımlı ve düşen token fiyatları ile hayatta kalma şansını daraltıyor.

Bitcoin, birçok yeni şirketi dağıtılmış defter tabanlı dijital para birimi oluşturmaya teşvik ettiğinde, Ripple temel teknolojideki potansiyeli gördü ve merkezi düğümler tarafından kontrol edilen merkezi olmayan bir ödeme ağı yarattı.

Ripple, durgun sınır ötesi ödeme altyapısını verimli ve vaat eden anlık transferler yapmak için bankalara ve finans kurumlarına yaklaşmayı ve blockchain teknolojisini kullanmayı hedefliyor. Onun rakibi SWIFT değil bankacılık sistemi.

Gerçekten de şirket , yıllar boyunca yüzlerce banka ve finans kuruluşuyla ortaklık kurdu ve onları kendi ağına dahil etti. Hatta bölgedeki ürünlerini tanıtmak için Japonya’nın önde gelen finans grubu SBI Holdings ile ortak bir girişim kurdu.

Diğer herhangi bir merkezi olmayan ekosisteme benzer şekilde, Ripple’ın ürünleri, “ödemeler için oluşturulmuş dijital bir varlık” olan yerel XRP belirteci ile besleniyor .

Apifiny’den Haohan Xu, “Ripple’ın ODL’si, sınır ötesi para havaleleri için bir ara para birimi olarak XRP’ye güveniyor” dedi.

Eleştiriler

Ads

XRP bir kripto para birimi olarak pazarlansa da, kripto topluluğunun büyük bir bölümü jetonun kripto olamayacak kadar merkezi olduğuna inanıyor. Ripple, XRP arzını bile kontrol ediyor.

Bir başka hararetli tartışma, XRP’nin bir para birimi değil, bir güvenlik olduğunu iddia ediyordu. Bu iddia, ABD finans piyasası düzenleyicisini 23 Aralık’ta Ripple aleyhine kayıtsız menkul kıymetleri sattığı için resmen dava açtı . Şikayet ayrıca Ripple Labs CEO’su, Brad Garlinghouse ve İcra Kurulu Başkanı Chris Larsen’i seçti.

Özetle, “En az 2013’ten günümüze, Davalılar, Ripple’ın operasyonlarını finanse etmek ve Larsen ve Garlinghouse’u zenginleştirmek için nakit veya 1,38 milyar doları aşan diğer bedeller karşılığında ‘XRP’ adlı dijital varlık güvenliğinden 14,6 milyar birim sattı.”

Ripple , mahkemenin dışındaki düzenleyiciye geri dönerek, bunun “Ripple ile bağlantısı olmayan sayısız masum XRP perakende sahibine” zarar verdiğini söyledi.

Listeden Çıkarma ve Fiyat Düşüşü

Ripple, SEC tarafından yapılan onay açıklamasının ardından birkaç saat içinde davanın etkisini yaşamaya başlayınca açıklama geldi. Kripto borsaları , potansiyel güvenlik olan XRP’yi kaldırmaya başladı.

EXMO UK Baş İş Geliştirme Sorumlusu Maria Stankevich, Finance Magnates’e, “Ripple ile ilişkili bir dijital para birimi olan XRP’nin bir güvenlik belirteci olarak görülmesi durumunda ABD’de mevcut olan borsaların karşılaşacağı en önemli zorluk,” dedi . “Dolayısıyla, SEC bunu hisse senedinin bir payı olarak görürse, yedi yıldan daha uzun bir süre önce komisyona kaydedilmesi gerekir.”

Coinbase , OKCoin , Bittrex ve Bitstamp gibi birçok kripto borsası XRP ticaretini askıya almaya karar verdi. Küçük bir kripto borsası olan CrossTower , Garlinghouse’un Ripple’a karşı olası bir dava hakkında yaptığı uyarıdan sonra jetonu listeden çıkardı.

İlginç bir şekilde, Hong Kong merkezli OSL, SEC’in dava hakkındaki onayından sonra jetonu listeden ilk çıkaran kişi oldu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.