Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
ETH
LTC
DASH
XMR
NXT
ETC
DOGE
ZEC
BTS

Bu, Visa ile Gerçekten Rekabet Eden İlk Blockchain mi?

377

Bitcoin’in ölçeklendirme sorunları ilk kez ortaya çıktığından beri, blockchain endüstrisi, Visa gibi eski ödeme sistemleriyle rekabet etmek için gerekli ölçeklendirme düzeyini elde edebilecek daha verimli bir sistem oluşturma görevini üstlendi. 

Şu anda saniyede ortalama 20.000 eşzamanlı işlem (tps) gerçekleştiren Visa ödeme sistemi, yaygın olarak, blok zinciri tabanlı bir kripto para biriminin gerçekten büyük bir ölçeklendirme ve küresel benimseme yeteneğine sahip olması için aşması gereken kriter olarak kabul ediliyor. Ancak yakın zamana kadar, en gelişmiş platformlar bile hedefinin gerisinde kaldı.

Dünyanın ilk özerk olarak gelişen blok zinciri Velas’ın piyasaya sürülmesiyle, sektör artık Visa ile gerçekten rekabet edebilecek bir platforma sahip oldu. Ancak nasıl çalıştığını öğrenmeden önce, şu anki ölçeklendirme sorununa bir göz atalım.

Problemin Ölçeği

Şu anda, blockchain platformlarının büyük çoğunluğu sadece 5 ila 120 tps arasında bir yerde işlem yapabiliyor. Bu, Bitcoin için 6-8 tps, Ethereum için 10-14 tps ve Bitcoin Cash için yaklaşık 100-116 tps arasında değişir.

Tron ve EOS gibi daha yeni platformlar, sırasıyla yaklaşık 2.000 tps ve 4.000 tps maksimum iş hacmine sahiptir, bu da onları Bitcoin gibi birinci nesil blok zincirlerinden çok daha hızlı hale getirir, ancak yine de Visa ile rekabet etmek için gereken 20.000 tps’den çok daha düşüktür.

Visa ölçeğindeki işlemleri gerçekten gerçekleştirme becerisine sahip olmak için, bir blok zincirinin yalnızca en az 20.000 eşzamanlı işlemi gerçekleştirebilmesi değil, aynı zamanda aynı güvenliği ve ademi merkeziyetçilik kullanıcıları blockchain tabanlı platformlardan beklemektedir.

Bitcoin Lightning Network, Ethereum’un Raiden Ağı ve Blockstream’in sıvı yan zinciri ve Ethereum Plasma alt zincirleri gibi çeşitli yan zincir çözümleri gibi çok çeşitli ikinci katman ölçeklendirme çözümleri önerilmiş olsa da, hiçbiri henüz doğru karışımını gösteremedi. ölçeklenebilirlik, güvenlik ve ademi merkeziyetçilik.

Ads

Sonuç olarak, bu seçeneklerin gelişimi ya durdu ya da topluluk içinde alım yavaş oldu - hatta bazıları blockchain teknolojisinin basitçe ölçeklenemeyeceğini ve alternatif bir merkezi olmayan teknolojinin bir yönlendirilmiş döngüsel olmayan grafik (DAG), ileride daha iyi bir yolu temsil edebilir.

Velas Çözümü

En popüler blok zincirlerinin yıllardır operasyonel olmasına rağmen ölçeklerini önemli ölçüde geliştirmemiş olmasının en önemli nedenlerinden biri, gördükleri yenilik ve yükseltmelerin hızından kaynaklanıyor - ki bu çoğu platform için inanılmaz derecede yavaş.

Örneğin, Bitcoin ağına yeni yükseltmelerin uygulanabilmesi için, Bitcoin madencilerinin çoğunluğunun değişiklikleri Bitcoin İyileştirme Önerisinde (BIP) ortaya konulduğu şekliyle onaylaması gerekir. Bu süreç aylar hatta yıllar sürebilirken, kitlesel ölçeklendirme elde etmek için gereken tür gibi gerçekten ciddi güncellemeler, önemli bir madenci grubu teklifi reddettiğinde bir zincir bölünmesine neden olan toplulukta bir bölünmeye yol açabilir.

Bu sorunun üstesinden gelmek için, Velas- ultra yüksek iş hacmine sahip bir blok zinciri - endüstride bir ilk olan kendi kendine öğrenme ve kendi kendine optimizasyon yaklaşımını kullanır ve topluluğu bölecek çekişmeli büyük yükseltmelere gerek kalmadan zaman içinde sürekli olarak gelişmesine izin verir. Bunu başarmak için Velas, benzersiz fikir birliği algoritmasını (Yapay Sezgi Delegated Proof of Stake olarak bilinir) sürekli olarak geliştirmek için yapay zekayı kullanıyor ve düğüm operatörleri için en uygun ödülleri hesaplamak ve saldırılara karşı güvenliği korurken verimliliği en üst düzeye çıkarmak için keşif süresini engellemek için sinir ağlarını kullanıyor.

Bu sistem, Velas’ın hem tüm büyük kripto para birimleri hem de Visa tarafından sunulan verimi gölgede bırakarak sektör lideri 30.000 tps elde etmesini ve sürdürmesini sağlar.

Velas, akıllı sözleşmeleri ve merkezi olmayan uygulamaları (DApps) destekleyebildiğinden, şu anda DApp’lerin büyük çoğunluğunu barındıran blok zinciri Ethereum’a alternatif olarak benzersiz bir şekilde konumlandırılmıştır. Ethereum’dan 2.000 kat daha fazla eşzamanlı işlem gerçekleştirme yeteneğine sahip geliştiriciler, Velas kullanarak hem normal hem de kurumsal kullanıcılara hitap eden çok büyük ölçüde ölçeklenebilir DApp’ler oluşturabilecekler.

Sonuç olarak Velas, potansiyel olarak milyonlarca kullanıcıyı desteklemeden destekleme kapasitesine sahip akıllı sözleşmeler ve DApp’ler oluşturmak isteyen geliştiriciler için inanılmaz derecede esnek bir çözüm sağlar.

İlk defa, bu, bir zamanlar blockchain teknolojisinin faydalarına ve faydalarına şüpheyle yaklaşan firmaların artık ürünlerini ve hizmetlerini blok zincirinde piyasaya sürmeye meyilli olabileceği anlamına gelebilir ve bu da potansiyel olarak endüstri için bir sonraki benimseme dalgasını müjdeliyor.

10 Yorumlar
  1. chloroquine buy online diyor

    where can i get hydroxychloroquine

  2. adderallvsmodafinil diyor

    modafinil uses https://modafinilltop.com/

  3. provigilmedication diyor

    modafinil reviews buy modafinil reddit

  4. bactrim generic name diyor

    trimoxazole 800 trimethoprim sulfamethoxazole

  5. how does accutane work diyor

    accutane side effects accutane side effects

  6. buymodafinil diyor

    where to buy modafinil adderall vs modafinil

  7. Nalouptfeya diyor

    generic chloroquine chloroquine tablet

  8. Nalouptixgc diyor

    chloroquine side effects chloroquine structure

  9. Nalouptaqzn diyor

    chloroquine mechanism of action generic name for plaquenil

  10. JimCaw diyor

    Go to 1this website to see how to get free gems on cooking fever

    k23lartds11
    This game is more fun when you have unlimited diamonds.If you like mobile games like this you need to check out this link

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.