Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$38,305.42
-4.34
ETH
$2,638.11
-3.86
LTC
$110.36
-4.62
DASH
$97.51
-5.3
XMR
$154.28
-4
NXT
$0.01
-4.34
ETC
$27.67
-2.4
DOGE
$0.14
-3.65
ZEC
$106.30
-5.2
BTS
$0.02
-4.98

FED üst düzey yetkilileri, kripto alım-satımı yapamayacak

1.944

Kurallar, “Halkın Komite’nin çalışmalarının tarafsızlığına olan güvenini arttırmayı” amaçlıyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), FED’in üst düzey yetkililerinin kripto para alım-satımı yapmalarını yasaklayacak kuralları onayladı.

FOMC, cuma günü yaptığı duyuruda, 1 Mayıs’tan itibaren halihazırda kurumda çalışan üst düzey FED yetkililerinin tüm izin verilmeyen varlıkları elden çıkarmaları için bir yıl süreleri olacağını söyledi. Ayrıca, yeni işe başlayan yetkililerin ise altı ay içinde kripto varlıklarını elden çıkarmaları gerektiğini belirtti. Yeni kurallar şu kişileri kapsıyor; FED başkan yardımcıları ve araştırma direktörleri, FOMC görevli memurları, System Open Market Account yöneticisi ve müdür yardımcısı, komite toplantılarına düzenli olarak katılan kurul yöneticileri, Fed başkanı tarafından atanan kişiler, ve bunların eşleri ve 18 yaşından küçük çocukları. Ayrıca kuralların bazı detayları şu şekilde:

“Bireysel hisse senedi veya sektör fonu satın almak; bireysel tahviller, kamusal menkul kıymetler, kripto paralar, emtialar veya yabancı para birimlerinde yatırım tutmak; türev sözleşmelere girmek; ve açığa satış yapmak veya marj üzerinden menkul kıymet satın almak yasaktır.”

Ads

Yeni kurallara göre, 1 Temmuz’dan itibaren 45 gün önceden haber vermek şartıyla menkul kıymet alım ve satımına izin verilecek. Bununla birlikte yetkililerin, finansal piyasa stresinin arttığı dönemlerde alım satım yapması da yasak. FED başkanlarının, Fed web sitesinde menkul kıymetlerle ilgili işlemlerini açıklamaları için 30 günleri olacak.

Yapılan duyuruda, “FED, gerekli ek inceleme ve analizler tamamlandıktan sonra, diğer personellerinin de bu kuralların çoğunluğuna tabi olmasını bekliyor,” diye belirtildi.

FOMC’e göre, ilk olarak Ekim 2021’de duyurulan kural değişiklikleri, “herhangi bir çıkar çatışması izlenimine karşı koruma sağlayarak, halkın Komite’nin çalışmalarının tarafsızlığına olan güveni arttırmayı” amaçlıyordu. Ayrıca FED Kurulu, Rezerv Bankalardaki davranış kurallarının değişimini de oylayacak.

Birçok ABD’li kanun yapıcı, benzer endişeleri öne sürerek Kongre üyelerinin de hisse senedi sahibi olabilmelerini veya hisse senedi ticaretini yapabilmelerini yasaklama çağrısında bulundu. ABD yasalarına göre, milletvekillerinin görevdeyken hisse senedi ve diğer yatırımları alıp-satmasına izin verilir. Ancak aynı zamanda bu eylemlerini kamuoyuna açıklamak ve mali cezalardan da yükümlü tutulmak zorundadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.