Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$36,290.02
-8.74
ETH
$2,588.49
-10.73
LTC
$114.36
-8.06
DASH
$105.45
-9.58
XMR
$171.47
-6.57
NXT
$0.01
-5.23
ETC
$25.92
-8.6
DOGE
$0.14
-5.11
ZEC
$102.79
-10.3
BTS
$0.02
-9.92

Shiba Inu’dan CoinmarketCap’e “Sahte adres” suçlaması: Cevap gecikmedi

3.327

Son dönemin çılgınlık seviyesine ulaşan fenomen token’ı Shiba Inu’nun resmi Twitter hesabı, en büyük kripto para veri sağlayıcısı olan CoinMarketCap’e, “sahte SHIB kontratlarını listelemesi” sebebiyle tepki gösteren bir açıklama yaptı. Shiba Inu (SHIB) geliştirme ekibi CoinMarketCap’te listelenen 3 sözleşme adresi konusunda yatırımcıları uyardı. Açıklamada ayrıca CoinmarketCap’in bu ‘hatayı’ bilerek yaptığı iddia edilirken, platformdan da cevap gecikmedi.

Kripto para evreninin en büyük veri sağlayıcısı iki web sitesinden biri olan CoinmarketCap’te, Shiba Inu’ya ait olan 3 sözleşme adresinin sahte olduğu iddia edildi. SHIB’in geliştirme ekibi Twitter’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı ve yatırımcıları CoinMarketCap’te listelenen 3 sahte sözleşme adresi için uyardı. BEP20, Solana ve Terra blok zincirlerinde bulunan adreslerin tümünün geçersiz olduğu aktarıldı.

“CoinmarketCap bilerek listeledi”

SHIB’in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ayrıca sert ifadeler yer aldı ve veri platformunun 3 sahte adresi bilerek yerleştirdiği yazıldı:

“Lütfen CoinMarketCap’in SHIB için bilerek 3 sahte sözleşme adresi listelediğini unutmayın. Bu 3 adresin hiçbiri (BEP20, Solana ve Terra), geçerli SHIB adresleri değildir ve kullanımları da güvenli değildir.”

Shiba ekibine göre; CoinMarketCap, sözleşmelerin listeden çıkarılmalarıyla ilgili olarak Shiba Inu ekibiyle resmi iletişim kurma yollarının tümünü reddetti ve bu yüzden de bilerek dolandırıcıların token’ın platform üzerindeki listelenme bilgilerine zarar vermesine izin verdi.

Ads

CoinmarketCap’ten cevap: Solucan deliği adresleri…

Platform ise SHIB ekibinin bu iddialarına cevap verme konusunda fazla beklemedi ve yaptığı açıklamayla listelenen kontratların, Shiba Inu’nun sarmalanmış (wrapped) token’ın formunun, çapraz zincir işlemlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış olan solucandeliği adresleri olduğu belirtildi.

Bu tür adresler, kullanıcıların, ilk olarak Ethereum blok zincirinde dağıtılan token’la diğer zincirlerden etkileşime girmesini sağlıyor.

“Kötü niyetli adresler değil”

CMC’nin resmi hesabından atılan tweet’te şu ifadeler yer aldı:

“Şüpheye yaratmamak için, şunu söylemeliyiz ki adresler kötü niyetli değildir. Kullanıcı deneyimini ve zincirler arası işlemleri kolaylaştırması amacıyla, sarılmış varlıklar için sözleşme adreslerini yayınlamamız için başka örnekler de bulunmaktadır.”

Shiba Inu hesabından ise CMC’nin bu tweet’lerine henüz bir cevap gelmedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.