Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$41,962.18
+0.3
ETH
$3,214.05
-0.64
LTC
$132.73
+1.97
DASH
$135.86
+13.76
XMR
$196.20
-1.45
NXT
$0.01
+0.3
ETC
$30.71
+2.16
DOGE
$0.16
+1.75
ZEC
$144.97
+5.12
BTS
$0.03
-2.18

Solana tabanlı Serum’un topluluk vakfına 75 milyon dolar yatırım

3.648

Serum ağındaki gelişimi destekleyen ve topluluk liderliğinde yönetilen bir vakıf konumundaki Teşvik Ekosistem Vakfı (Incentive Ecosystem Foundation) yaptığı açıklamayla 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Serum’dan yapılan açıklamada kısa süre içinde 25 milyon dolarlık ek bir fonun daha gelmesinin beklendiği belirtildi. Fon, Serum ekosisteminin gelişimi ve büyümesi için kullanılacak.

Solana’nın merkeziyetsiz finans devi olan Serum’un, Teşvik Ekosistem Vakfı’na 75 milyon dolar yatırım yapıldı. Fonlama turunda yaklaşık 18 yatırımcı yer aldı. Bu yatırımcıların arasında ise Commonwealth Varlık Yönetimi, Tagus, Tiger Global ve Golden Tree Varlık Yönetimi gibi geleneksel finansın önemli şirketleri de bulunuyor.

Fonların bir bölümü, Serum’un merkeziyetsiz finans özelliklerini ve likidite altyapısını desteklemek üzere kurulan Serum Ekosistem Fonu’na ayrılacak. Fon, Serum ağı genelindeki birkaç büyüme noktasına odaklanacak. Bunlar DeFi, NFT’ler, oyunlar, metaverse ve DAO araçları gibi gelecek vadeden unsurlar olacak. İş geliştirme, pazarlama ve ekosistem entegrasyonu da desteklenecek.

“Serum temel likidite sağlayıcısı olacak”

Serum topluluğunun bilinen anonim katılımcılarından JHL ise yatırımla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Son birkaç ay içinde Serum ekosistemi inanılmaz bir büyüme yaşadı. Serum üzerine inşa edilen 70’in üzerinde proje var. Her biri de likdite havuzlarından ve ticaret hacminden yararlanıyor ve onlara katkı veriyor. Serum’u hem Solana ekosisteminde hem de bunun ötesinde temel likidite altyapı sağlayıcısı olarak daha da büyük bir yerde konumlandırmak istiyoruz”

Ads

İndirimli fiyattan token satışı!

JHL ayrıca, bunun bir token fonlama turu olduğunu ve yatırımcıların da değişik token’ları bu sayede %15’lik indirimli fiyattan alabildiklerini belirtti. Anonim katılımcı token’ların; Serum (SRM), Solana (SOL), Raydium (RAY), Bonfida (FIDA), Oxygen (OXY), Maps.me (MAPS), Liquid Finance (LQID), and Pyth Network (PYTH) olduğunu söylerken, sadece PYTH’nin bu indirim oranıyla değil, tohum yatırım turundaki fiyatıyla verildiğini aktardı.

Yatırımcılar ayrıca kademeli olarak 6 yıla kadar varabilecek bir token kilitleme programı da uygulayacaklar.

JHL bir önemli bilgi daha verdi ve yatırım turunun devam ettiğini, ek olarak 25 milyon dolarlık bir fon daha beklediklerini söyledi.

Vybe Network’ün yarattığı Serum Analytics’e göre, Serum üzerindeki uygulamaların 2 milyar doların üzerinde bir değerde kilitli avrlıkları bulunuyor. Yine Serum Analytics’e göre, 4 Aralık günü Serum üzerindeki günlü işlem hacmi de 350 milyon doları aştı ve kendi rekorunu kırdı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.