Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$56,529.27
+2.79
ETH
$3,579.68
+0.17
LTC
$183.62
+1.49
DASH
$188.80
-2.17
XMR
$276.22
-1.24
NXT
$0.02
-0.24
ETC
$54.53
-1.32
DOGE
$0.24
-3.5
ZEC
$124.03
-1.26
BTS
$0.05
-2.86

Twitter ve TikTok NFT’leri benimsiyor: ana akım benimseme geliyor mu?

3.947

NFT’leri benimseyen sosyal medya devleri, giderek dijitalleşen dünyada kullanılan yeni bir itibar sisteminin başlangıcı olabilir.

Geçen yıl kullanıcı tabanının istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve 185 milyon kullanıcıyı aştığını gören Twitter, kullanıcıların koleksiyonlarını profil resimleri olarak görüntülemelerine izin vermek için NFT’leri deniyor .

Twitter’da kıdemli bir yazılım mühendisi olan Mada Aflak’a göre, mikroblog platformu, kullanıcıların NFT koleksiyonlarını blok zincirindeki cüzdanlarından içe aktarmalarını sağlayacak yeni işlevler üzerinde çalışıyor. Bu özellik, NFT’nin basıldığı blok zincirine dayalı olarak doğrulanmış bir onay işareti görüntüler.

Twitter’ın doğrulanmış NFT’leri, kripto Twitter’ı rahatsız eden bir soruna cevap olabilir. NFT’ler bu yılın başlarında patladıktan ve CryptoPunks gibi koleksiyonlar yüzbinlerce, hatta milyonlarca dolara işlem görmeye başladıktan sonra, profil resmi olarak kullanılmaya başlandı.

Blockchain’de sahiplik kolayca doğrulanabilirken, sosyal medyada herkes başka birinin profil resmini kopyalayıp yapıştırabilir ve kendi profilinde kullanabilir. Bu, son derece pahalı NFT’lerle olmaya başladığında, koleksiyoncular memnun değildi.

Örneğin, Beeple olarak bilinen dijital sanatçı Mike Winkelmann, NFT sanat eserlerinden birini 69 milyon dolara sattı ve önde gelen NFT pazarı OpenSea, satışlarının ayda 4 milyar doları aştığını gördü . Çok fazla para söz konusu ve bazıları bir NFT’yi kopyalayıp yapıştırmanın yalnızca gördüğü ilgi nedeniyle onu daha değerli kıldığını iddia ederken, diğerleri yalnızca dijital mülklerini kullanmak ve sahip olmak istiyor.

Herhangi bir doğrulama işlemi olmadan, başka birinin NFT’leri sosyal medyada kolayca yeniden kullanılabilir. Kullanıcılar, NFT’lerinin sahipliğini doğrulamak için örneğin cüzdanlarını bağlayabilir, ancak bunu yapmak potansiyel olarak anonimliklerini tehlikeye atabilir. NFT’leri göstermek ve sahipliği doğrulamak artık web’deki yeni bir itibar sisteminin parçası olabilir.

Dijital dünyanın yeni itibar sistemi

İlk kripto para birimini benimseyenler, o zamanlar likit olmayan ve şu anda trilyonlar değerinde olan riskli bir piyasada herkesin görmediği bir şeyi gören vizyonerler olarak saygı görüyorlar. Pahalı ve nadir NFT’lere sahip olmak artık kripto bilgisini göstermenin ve kendinizi topluluğun gururlu bir üyesi olarak tanımlamanın bir yolu olarak görülebilir.

Cointelegraph’a konuşan NFT marketplace Rarible’ın kurucu ortağı ve ürün başkanı Alex Salnikov, NFT’lerin Twitter’da yayılmaya başlamasının “sadece bir zaman meselesi” olduğunu belirtti.

Özelliğin giderek dijitalleşen bir dünya için yeni bir itibar sisteminin parçası olabileceğini de sözlerine ekledi ve “Twitter’ın yeni özelliğinin önemi, belirli bir NFT’nin yalnızca profil sahibine ait olduğunu kanıtlama yeteneğinde değil” dedi. Ona göre tam tersi:

“Burada en önemli olan, bu özelliğin kilidini açtığı verilere erişimdir: NFT’nin kökeni nedir, önceki sahipleri kimlerdir ve ne kadara satın alındı? Dijital dünya için yeni bir itibar sistemi.”

DeFi ve NFT çapraz projesi Aavegotchi’nin kurucu ortağı Jesse Johnson, Cointelegraph’a, NFT’lerin Twitter tarafından doğrulanmasının dijital kimliklerimizi sergilemek için getirebileceği olanaklardan heyecan duyduğunu söyledi ve gerçek hayattaki benliklerimiz dijital avatarlarla iç içe geçtikçe, ” sadece ‘cüzdanında ne var’ın bir sosyal kimlik kaynağı olarak ‘kim olduğun’ kadar geçerli olması mantıklıdır.”

Ads

CEO Jack Dorsey, platformda yayınlanan ilk tweet’i Mart ayında 2,9 milyon dolara satan tanınmış bir Bitcoin ( BTC ) destekçisi olan Twitter, suları NFT’lerle test eden tek sosyal medya devi değil.

28 Eylül’de yapılan bir duyuruda TikTok, Lil Nas X, Bella Poarch, Curtis Roach ve diğerleri dahil olmak üzere en iyi yaratıcılarından ilham alan bir NFT koleksiyonu başlattığını açıkladı. NFT’ler, Ethereum ağında başlatılacak ve ikinci katman NFT protokolü Immutable için yeni bir ölçeklendirme çözümü olan Immutable X tarafından desteklenecek .

TikTok Top Moments adlı koleksiyon, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri haline gelmesine yardımcı olmadaki etkilerini kutlamak için ağın en etkili yaratıcılarından altı TikTok videosundan oluşan bir seçki içerecek şekilde ayarlandı. Satışlardan elde edilen gelir doğrudan içerik oluşturuculara ve NFT sanatçılarına gidecek.

Salnikov, TikTok’un hareketini yorumladı ve platformdaki ünlülerin artık “metaverse’in ana aracı olan NFT’ler aracılığıyla para kazanmaya çalıştıklarını” ve bunun “kripto endüstrisinin beklediği kitlesel kabul” olduğu için “tüm pazar için harika bir haber” olduğunu söyledi. onyıldan fazla.”

Bir milyardan fazla kullanıcısı olan TikTok, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biridir. Blockchain teknolojisini kullanması, onu bir gün farkında bile olmadan blok zincirinde varlık tutabilecek ana akım izleyicilere bir adım daha yaklaştırıyor.

Fikri mülkiyetten para kazanma

DigitalBits’in genel müdürü Daniele Mensi, NFT’lerin “mülkiyete değer verme şeklimizi değiştirdiğini”, TikTok’un hamlesinin “dünya çapında tüketiciler için başka bir değer yaratma çağını başlattığını” ekledi.

Mensi, TikTok videosu da dahil olmak üzere her şeyin NFT olabileceğini ekledi. Bu nedenle, TikTok yıldızları artık içeriklerini NFT olarak satıyor ve “hayranlara çalışmalarının bir parçasına sahip olma fırsatı” veriyor. Ekledi:

“Bu, yolu açıyor ve herhangi bir şeyin NFT olmasını daha kabul edilebilir kılıyor. Kısaltma halk tarafından daha fazla tanınır hale geldikçe, insanlar NFT’lerin ne kadar değerli ve hatta gerekli olduğunu anlayacaklardır.”

Waves blok zincirinin kurucusu Sasha Ivanov, TikTok’un “viral anlar ve kültürel trendler yaratmanın yanı sıra küresel toplulukları hiper bağlantı kurma yeteneğinin tüm ekosistemin büyümesinde çok önemli bir rol oynayacağını” söyledi.

TikTok, özellikle blok zinciri teknolojisini zaman içinde işine entegre ediyor. Bu yılın Ağustos ayında, TikTok Sounds adlı yeni bir özellik için blockchain akış platformu Audius ile ortaklık kurdu . Ortaklık, Audius kullanıcılarının protokolde oluşturulan şarkıları TikTok’a aktarmasına olanak tanır.

Yaratıcılar için sosyal pazar yeri Calaxy’nin kurucu ortağı Solo Ceesay, Cointelegraph’a TikTok’un duyurusunun NFT’lerin “topluluk oluşturma ve fikri mülkiyet (IP) para kazanma aracı” olarak daha geniş uygulamasına farkındalık getirdiğini söyledi.

Ceesay’e göre, fikri mülkiyetten para kazanmak yıllardır sıcak bir konu ve NFT’ler “doğrulanmış kıtlığa örnek teşkil ediyor”, “bir sonraki kriptonun tüketici benimseme dalgasını” başlatabilecek bir karışım.

TikTok ve Twitter şimdi aktif olarak değiştirilemez jetonları (NFT) benimsiyor, ancak bizi buraya getiren yolculuk vahşi oldu. 2013 yılında, gelişmekte olan kripto para topluluğu, gerçek dünya varlıklarını blok zincirine getirmek zorunda olan potansiyel renkli paraları tartıştı. Sekiz yıl ileri sarıyoruz ve şimdi blok zinciri tabanlı benzersiz varlıkların milyarlarca insan tarafından kullanılan favori sosyal medya platformlarına nasıl girdiğini tartışıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.