Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
ETH
LTC
DASH
XMR
NXT
ETC
DOGE
ZEC
BTS

ASI başkanı Rich Checkan, CBDC’lerin ‘şeytan tarafından cehennemde uydurulduğunu’ söyledi

1.272

Rich Checkan, CBDC’leri Şeytan’ın doğuşu olarak nitelendirdi ve Bitcoin’in hala spekülatif bir varlık olduğunu ve henüz bir para birimi alternatifi olmadığını düşünüyor.

Asset Strategies International (ASI) başkanı Rich Checkan, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) “şeytan tarafından cehennemde uydurulmuş” bir ürün olarak tanımladı.

ASI 1982 yılında kurulmuştur ve değerli metaller, yabancı para birimleri ve 1933 öncesi ABD altın paraları gibi alternatif varlıklarla ilgilenir ve değerli metaller ticaret platformu sunar.

27 Temmuz’da mali haber sağlayıcısı Kitco News akışı ile bir röportaj sırasında konuşan Checkan çarptı onlar devlete yaptığınız her işlem izlemek ve bütün hayatını izleme olanağı vermek belirterek nedeniyle bireysel gizlilik yarattığı tehdide CBDCs.

“Bence merkez bankası dijital para birimleri cehennemde Şeytan tarafından uyduruldu” dedi ve hükümetlere “her bir vatandaş için mahremiyet boşluğu yaratacak” “herkesin banka hesapları üzerinde” inanılmaz bir kontrol sağlayacaklarını iddia etti.

Ads

ABD, finansal sisteminde dijital yuanın yaygın denemelerini zaten uygulayan Çin’e kıyasla CBDC’nin piyasaya sürülmesi konusundaki eğrinin gerisinde . Bununla birlikte, Federal Rezerv 2021’de fikre ısındı ve şu anda bir CBDC’nin benimsenmesiyle ilgili riskleri ve faydaları araştırma sürecinde .

Röportaj sırasında Checkan’a Bitcoin’in fiat para birimi ve CBDC’ler için bir tehdit oluşturup oluşturmadığı soruldu. ASI başkanı, Bitcoin’in şu ana kadar spekülatif bir varlık olarak performans gösterdiğini, ancak henüz dolar için bir tehdit oluşturacak kadar bir para birimi olarak test edilmediğini düşündüğü için bunu söylemek için çok erken olduğunu belirtti.“Bu bir tehdit değil, Bitcoin için seçeneklerden biri bir para birimi olmaktır, ancak yaygın bir benimseme ve penetrasyon yok […] bu yüzden bu modeli gerçekten test etmedik. Bu yüzden kısmen spekülatif bir varlık olarak hareket ettiğini düşünüyorum.”

“Bence daha derin bir nüfuza ihtiyacımız var ve o zaman bu bir tehdit haline gelirse, hükümetin iktidar konumunu korumak için neler yapabileceğini göreceğiz” diye ekledi.

Kıymetli metaller sektöründe genellikle altın yanlısı ve kripto karşıtı olan diğer figürlerin aksine Checkan, “portföyünüz için farklı bir işlev” gerçekleştirdiklerini düşündüğü için her ikisine de yer olduğunu belirtti.

Checken altını bir değer deposu olarak görüyor ve portföylerin %10’unun varlığa tahsis edilmesini savunuyor. Bitcoin’i gelecekte bir değer deposu haline gelebilecek spekülatif bir varlık olarak görüyor ve bir portföyde %1 ila %2’lik bir tahsisat ve banka kârlarına düzenli nakit çıkışlar öneriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.