Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$35,788.35
-10.2
ETH
$1,158.81
-5.88
LTC
$140.73
-8.91
DASH
$123.68
-7.94
XMR
$156.77
-5.64
NXT
$0.01
-7.39
ETC
$7.56
-2.33
DOGE
$0.01
-5.16
ZEC
$102.48
-8.2
BTS
$0.02
-4.42

Binance Labs DeFi Güvenliği İçin Finans Sağlayacak

269

Merkezi olmayan kripto borsası 1inch bugün, kodunu, API’lerini ve altyapısını denetleyerek platformun güvenliğini artırmak için siber güvenlik çözümleri sağlayıcısı Hacken ile işbirliği yaptığını duyurdu . Basın açıklamasına göre, Hacken ekibi özellikle kripto para birimi değişim denetçisi olarak hizmet vermeye odaklanacak. 

Hacken daha önce, Chainlink’in “merkezi olmayan” oracle’larıyla entegrasyonunu duyurmasının ardından haberlerde yer aldı; bu , veriyi merkezi olmayan uygulamalara (dApp’ler) daha erişilebilir hale getirmesine olanak tanıyan bir gelişme.

Crunchbase’e göre , birkaç ay önce DragonFly Capital, FTX borsası ve Binance Labs gibi yatırımların görüldüğü bir tohum turunda 1 inç 2,8 milyon artış sağladı .

DeFi projelerinde kilitli olan varlıklar şu anda milyarlarca kişiye ulaştığı için bu çok önemli bir duyuru . Ve bu protokollerin çoğunun düzgün denetimleri yok. Dahası, Hacken ekibinin dediği gibi, anonim geliştiriciler ve “güvenlik dikkate alınmadan” spekülasyonlara yön veren farming yan ürünleri var.

Ads

Hacken ve 1 inç DEX arasındaki işbirliği, DeFi endüstrisinin belirli bölümlerinin artan şeffaflık açısından artık olgunlaşabileceğini ima ediyor. Dahası, bu hareket, gerçek zamanlı olarak DEX güvenliği ile ilgili bilgilere erişemeyecek ortalama bir kullanıcıya fayda sağlayabilir.  

Bu gelişme, birkaç DeFi platformunun bilgisayar korsanlarının saldırısına uğramasından sonra geldi. Böyle bir protokol olan Opyn , daha sonra kullanıcıların fonlarını çalan bilgisayar korsanları tarafından saldırıya uğradı. Bu arada, DeFi protokolü LendF bile bir hack sonucu 25 milyon dolar kaybetti . Daha yakın zamanda, KuCoin hacker kaldıraçlı değiştirilebilir birkaç ERC-20 belirteçleri Défi platformu Uniswap. Yukarıda belirtilen vakaların çoğunda, kod hatalıydı ve denetlenmemiş doğası nedeniyle bu koddan yararlanıldı. 

1inch’in kurucu ortağı ve CEO’su Sergej Kunz’a göre, Hacken ile ortaklık, özellikle merkezi olmayan finans (DeFi) alanında güvenliği “tamamen yeni bir seviyeye” getirmelerini sağlayacak. 

1 inç dışında, Ethereum destekli DEX Airswap gibi diğer ağlar da akıllı sözleşmelerinin üçüncü taraflarca denetlenmesini emretti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.