Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$33,261.53
-15.72
ETH
$1,029.32
-20.62
LTC
$132.46
-23.51
DASH
$128.27
-10.59
XMR
$153.86
-2.89
NXT
$0.01
+12.12
ETC
$8.19
-22.88
DOGE
$0.01
-18.76
ZEC
$93.17
+5.46
BTS
$0.02
-17.15

Chainlink, Blockchain Oracle Çözümünü Satın Aldı

232

Chainlink, Cornell Üniversitesi’nin gizlilik oracle çözümü DECO’yu açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldı. Firmanın Cumartesi günü yaptığı bir duyuruya göre bu, Chainlink’in bugüne kadarki ikinci satın alması.

DECO, aynı başlık altında anlaşmanın bir parçası olarak Chainlink Labs’a katılacak olan dijital güvenlik firması RSA’nın eski baş bilim adamı Ari Juel tarafından ortaklaşa oluşturuldu.

Ayrıca, Chainlink CEO’su Sergey Nazarov ve Juels, ikili ile yapılan bir telefon görüşmesine göre ikinci bir Chainlink teknik raporu hazırlamaya başladı. İkili, orijinal Chainlink teknik incelemesini 2017’de yazdı. Chainlink’in oracle çözümü, zincir dışı konumlardan gelen verileri blockchain akıllı sözleşmelerine taşır.

Örneğin, Chainlink, dYdX’in kripto türevi ürünleri gibi çoğu merkezi olmayan finans (DeFi) uygulaması için veri bilgileri sağlar .

DECO, firmanın yayınladığı bir açıklamaya göre, HTTPS / TLS bilgilerinin daha güvenli web uygulamaları için nasıl aktarıldığından yararlanacağını iddia ediyor.

Ads

DECO’nun web sitesi, “DECO ayrıca, sattıkları verilerden başka hiçbir şey vermeden kendi verilerinden para kazanmak isteyen (ve dolayısıyla gerçekten doğru verileri sağladıklarını kanıtlayan) kullanıcılar için de yararlıdır,” diye okuyor .

Merkezi Olmayan Kredi

Nazarov, DECO’nun izinsiz kredi veya merkezi olmayan kimlik gibi birkaç kripto istek listesi öğesinin temeli olarak kullanılabileceğini söyledi.

Örneğin, DECO’nun bir kişinin doğum tarihini gizlerken bir DMV’den veri çekerek bir kişinin 18 yaşından büyük olduğunu kanıtlayabileceğini söyledi.

Bu, merkezi olmayan finansın altın elmasına, izinsiz kredi sistemlerine de uygulanabilir. Nazarov, DECO gibi bir kahinin bir gün akıllı bir sözleşmenin, kişisel verilere aşırı erişmeden bankacılık kayıtları gibi zincir dışı kredi bilgilerini sorgulamasına izin verebileceğini söyledi.

Nazarov, “DECO, pek çok teminatın DeFi’ye ulaşma yolu” dedi. Juels, CoinDesk’e bu gizliliğin, DECO’nun gizlilik parası zcash ( ZEC ) tarafından kripto para birimi çevrelerinde popüler hale getirilen sıfır bilgi kanıtlarının dahil edilmesiyle mümkün olduğunu söyledi .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.