Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$40,440.88
+0.36
ETH
$2,533.45
-3.02
LTC
$174.75
-2.48
DASH
$173.07
-1.13
XMR
$283.87
+1.35
NXT
$0.03
-9.4
ETC
$57.83
-1.82
DOGE
$0.32
-2.99
ZEC
$138.27
-0.29
BTS
$0.05
-2.3

CoinSwap kurucusu: “Elon Musk, kripto piyasasına uzun vadede faydalı olabilir”

1.069

Tesla CEO’sunun sosyal medya faaliyetlerinin yarattığı heyecan, uzun vadede daha fazla kişinin dikkatini kripto paralara çekmesiyle sonuçlanabilir.

CoinSwap Kurucusu Erik Nurm, Elon Musk’ın gönderileriyle kripto para piyasalarını harekete geçirebilmesinin, ortalama yatırımcılar için tehlikeli olduğunu söyledi. Diğer yandan Tesla CEO’sunun sosyal medya faaliyetlerinin yarattığı heyecan, uzun vadede daha fazla kişinin dikkatini kripto paralara çekmesiyle sonuçlanabilir.

Nurm, Musk’ın Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) ve diğer kripto paralar ile ilgili tweet gönderme eğiliminin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Tesla ile ilgili tweet göndermesini yasaklamasından kısa süre sonra başladığını açıkladı.

Erik Nurm, “Elon, Bitcoin ile ilgili FUD (korku, belirsizlik, endişe) yayarak piyasayı manipüle ediyor. Borsalara yaptığının aynısını yapıyor” diye belirtti.

Ads

CoinSwap kurucusu, “SEC, Tesla ile ilgili tweet göndermesini yasakladıktan sonra, odağını şimdilik sosyal medyada rahatça konuşabildiği kripto piyasasına çevirdi” diye ekledi.

Nurm, kripto piyasasını mevcut durumda Elon Musk’ın sürekli değişen tutumu nedeniyle karmaşa içinde görüyor. Tesla, geçtiğimiz aylarda Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul edeceğini duyurmuş, kısa süre sonra ise bu kararından vazgeçmişti.

Musk, bu kararını geçtiğimiz günlerde bir kez daha değiştirerek, madencilerin en az yüzde 50’sinin temiz enerji kullanmaya başlaması halinde Tesla’nın yeniden BTC kabul edebileceğini açıklamıştı.

Diğer yandan Nurm, Musk’ın kararsız tutumunun uzun vadede kripto piyasasına daha fazla kişi çekeceğini düşünüyor. “Musk, piyasada geçici olarak karışıklığa yol açsa da, kriptoya yeni kişiler çektiği için piyasaya uzun vadede faydalı olacak.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.