Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$56,869.69
+0.88
ETH
$1,772.07
-1.32
LTC
$208.50
+5.27
DASH
$226.09
-3.84
XMR
$222.53
+0.16
NXT
$0.03
+6.18
ETC
$11.84
-2.55
DOGE
$0.06
+0.16
ZEC
$148.70
-3.33
BTS
$0.07
+0.47

Dogecoin yeterince popüler mi?

287

Bir meme madalyonunun sosyal medyanın ilgisinin merkezi haline geleceğini kim düşünebilirdi? Geçtiğimiz birkaç hafta ve ay boyunca, popülaritesi o kadar arttı ki, kendilerini DOGE ile ilişkilendiren çoğu şirket manşetlere çıktı. Küresel sohbet ve canlı yayın platformu Hello Pal , platformun trafikte bir artış kaydettikten sonra web sitesinde bir kesinti yaşadığı bildirilen en son platformdur.

Karşılaştığı geçici sunucu aşırı yüklenmesinin arkasındaki birincil neden, o sırada Hello Pal’ın Dogecoin madenciliğine yatırım yaptığını duyurmasıydı.

Şubat ayında Hello Pal, özel bir Dogecoin ve Litecoin madencilik tesisinde% 15 hisse satın aldı. Bu , meme coin ve LTC madenciliğine adanmış en az 12.500 madencilik kulesinin ilk % 51’inin satın alınmasını içeriyordu . Bu gelişme haber verdikten sonra, Hello Pal web sitesindeki trafik% 1.000’in üzerinde arttı. 

DOGE’ye adanmış dünyanın en büyük madencilik operasyonlarından biri olduğu söylenen bu tesis, 70MW madencilik kapasitesine sahip 90.000 teçhizata ev sahipliği yapıyor. Bu, DOGE / LTC global hash oranının% 5’ini oluşturur. 

Elon Musk sayesinde, şaka para birimi sadece popülerlik kazanmıştır. Bir hafta önce, bir analitik firması Şubat ayında Dogecoin’in Twitter’da “en çok tartışılan dijital varlık” olarak Bitcoin, Ether ve diğer alts’ı geçtiğini keşfetti . Ergo, Hello Pal gibi birçok firmanın kripto madenciliğinde potansiyel görmesi şaşırtıcı değil .

Ads

Son zamanlarda, bir Nasdaq-listelenen kripto-madencilik şirketi, karar Ebang e başlatmak bir dogecoin ve Litecoin madencilik iş. Bu duyuru, Ebang’ın Litecoin ve Dogecoin madenciliği için bir çip tasarlamasından birkaç hafta sonra geldi. DOGE etkisi, kripto odaklı açıklamaların ardından Ebang International’ın hisse fiyatlarının% 20,9 artmasıyla neredeyse hemen gerçekleşti.

Eve daha yakın olan Flare Networks , Mainnet’in lansmanından önce DOGE’yi entegre etti. Bu karar,% 53’ünün DOGE’yi entegre etme lehine oy kullandığı bir topluluk anketine dayanıyordu. 

Bununla birlikte, bir firmanın mem token ile olan ilişkisi, popülaritesi ve “gerçek kullanım durumu” olmadığı göz önüne alındığında, büyük ölçüde bir pazarlama hareketi olarak algılanır. Örneğin, Mark Cuban’ın NBA ekibi bilet ve ürün satın almak için Dogecoin ödemelerini kabul ediyor . Ayrıca, önde gelen borsa Binance, DOGE için ticaret yapabileceği üç fiat çifti ekledi .

Jetonun etrafındaki his, bazı uzmanlara aynı konuya biraz ışık tutmaları için ilham verdi . Bazıları, DOGE’un ciddi mali kazançlar yerine İnternet kültürüne uyum sağlamak isteyenler için olduğuna inanıyor. RMIT Üniversitesi’ndeki araştırmacılara göre ,

Dogecoin, finansal bir varlıktan çok kültürel bir ürün olarak düşünülmelidir. Gerçek şu ki, birkaç kripto para birimi kullanıcısı bunu ciddi bir yatırım olarak veya normal işlemlerde kullanmak için tutuyor. Bunun yerine, Dogecoin sahibi olmak bir kültüre katılmaktır. “

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.