Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$36,256.61
-4.57
ETH
$2,436.89
-6.57
LTC
$107.35
-3.83
DASH
$93.71
-1.64
XMR
$146.48
-5.37
NXT
$0.01
-4.57
ETC
$24.59
-2.87
DOGE
$0.14
-5.05
ZEC
$89.80
-4.42
BTS
$0.02
-0.19

Elon Musk’tan Twitter’ın NFT entegrasyonuna eleştiri

2.433

Son dönemde özellikle metaverse konusundaki eleştirileriyle önplâna çıkan Elon Musk, şimdi de Twitter’ın son NFT entegrasyonunu eleştirdi. Twitter’da 60 milyondan fazla takipçisi olan Musk, “Bu çok rahatsız edici.” diyerek sosyal medya platformuna tepki gösterdi. Musk’ın tweet’inin altı yine birçok sahte hesabın coin tweet’leriyle doldu.

Kripto paralar konusunda birçok entegrasyon yapan ve bahşiş alımından NFT’lere kadar önemli geliştirmelerde bulunan Twitter’a Elon Musk’tan eleştiri geldi. Twitter’ın, NFT’lerin cüzdana bağlanarak profil fotoğrafı bölümünde gösterilme geliştirmesini eleştiren Musk şunları söyledi:

“Bu çok rahatsız edici… Twitter, birçok spam-bot mesajları havada uçuşurken, mühendislik kaynaklarını bu saçmalık için harcıyor!?”

Twitter kısa süre önce kullanıcıları için NFT’lerin profil resimlerinde yer alabilmesini sağlamaya başlamıştı. Daha önce zaten NFT’lerin avatarlarının profil fotoğrafı yerinde bulunabilmesi geliştirmesi yapılmıştı. Son entegrasyon ise, profil fotoğrafındaki görsellerin, OpenSea’deki doğrulanmış bir koleksiyonun parçaları olması.. .

Musk taklitleri ve dolandırıcılıklar arttı

Ads

Tesla ve SpaceX CEO’sunun bu tepkisinin sebebi ise büyük ihtimalle, tweet’inin altına dolandırıcılık amacıyla yazan kişilerin sayısının her geçen gün artması… 2020 yılında Musk’ın bir taklitçisi bu mesajlar yoluyla 2 milyon dolar elde etmeyi başarmıştı. Musk ile birlikte birçok ünlünün mesajlarının altına, ücretsiz kripto para dağıtımı yapıyormuş gibi tweet atan dolandırıcılar geliyor ve bu kişiler o ünlünün profil fotoğrafının aynısını kullanarak, orijinal hesap intibası uyandırıyorlar.

Göz yanılgısı ile ilk anda sahte hesap dolandırıcılığını anlayamayan kullanıcılar da profil sayfasına bakıp takipçi sayısı üzerinden bir doğrulama yoluna gitmiyorlar. Ve hızlı ve fazla para kazanma hevesiyle bu tür hesapların verdiği adreslere kripto para gönderebiliyorlar. Geçen sene Elon Musk’ın hesabını taklit eden bir dolandırıcı da 10 BTC lede etmeyi başarmıştı.

26 BTC kaptırmıştı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta da, sahte bir Michael Saylor hesabının “hediye Bitcoin kampanyası”na, bir kullanıcı tam 26 Bitcoin göndermişti. Bu meblağ aynı zamanda bu tür dolandırıcılık hesaplarına tek seferde gönderilen en büyük rakamdı.

Youtube uzun süredir tepki alıyor

Bu tür sahte kampanyaların ve dolandırıcılıkların sadece Twitter’da olmadığı da biliniyor. Özellikle Youtube reklamlarında sürekli Michael Saylor, Jack Dorsey, Elon Musk ve Vitalik Buterin gibi, kripto para topluluğunun tanıdığı simaların geçmişteki konuşmaları sanki canlı yayınmış gibi veriliyor ve sahte hesiye kampanyaları düzenleniyor. Birçok kripto para hesabını kapayan Youtube’un uzun süredir bu konuya çözüm bulamaması da platformun ciddi şekilde tepki almasına yol açıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.