Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$33,017.81
-3.88
ETH
$2,011.34
-4.82
LTC
$136.45
-8.16
DASH
$134.91
-7.74
XMR
$230.16
-12.12
NXT
$0.02
-2.13
ETC
$45.58
-6.51
DOGE
$0.23
-14.8
ZEC
$111.82
-10.47
BTS
$0.04
-5.77

Eski LA Dodgers sahibi, blockchain tabanlı sosyal medya için 100 milyon dolar ayırdı

904

Frank McCourt, blockchain kullanımının kötü davranışları engelleyebileceğini çünkü insanların sonsuza kadar gönderilerine bağlı kalacağını söyledi.

Milyarder emlak kralı ve Los Angeles Dodgers’ın eski sahibi Frank McCourt, blok zincir teknolojisine dayalı merkezi olmayan bir sosyal medya projesi için yeni bir çabayı destekliyor.

Bloomberg Pazar günü bildirdiğine göre McCourt, insanların sosyal bağlantılarının halka açık bir veritabanını bir blok zincirinde oluşturarak sosyal medyanın temellerini yeniden icat etme girişimine 100 milyon dolar yatırım yapıyor .

“Project Liberty”, kullanıcıların birkaç baskın uygulamaya kilitlenmek yerine, sosyal medya hizmetleri arasındaki etkileşimlerinin kayıtlarını taşımasına izin vermeyi amaçlamaktadır. Proje, Merkezi Olmayan Sosyal Ağ Protokolü (DSNP) adı verilen yeni bir internet altyapısı oluşturmak için blok zinciri teknolojisini kullanacak. DSNP, kullanıcı kayıtlarını ve bağlantılarını, bir blok zincirin kripto para birimi işlemleriyle ilgili verileri nasıl depoladığına benzer şekilde tutacaktır. 

Ads

Bu merkezi olmayan yaklaşım, bir platformdan atılan kullanıcıların izleyicilerini daha serbest olanlara taşımasına izin vererek içerik denetiminin gücünü baltalama potansiyeline sahiptir. Raporda, blockchain verilerinin değişmez olması nedeniyle, insanların gönderilerine sonsuza kadar bağlı kalacağı için platformun kötü davranışları da engelleyebileceği belirtiliyor.

DSNP’yi kurmak için McCourt, yemek dağıtım hizmeti Sun Basket’in kurucu ortağı ve sinema bileti web sitesi Fandango’nun eski teknoloji baş sorumlusu Braxton Woodham’ı tuttu. Milyarder işadamı, teknoloji araştırması için Washington’daki Georgetown Üniversitesi’ndeki bir enstitüye ve Paris’teki Sciences Po’ya 75 milyon dolar ayırma sözü verirken, kalan 25 milyon doları girişimcileri DSNP tabanlı hizmetler oluşturmaya yönlendirmek için kanalize edecek.

McCourt, platformun sosyal medyadaki mevcut güç dağılımını ele alabileceğini söyledi:“Sürekli gözetim altında yaşıyoruz ve birkaç kişinin elindeki bu muazzam zenginlik ve güç birikimi ile olanlar, inanılmaz derecede istikrarsızlaştırıcı. Kapitalizmi tehdit ediyor çünkü kapitalizmin hayatta kalabilmesi için içinde bir tür adalet olması gerekiyor.”

Blockchain teknolojisinin başlangıcından bu yana, bir dizi proje ve şirket, sosyal medyada dağıtık defter teknolojisini kullandı. Haziran ayının başlarında, Twitter CEO’su Jack Dorsey , Bitcoin’in Lightning Network yan zincirini Twitter’a veya merkezi olmayan sosyal ağı BlueSky’ye entegre etme planlarını açıkladı.

Daha önce bildirildiği gibi, EOSIO tabanlı sosyal medya projesi Voice geçen yıl yayına girdi . Daha önce, bir Yale profesörü ve bir Goldman Sachs gazisi, Revolution Populi adlı blok zinciri tabanlı bir Facebook rakibi tasarlamayı planlıyordu .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.