Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$38,585.18
-3.29
ETH
$2,395.26
-4.94
LTC
$168.51
-3.28
DASH
$166.95
-1.57
XMR
$265.63
-3.81
NXT
$0.03
-6.17
ETC
$56.13
-1.93
DOGE
$0.31
-1.98
ZEC
$139.94
+4.78
BTS
$0.05
+1.47

Rakipleri Binanace Borsası ‘na Saldırdı Mı?

323

Binance Vadeli İşlemler Başkan Yardımcısı Aaron Gong’un tweet’i, USDETH Perpetual Futures’ın likiditesine yönelik açık bir saldırıyı ele aldı.

Gong’un tweet’ine göre Binance, bunun bir rakibin ‘kasıtlı sabotajı’ olduğuna inanıyor ve şunu belirtti:

“Bu, ETHUSD Perp vadeli işlemlerinde oldu. Her iki şekilde de bir tüccar neden oldu. Bunun bir rakibin kasıtlı sabotajı olabileceğine inanıyoruz. Tüccar kendisi de çok para kaybetti. Ancak diğer durdurma emirlerinin de tetiklenmesine neden oldu. Gelecekte azaltmak için birkaç değişiklik yapacağız. “

Sipariş defterinin durumu göz önüne alındığında, çoğu kişi tek bir tüccarın tüm likiditeyi dolandırabileceğini iddia etmenin inanılmaz olduğuna inanıyordu.

Ads

Binance, bu durumun gelecekte tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak için birkaç değişiklik yapacaklarını belirtti .

Binance, bu sorunu önlemek için durdurma emrini varsayılan olarak Son Fiyat değil Mark (endeks) Fiyatı olarak değiştirecektir. Ayrıca, tüm durdurma emirleri için Fiyat Korumasını etkinleştirecekler, böylece Son Fiyat ve İşaret Fiyatı önemli ölçüde farklıysa, durdurma emirleri tetiklenecektir.

Borsa ayrıca, daha fazla piyasa yapıcıyı likidite sağlamaya ve kitap derinliği vermeye teşvik edeceklerini, böylece bu durumun bir kez daha ortaya çıkmayacağını belirtti.

Yukarıdaki grafik, 24 saatlik Borsa ETH Vadeli İşlem Hacimlerini gösteriyor ve Binance’in bu kategorideki ikinci en yüksek hacme sahip borsa olduğunu gösteriyor. Ancak, likidite eksikliği ve emir defteri derinliğinin bu sorunun potansiyel bir nedeni olduğu iddiaları aksini gösteriyor.

Binance CEO’su CZ de bu konu ışığında önerilen değişikliklerin “Futures kullanıcıları için önemli bir etkiye” sahip olacağını belirten tweet attı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.