Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$59,992.69
+6.71
ETH
$1,886.80
+7.59
LTC
$225.55
+9.67
DASH
$238.96
+7.92
XMR
$231.15
+4.99
NXT
$0.04
+13.94
ETC
$12.80
+8.68
DOGE
$0.06
+3.22
ZEC
$151.08
+2.31
BTS
$0.08
+16.53

Uniswap’in talihi ne kadar sürecek?

231

Hem fiyat hem de geliştirme açısından UNI için iyi bir kaç gün oldu. Sadece bir zam görmek ve birkaç gün önce listelerde yeni ATH dokunun ama popüler merkezi olmayan döviz jetonu vermedi Uniswap da etrafındaki mucidi sayesinde dolaşan bir sürü gördüm trolling V3 hakkında herkes. Öyle olsa bile, kısa bir süre sonra küçük bir düzeltme kaçınılmaz bir soruyu alevlendirdi - Bu devam etmek için çok mu iyi?

Böyle yüklü bir soruyu mutlak bir kesinlikle yanıtlamak her zaman zordur. Bununla birlikte, birkaç ölçüm bu konuda bir yön verebilir. Aslında, söz konusu soru Santiment’in en son Insights raporu tarafından da ele alınmış ve aynı şekilde, kolay bir cevabın olmadığını öne süren bir dizi metriğe vurgu yapılmıştır.

En temelde, bir varlığın fiyatı ve işlem hacimleri, nasıl performans gösterdiğinin en iyi göstergeleridir. UNI durumunda, token, basın zamanında 31 $ civarında işlem yapmaya düşmeden önce 34 $ ‘ın üzerinde bir ATH oluştururken, söz konusu artışa ticaret hacmine benzer bir ivme eşlik etmedi. Basitçe ifade etmek gerekirse, bir görüş ayrılığı ortaya çıkıyordu, biri alanda daha az alıcı olduğunu ve “talebin tükendiğini” öne sürüyordu.

Bu aynı zamanda, Aralık 2020 ile karşılaştırıldığında, UNI’nin mevcut rallisinin çizelgelerdeki kadar sürdürülebilir olmayabileceği anlamına da geliyor.

Bir de geliştirici faaliyeti meselesi var, UNI birkaç hafta önce 6 aydaki en büyük artışını kaydetti. Şimdi, ilk bakışta bu bekleniyor. Sonuçta, V3 yakında piyasaya sürülmek üzere kaleme alındığında, söz konusu metrik grafiklere atlamak zorunda. Bununla birlikte, daha da ilginç olan şey, son birkaç kez yükselişini, ardından fiyatta buna karşılık gelen bir artış izlemiş olmasıdır.

Geliştirme faaliyetleri arttıktan sonra UNI’nin değerinin artmasıyla bu sefer de durum böyle oldu. 15’inde Ücret Değiştirme Mekanizması yaklaşırken, bunun da gerçekleşmesi kaçınılmazdı. Bununla birlikte, özellikle V3’ün piyasaya sürülmesi durdurulmaya devam ederse, bu modelin uzun süre devam edip etmeyeceğini belirlemenin zor olduğu unutulmamalıdır.

Ayrıca, UNI’nin MVRV 7D’sine göre, token basım sırasında ne küçümsenmiş ne de aşırı değerlenmişti. Santiment buna “soğuma” dönemi diyordu, bu da daha fazla yükseliş potansiyeli olduğu anlamına geliyor. Tarihsel olarak, token aşırı değerli bölgeye girdiğinde, piyasa kendini düzeltti ve kripto, söz konusu yerel zirvenin altında konsolide oldu. Şu anda olan da bu olabilir.

Ads

Böyle bir model, balina işlemleri söz konusu olduğunda da görülebilir, fiyat tepeleri genellikle aynı zamandaki artışlarla çakışır.

Bu bulgular ne öneriyor? Eh, grafiklerde olası yeni bir ATH ile UNI için daha fazla yukarı yönün mevcut olabileceğinin altını çiziyorlar, fiyat hareketini yönlendiren modelin uzun süre ileriye taşınmasının olası olmadığını vurguluyorlar. Santiment’in ifadesiyle UNI, yakında “spekülatif enerji” den tükenebilir.

Bununla birlikte, belirli bir ölçüm kümesi yalnızca belirli bir hikayeyi anlatır, bu nedenle daha fazla veri kümesine bakmak önemlidir. Şunu bir düşünün - Şu anda, Uniswap ortalama günlük hacminin 16 katından fazla değerleniyor. IntoTheBlock’tan Daniel Ferraro’ya göre, UNI Coinbase’deki boşluğu kapatırsa (ortalama günlük hacminin 38 katından fazla değerlidir), “fiyatta 2,2 kattan fazla bir artış bekleyebilir, diğer her şey eşit olur.

Bu, özellikle merkezi olmayan bir borsa için popüler, ana akım, merkezi bir kripto borsasına karşı yan yana getirildiğinde oldukça yükselişe yönelik bir görünüm.

Son olarak, son zamanlarda DEX tokenlerinde yatırımcılar arasında çok fazla yükseliş pozisyonu oldu. Örneğin, UNI net akışları birkaç gün önce 82 milyon doların en düşük seviyesine ulaştı ve bu, giderek daha fazla yatırımcının “pozisyonlarını korumak ve / veya DeFi protokollerinde ekstra getiri elde etmek için onları yatırmak” için merkezi borsalardan çekildiğinin bir göstergesi .

Bu, teşvik kontrollerinin dağıtımının, DEX belirteçleri de dahil olmak üzere kripto para birimi piyasası üzerinde bir etkiye sahip olmasıyla birleştiğinde, UNI’nin “spekülatif enerji” nin henüz tükenmeyebileceğini gösteriyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.