Cheap Website Traffic
Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,742.43
+1.62
ETH
$1,652.44
+1.62
LTC
$97.75
+3.68
DASH
$73.05
+1.32
XMR
$150.76
+0.75
NXT
$0.00
+1.62
ETC
$21.29
+0.8
DOGE
$0.08
+0.59
ZEC
$44.42
+0.95
BTS
$0.01
+1.21

Wall Street, Coinbase bilançosunu bekliyor: SEC, endişeleri artırdı

1.167

Kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong ile ABD’li düzenleyiciler arasında gerilim tırmanıyor. Analistler, ABD’nin en büyük kripto para borsasının aralık ayında sona eren üç ay için yaklaşık 600 milyon dolar zarar bildireceğini ve dördüncü çeyrek için gelirlerinde bir düşüş olacağını tahmin ediyor.

Bloomberg‘e göre Coinbase’in büyümeyi hızlandırmak için güvendiği coin saklama, stablecoin ve stake etme gibi üç ana işinde görünümünün daha da kötüye gitmesi endişeleri artırıyor.

Bu ayın başlarında rakip borsa Kraken, SEC ile bir anlaşmaya vararak müşterilerin token’lar üzerinden getiri elde ettiği stake işini kapattı. New York düzenleyicilerinin baskısı altında kalan Paxos şirketi ise Binance markalı Binance USD (BUSD) sabit coin ihracını durdurdu. SEC de geçtiğimiz hafta kripto para saklama düzenlemelerini sertleştirecek bir teklif sundu. Coinbase’e doğrudan dokunulmamış olsa da, şirketin bu olanlardan zarar görmeden devam edip etmeyeceği belli değil.

Coinbase çok kez, hizmetlerinin etkilenen şirketler tarafından sunulanlardan farklı olduğunu ve etkilenmemesi gerektiğini söyledi.

“Coinbase’in temel trading gelirleri bile zarar görebilir”
Oppenheimer & Co. analistlerinden Owen Lau’ya göre Coinbase, toplam gelirinin yaklaşık yüzde 3’ünü stake ücretlerinden elde ediyor. Ayrıca bir konsorsiyumun parçası olarak oluşturulmasına yardımcı olduğu sabit coin USDC’den ve coin saklama hizmetleri sunmaktan da kazanç sağlıyor.

Needham & Co. analistlerinden John Todaro, “Coinbase’in gelir çeşitlendirme stratejisinin hâlâ sağlam olduğunu düşünüyoruz, ancak düzenlemeyle ilgili olarak bu segmentlerin ikisi ve muhtemelen üçü ile ilgili artan endişeler var” dedi. Todaro, SEC’nin daha fazla coin’i menkul kıymet olarak tanımlaması halinde Coinbase’in temel trading gelirinin bile zarar görebileceğini söyledi.

İlk çeyrekte yüksek gelir bekleniyor
Bloomberg verilerine göre Coinbase’in mart ayında sona eren ilk çeyrekte biraz daha yüksek gelir bildirmesi bekleniyor. Bloomberg anketine katılan analistler, mart ayında sona eren dönemde 594,8 milyon dolar gelir ve 427 milyon dolar zarar bekliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.