Cheap Website Traffic
Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,742.43
+1.62
ETH
$1,652.44
+1.62
LTC
$97.75
+3.68
DASH
$73.05
+1.32
XMR
$150.76
+0.75
NXT
$0.00
+1.62
ETC
$21.29
+0.8
DOGE
$0.08
+0.59
ZEC
$44.42
+0.95
BTS
$0.01
+1.21

Redditor, kripto ticareti bağımlılığı sarmallarının ardından genç ailesini kaybedebilir

943

Bir Reddit kullanıcısı olarak iki yıl önce “sadece uğraşırken” başlayan şey, üç hafta önce doruğa ulaşan tam anlamıyla kripto ticareti bağımlılığına dönüştü.

Kendini itiraf eden bir kripto ticareti bağımlısı ve iki çocuk babası, kripto ticareti alışkanlıklarından gizlice 180.000 $ borç aldıktan sonra ailesini sonsuza kadar kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.

Reddit kullanıcısı “Leather_Opposite2135”, 21 Şubat’ta r/relationship tavsiye alt dizininde hikayesini yayınlayarak , 2021 civarında kripto para ticaretiyle uğraşmaya başladığını söyledi.

Günümüze iki yıl ileri sarın ve karısı tarafından kovuldu ve en az 180.000 dolar borcu var.

Leather, “Yeni başladı,” dedi. “Bu bir teknoloji alanı, bu yüzden çok ilginç buldum. Bir grup çevrimiçi alana (discord) katıldı ve sonunda birkaç kişinin btc ticareti yapmasını izledi ve hemen bağımlı hale geldi.”

Bir yıl içinde, kripto para ticaretinden 50.000 doları “yakmıştı” ve kaybedilen fonların çoğu yazılım işinden geliyordu.

Leather, “Bir yıl daha ileri atlayın ve gerçekten kötüye gitti” dedi ve ticaretini kişisel krediler ve kredi kartları gibi başka yollarla finanse etmeye başladığında bağımlılığının hakim olmaya başladığını belirtti.

“Eminim daha önce duymuşsundur ama ben bunu finanse etmek için kişisel krediler, kredi kartları almak ve bu konuda yalan söylemek dahil her türlü yolu buldum.”

“Tuvalete gittiğimde, çocuklar uyurken telefonumda, meşgul olmadığım zamanlar bilgisayarımda kumar oynuyordum.”

Leather, yaklaşık üç hafta önce, haberi pek iyi karşılamayan karısına olan borcunu nihayet açıkladığını ve onu terk edip evlerinin mülkiyetini almakla tehdit ettiğini kaydetti.

O zamandan beri kendini kriptodan yasakladı, ticaret hesaplarının kontrolünü karısına devretti ve her hafta bir kumar bağımlılığı danışmanıyla görüşüyor, ancak başlangıçta bağımlılığı sallamanın zor olduğunu itiraf etti .

“Duygusal olarak, ilk 2 hafta her yerdeydim. Günde 10 saat harcadığım bir şeyden soğuk hindi (minimum) […] Bu arada bana gitmemi söyleyen küçük ses omzumdaki çizelgelere bakıyor.

Orijinal gönderi o zamandan beri Reddit’te Leather_Opposite2135 tarafından silindi, ancak kripto ticareti bağımlılığının olası tehlikelerine ışık tutan ne ilk ne de son hikaye .

Dünyanın dört bir yanındaki rehabilitasyon merkezleri, alkol, uyuşturucu ve davranışsal sağlığın yanında kompulsif alışkanlıkları tedavi eden hizmetler listesine kripto ticareti bağımlılığını da eklemeye başladı .

Klinik psikolog Dr. Anastasia Hronis Cointelegraph’a bir e-posta ile “Klinik olarak, kripto alım satım davranışlarını yönetmede zorluk yaşadıklarını bildiren ve terapiye gelen insanlarda kesinlikle bir artış gördük.”

“Kumar oynamaya benzer bir şekilde, birçoğu kumarın günlük yaşamlarını bozduğunu, bunun hakkında çok fazla zaman harcadığını ve sonuç olarak mali sıkıntı yaşıyor olabileceğini bildirecek.”

Hronis, çevrimiçi kumar bağımlılığına benzer şekilde, kripto ticaretinde “bireyler için oldukça tehlikeli olabilecek” bir “erişilebilirlik kolaylığı” olduğunu belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.