Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,826.91
+4.55
ETH
$660.26
+2.17
LTC
$116.88
+8.91
DASH
$109.50
+2.33
XMR
$157.57
-2.98
NXT
$0.01
-5.56
ETC
$6.43
+0.94
DOGE
$0.00
+4.22
ZEC
$74.72
+1.22
BTS
$0.02
+5.95

Amerikalı ekonomist Paul Krugman’ın Bitcoin hakkında düşündüğü şey bu

304

Yakın tarihli bir röportajda, tanınmış Amerikalı ekonomist Paul Krugman, popüler kripto parayı reddetti. Krugman, Bitcoin’in on yıldır ortalıkta olmasına rağmen para olma vaadine “yaklaşmadığına” inanıyordu.

Kendisinden önce söyleyen birçok kişi gibi Krugman, Bitcoin’in altın gibi olduğunu ekledi. Influencer’lar, varlığın yüksek enflasyon riskine karşı bir korunma olabileceğini düşünürken. Ekonomist, insanların kullanılmasa bile dijital varlığa değer verdiğini iddia etti. Krugman, böyle bir görüşün, kripto geleceğin “tekno-özgürlükçü görüş” tarafından övündüğünü düşünüyordu. 

Amerikalı televizyon kişiliği ve girişimci Mark Cuban da Bitcoin’i altınla karşılaştırdı. O sözü uzun Bitcoin kabul insanlar kadar “altın dijital versiyonu olarak,” yatırım yapılabilir olduğunu. Küba, fiat para biriminin yerini alan Bitcoin fikrinin ters etki yaptığını bile söyledi.

Krugman, 2013’teki ilk boğa koşusundan bu yana Bitcoin’i eleştirdi ve hatta o zamanlar varlığa “kötülük” adını verdi. O zamanlar BTC’nin istikrarlı değer kaynağı konusunda da ikna olmamıştı.

Daha sonra New York Times’da 2011 tarihli bir köşe yazısında yine bitcoin hakkında yazdı; t o makale bitcointalk.org yorumladı shapeshift CEO’su Erik Voorhees’in dahil olmak üzere birçok eleştirilerine hedef olan forumun:

AMAN TANRIM!!!! Krugman Bitcoin hakkında bir makale yazdı!?!?!?! Bu aslında ciddi bir haber! Ve Bitcoin’cileri sevin, çünkü bu, Bastiat’ın kırık pencere yanılgısını hala anlamayan aynı “ekonomist”. Krugman buna karşıysa, Bitcoin kesinlikle harika olmalı !!

Eleştiri muhtemelen Krugman’ın daha önce yanlış tahminlerde bulunmasından kaynaklanıyordu. 1998 tarihli bir makalede ekonomist, İnternet’in gelecekteki rolünü sorguladı. İnternetin dünya ekonomisi üzerindeki etkisinin faks makinelerinden daha büyük olmayacağını iddia etti.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.