Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$13,126.36
-3.56
ETH
$385.63
-2.09
LTC
$54.85
-4.86
DASH
$66.94
-2.83
XMR
$123.84
-5.6
NXT
$0.01
-0.86
ETC
$5.48
-2.49
DOGE
$0.00
-5
ZEC
$55.97
-5.65
BTS
$0.02
+1.55

Bitcoin’in Ayrışması İyiye İşaret Mi?

245

Yılın büyük bir bölümünde, dünyanın en büyük ve en baskın kripto para birimi olan Bitcoin , geleneksel finans dünyasıyla güçlü bir ilişki olduğunu kaydetti. Aslında, 2020 yılı boyunca S&P 500, Gold ve Bitcoin, Bitcoin’in bir değer deposu ve güvenli liman varlığı olarak sağlamlığına ilişkin artan belirsizlik ve bazı spekülasyonlar göz önüne alındığında, pazarın odak noktası olmuştur.

İlginç bir şekilde, Santiment tarafından sağlanan piyasa verileri, Bitcoin için S&P 500 ile olan korelasyonuna ilişkin oldukça yeni bir gelişmeyi vurguladı ve aynı değer sıfıra düştü - Yılın geri kalanının nasıl oynandığına bakıldığında radikal olarak farklı bir hareket. Aslında bu, Mayıs ayından beri ilk kez oluyor. Ancak, bu kripto para piyasası için ne anlama geliyor?

Bitcoin’in fiyatı, geleneksel finans dünyasıyla düşük korelasyon istatistikleri sergilediğinde her zaman fayda sağlamıştır. Basın zamanında Bitcoin, önceki haftaya göre% 14’ün üzerinde artış gösterdikten sonra 13.000 $ fiyat seviyesinin hemen altında işlem görmeye devam ediyordu.

S&P 500 ile BTC arasındaki korelasyon yüzde 57’den yüzde 0’a yaklaşırken hoş bir sürpriz olarak ortaya çıksa da, arkasındaki neden hala çok tartışmalara neden oluyor gibi görünüyor. Santiment kaydetti ,

“Bu, Ağustos ayında tüm zamanların en yüksek korelasyonuna sahip olduktan sonra kripto için harika bir işaret. BTC, dünya piyasalarına ve diğer varlık sınıflarına ve endüstrilere olan bağlılığının asgari düzeyde olduğu ve ticaretin, dikkat dağıtıcı olarak kripto dışı olayların müdahalesi olmadan bağımsız olarak çalışabildiği zaman geçmişte başarılı oldu . “

Fiyat artışı 30 günlük hareketli ortalamada kesinlikle rol oynadı. Bununla birlikte, dünyanın en büyük ödeme hizmeti sağlayıcılarından biri olan PayPal’ın kripto para birimlerine desteğini genişlettiklerini duyuran kripto piyasası için oldukça olumlu bir haftanın ardından bunun sadece anlık bir düşüş olması ihtimali de var. 2021’deki Bitcoin gibi.

Bitcoin’in diğer kripto dışı varlıklarla ilgili olarak artan bağımsızlığı ile bir boğa koşusu olası mı? İlginç bir şekilde, S&P ile korelasyon kökten değişirken, geleneksel finansın temel varlıklarından biri olan altınla olan korelasyonu oldukça güçlü olmaya devam ediyor. Skew tarafından sağlanan piyasa verileri, ayın başlarında negatif bir korelasyon sergiledikten sonra, BTC-XAU’nun 1 aylık korelasyonunun şimdi yüzde 23’ün üzerine çıktığını belirtti. Bu, Bitcoin’in hala geleneksel pazara bir dereceye kadar bağlı olduğu anlamına gelir.

Bağımsız bir Bitcoin, fiyatı ve dolayısıyla altcoin piyasası için en iyi senaryo olsa da, Skew’den alınan verilere göre BTC için gerçekleşen volatilite düşmeye devam ediyor - Bitcoin için bir konsolidasyon döneminin kaçınılmazlığına işaret edebilecek bir bulgu.

Bitcoin’in 1M’si, oynaklığın son birkaç hafta içinde yüzde 58’den yüzde 38’e düştüğünü fark etti ve işlem fiyatı için biraz durgunluğa işaret edebilir. Şu an itibariyle, madeni para hala 13 bin dolarlık direnci kırmaya çalışıyor. Topluluğun çoğu, yıl biterken 2017 benzeri bir boğa koşusu için sabırsızlıkla beklerken, yine de biraz ulaşılamayabilir. Bununla birlikte, daha büyük şey şeması ve genel ekonomik ortam göz önüne alındığında, BTC’nin mevcut fiyat noktası oldukça olumludur.

- Advertisement -

- Advertisement -

1 yorum
  1. […] Bitcoin genellikle bir temel para birimine veya rezerv para birimine göre ölçülür ve çoğu durumda USD’dir. Bitcoin’in şu anki fiyatı, Aralık 2017’de kaydedilen en yüksek fiyatın yarısından biraz fazlası. Bitcoin’in Türkiye’de vurduğu yeni ATH, Türk Lirası cinsindendi. Türk Lirası’nın USD bazındaki değeri önemli ölçüde değişti. Tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi. […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.