Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$56,599.35
+4.19
ETH
$1,810.05
-0.84
LTC
$202.32
+1.49
DASH
$239.00
+1.58
XMR
$221.53
-0.85
NXT
$0.03
+0.47
ETC
$12.08
-0.82
DOGE
$0.06
-3.54
ZEC
$140.22
+2.75
BTS
$0.06
-0.46

Bitmain, mühendisleri yasa dışı işe almak ile suçlanıyor!

340

Bitmain Technologies, başka şirketler için çalışan 100 mühendisi yasa dışı olarak işe almak ile suçlanıyor.

Tayvanlı savcılar, Bitmain Technologies’i başka şirketler için çalışan 100 Tayvanlı mühendisi yasa dışı olarak işe almak ile suçluyor.

Nikkei Asya’nın haberine göre Yeni Taipei ve Tayvan’ın yarı iletken üretim merkezi Hsinchu’da Çinli kripto madenciliği çipi üreticisinin faaliyetleri için çoktan soruşturma başlatıldı.

Yeni Taipei Başsavcılığı, Bitcoin (BTC) madenciliği çipi üreticisinin yasa dışı işe alımlar için paravan şirketler kurduğunu ileri sürdü:

“Bitmain’ın yapay zeka çip kapasitesi çalışmalarını hızlandırmak için Tayvan’da yasa dışı şirketler kurarak başka şirketlerde çalışan Tayvanlı araştırma ve geliştirme yeteneklerini işe aldığını tespit ettik. Yeni kurulan şirketler diğer şirketlerin çalışanlarını çekme görevi görüyor ve bu faaliyetler 2018’e kadar uzanıyor.”

Ads

Diğer yandan Pekin, çip üretim sektörünü hızlandırmak için çalışmalara başladı. Hatta yalı iletkenlerin Çin Ulusal Halk Meclisi’nin odaklanacağı konulardan biri olacağı söyleniyor.

Dünya genelinde görülen çip kıtlığı, ABD-Çin ekonomik savaşının da gündeminde yer alıyor. ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin yarı iletken tedarik zincirinin dikkatle yeniden incelenmesi çağrısında bulundu.

Sınırlı arz sahip olan yarı iletkenlere talebin giderek artması, Bitcoin madencilerinin çip kıtlığıyla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Bunun sonucu olarak hem yeni hem de ikinci el kripto madencilik donanımı fiyatları önemli ölçüde fırladı.

Diğer yandan Bitmain hakkında açılan bu soruşturma, ticaret sırlarının sızdırılması ve teknoloji hırsızlığı gibi konulara da sapabilir.

Soruşturma, ayrıca Bitmain’ın dünyanın en büyük çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ile ilişkilerini de etkileyebilir.

Yarı iletken teknolojisinin ABD ve Çin arasındaki ekonomik mücadelenin odak noktalarından biri olması ve Washington ve Taipei arasındaki diplomatik ilişkilerin derinleşmesiyle birlikte TSMC, iddiaya göre Apple gibi büyük ABD’li şirketler ile birlikte çalışıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.