Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$57,456.82
+0.5
ETH
$1,785.58
+0.07
LTC
$194.36
-1.1
DASH
$219.97
-3.3
XMR
$231.38
-0.58
NXT
$0.05
+5.59
ETC
$11.96
-2.04
DOGE
$0.06
-0.97
ZEC
$147.07
-2.95
BTS
$0.08
+5.63

Charles Hoskinson’a Göre Cardano Milyarlarca Kullanıcıya Ulaşabilir

231

Charles Hoskinson, insanların onu Cardano için terk etmeye başlayacağını iddia ederek Ethereum’u “çöplükte bir yangın” olarak nitelendiriyor.

Yakın zamanda yayınlanan bir Periscope canlı yayınında, IOHK CEO’su Charles Hoskinson, milyarlarca insanın uzun vadede Cardano’yu kullanabileceğini tahmin ediyor ve bunun bir ölçek meselesi olduğunu iddia ediyor.

Ağlar çağında yaşadığımız için her şey sadece bir ölçek meselesi. Bir milyar insanı almamız 10 ya da 20 yıl sürse fark eder mi? Çünkü bir milyar insanda olacağız, tüm nüfusun yedinci. Bir sonraki milyar insanın bize on yıl daha götürmesi gerçekten önemli mi? Hayır, çünkü iki milyar insan olacağız, tüm dünya nüfusunun üçte biri.

Ethereum ve BlackBerry

Hoskinson, merkezi olmayan finans patlamasının lideri olarak Ethereum’un kırılganlığına değinmek için BlackBerry, MySpace ve Netscape’ten bahsediyor: 

Ads

Bir şeyler değişiyor ve teknolojide çok hızlı değişiyorlar. Öyleyse biraz sabırlı olun ve nereye gittiğimizi anlayın.

Mevcut DeFi projelerinin mevcut altyapılarına bağlı olmadıklarını ve kişisel çıkarları için Cardano’ya geçebileceklerini ekliyor.  

Bu işletmeler Joe Lubin veya Vitalik Buterin’e para kazandırmak için oyunda değiller. Bir hizmet sağlamak için oradalar.

Hoskinson’ın da işaret ettiği gibi, 2000 yılında kimse Bill Gates ve Microsoft’u sevdikleri için Windows’ta yazmaya gerçekten istekli değildi. Bunun yerine, ağ etkisi nedeniyle tercih ettikleri işletim sistemiydi.

Bununla birlikte, sektördeki hiç kimsenin, uzun vadede herkes tarafından kullanılabilecek merkezi olmayan uygulamalar için sürdürülebilir bir model oluşturmayı başaramadığını da belirtiyor:

Amaç, yaygın spekülasyonlar, saadet zincirleri, gerçek bir kullanım ve fayda yoksa ve milyonlarca ve milyarlarca insana ölçekleme yeteneği yoksa, bununla hiçbir şey yapmak istemiyorum.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.