Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,367.57
-0.12
ETH
$584.87
-0.69
LTC
$80.15
-3.84
DASH
$96.22
-1.19
XMR
$150.25
-1.97
NXT
$0.01
+21.43
ETC
$6.02
-0.86
DOGE
$0.00
-1.2
ZEC
$67.37
-1.57
BTS
$0.02
-4.65

Çin, Bitcoin Madencilerinin Banka Hesaplarını Donduruyor

76

Yerel basında çıkan haberlere göre Çin, Yuan’ın devalüasyonunun ardından şiddetlenerek Çin birçok bitcoin madencisinin banka hesaplarını dondurdu.

Çin’deki köklü bir haber toplayıcısı olan Jinse, “Birçok madenci ve OTC tüccarı, pek çok madencinin banka kartının donmuş olduğunu söyledi” diyor.

Özellikle isimlerini belirtmedikleri bir Sichuan madencisinden bahsediyorlar. Madenci, ICBC kartının 4 Haziran’da aniden donmuş olduğunu iddia etti.

Niçin donmuş olduğunu bulmak için uzandığında, madenciye “kara parayla ilgisi olmadığını kanıtlamak için bilgi verebilirlerse, dondurabileceğini” söylediler.

Bu baskı para aklama himayesi altındadır, ancak Çin’de bitcoin madenciliği sıcak noktalarından biri olan Sichuan eyaleti son zamanlarda madencilerin “temizlenmesine” başladı.

İldeki bazı endüstriyel madencilik tesislerinin bu şekilde kapatılmasının nedeni, doğrudan güç kaynağı kullanmalarıdır.

Yani, ulusal şebekeden ziyade kendilerini inşa ettikleri yakındaki hidroelektrik santrallerinden güç alıyorlar.

Çin’de bir kripto borsası olan QBTC, şu anda işleme koyulmayan para çekme işlemleri ile soruşturma altında.

Başka bir raporda, “Huobi’nin tezgah dışı ticaret platformunda OTC işlemlerinin büyük ölçüde dondurulduğu anlaşılıyor”.

OTC yatırımcıları gibi Localbitcoin’e ait yaklaşık 4.000 banka hesabı donduruldu.

” Küçük bir perakendeci olan N, bir hafta önce bir ana platformda kripto satın almak için Bank of China hesabını kullandı. 6. akşamı aniden banka kartının donmuş olduğunu fark etti ” denilmekte.

Peki ya Çin ‘deki Ana akımlar?

Diğer raporlar, Huobi gibi anaakım platformların yetkililerle yakın işbirliği içinde olduklarından kendilerini etkilemediklerini gösteriyor.

Bununla birlikte, tüccarlara ait hesapların kitlesel bir şekilde dondurulması ve şimdi de madencilerin OTC tüccarlarına bitcoin sattıkları madenciler bile var.

Bununla birlikte, Bitcoin’in hashratının son zamanlarda belki de kısmen etkilenmemesi nedeniyle, madencilik üzerindeki potansiyel bir baskı yıllardır Çin merkezli birçok bitcoin madencisinin ekipmanlarının bir kısmını yakın bölgelere, Amerika’ya, hatta İran’a ve hatta İzlanda’ya taşıdığı tahmin ediliyor. ucuz enerjiye veya uygun iklime sahip diğer yerler gibi.

Buna ek olarak, Çin’de madencilerin ondan etkilenip etkilenmeyeceği ya da Çin’in bu çok düşmanca atmosferi bitcoin taraftarlarına ve kriptoculara daha da genişletip genişletmeyeceği belli değil.

Küresel Kriz’de Bitcoin Büyük Ödeme Aracı Seçilecek mi? yazımızı okumak için buraya tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

1 yorum
  1. […] Çin, Bitcoin Madencilerinin Banka Hesaplarını Donduruyor yazımızı okumak için tıklamanız […]

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.