Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$52,127.57
+3.01
ETH
$1,895.79
+6.83
LTC
$233.25
+9.32
DASH
$265.39
+7.9
XMR
$271.26
+13.93
NXT
$0.03
-0.07
ETC
$15.27
+8.07
DOGE
$0.05
-0.76
ZEC
$165.39
+9.9
BTS
$0.06
+9.42

MicroStrategy neden Bitcoin’e yatırım yapmayı bırakmayacak

194

MicroStrategy ve Michael Saylor, Ağustos-Eylül 2020’de Bitcoin’e 425 milyon dolara yakın yatırım yaptığında, tek amaç nakit rezervlerinin satın alma gücünü Bitcoin’e dönüştürerek korumaktı.

Faydalar başlangıçta şirket için oldukça artımlı olsa da, MicroStrategy şimdi oyununu yükseltiyor gibi görünüyor.

MSTR’nin Bitcoin’de büyüyen sermayesi

Yakın tarihli bir Ecoinometrics raporunun işaret ettiği gibi, MicroStrategy, Bitcoin’e yatırım yapmak için 400 milyon dolar daha artırmaya çalışıyor olabilir . En temel seviyelerde, bu neyi gerektirir? Böyle bir yatırımla MSTR, nakit rezervlerinin karlılığına tek başına bakmıyor olabilir. Bunun yerine, kendi hisse senedi değerinin iyileştirilmesine de göz atabilir.

2020’de BTC v. MSTR - NASDAQ arasındaki büyümeyi göstermektedir ve gözlemlendiği gibi, MSTR ve BTC parabolik bir yükselişte olmuştur. Bu şaşırtıcı bir fark çünkü 2019 ve Ağustos 2020 arasında (MSTR’nin Bitcoin hazine yatırım programı), MSTR, NASDAQ ile% 51 korelasyona sahipti.

Aslında, BTC yatırım programının başlangıcından bu yana hisse senedi değerindeki artış hızlandı. Aynısını takiben, MSTR’nin BTC ile% 52 korelasyona sahip olması ve yazma sırasında NASDAQ ile sadece% 21 oranında korelasyon olmasıyla korelasyon tersine döndü.

Bu alışılmadık bir durum değildir çünkü Saylor ve MicroStrategy muhtemelen birikim aşamasının başında olduklarını anlamışlardır. Bu kurumlar, Bitcoin’in güçlü bir değer deposuna sahip olduğunu düşünüyor ve MSTR’nin Bitcoin ile yatırım planı artık hisse senedi değerini de iyileştirdi.

Ads

Kurumlar bu kadar yüksek yatırımlarla güvende mi?

Doğrusu, MicroStrategy’nin yatırım planı çok agresif. Bitcoin’in değerindeki 2017 benzeri herhangi bir düşüşün bu kuruluşlar için hasara neden olacağı noktaya kadar acımasız. Bununla birlikte, burada belirtilmesi gereken şey, Bitcoin’in ekonomik manzarasının son zamanlarda çarpıcı bir şekilde değişmesidir.

24 Kasım’da zirveye ulaştıktan sonra, Bitcoin konsolide oldu, ancak grafiklerde sert bir düşüş göstermedi. Neden? Çünkü bu kurumlar perakendecilerin sergilediği olası satış baskısını emiyor.

Şimdi, diğer kurumlar da MSTR’nin yolunu takip edebilir. BitGo ve Grayscale gibi saklama hizmetleri şu anda kurumsal yatırımcıları temsil etmede ön saflarda yer alıyor ve yatırımcıların bu borsalara genellikle bir prim ödediğini belirtmek önemlidir.

Grayscale’in 2020’de muazzam miktarda BTC emmiş olması, müşterilerinin sadece gün geçtikçe arttığını gösteriyor.

Tek fark, MicroStrategy’nin planlarını halka açık hale getirmesidir. Diğerlerinin açıkça Bitcoin’e büyük meblağlar yatırması çok uzun sürmeyebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.