Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$59,826.73
+1.33
ETH
$2,137.17
+1.25
LTC
$249.08
+2.76
DASH
$286.89
+2.08
XMR
$323.27
+11.05
NXT
$0.10
+4.54
ETC
$20.09
+0.1
DOGE
$0.08
+19.59
ZEC
$220.57
+8.11
BTS
$0.13
+2.64

Dev Bankanın Stratejisti: “Altın 4.000 Doları Görebilir”

61

Kriptokoin – 22 Nisan Çarşamba günü Saxo Bank’ta Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, Kitco News Editörü Neils Christensen ile yaptığı röportajda altın fiyatları hakkındaki görüşünü belirtti.

Altın Fiyatları

2008 yılında Saxo Bank’a katılan Hansen, 2010’dan beri Danimarka bankasının Emtia Stratejisi Başkanı. Kendisi “emtialardaki hareketleri belirleyen ve müşterilere emtia ile ilgili ticaret görüşlerini sunan Haftalık “Emtia Güncellemesi”nin de yazarı.  SaxoStrats markası altında ve CNBC, Bloomberg, Reuters, Wall Street Journal, Financial Times ve Telegraph gibi yayın ve basılı medyaya düzenli olarak katkıda bulunuyor.

Hansen, altın için spot fiyatın 1700 $ civarında olduğu bir zamanda röportaj yapıyordu. Christensen, röportaj sırasında Hansen’den altının son fiyat hareketi hakkında yorum yapmasını istedi. Hansen konuyla ilgili olarak şu yorumda bulundu:

“Sanırım burada biraz platoya ulaştık. Duraklıyoruz çünkü şu anda bu pazarı çeken bazı çelişkili haberlerimiz var. Çin ve Hindistan’daki bazı büyük alıcıların fiziksel talebinin zayıf olduğunu biliyoruz. Ham petrol fiyatında son zamanlarda yaşanan çöküş, Pazartesi günü tarihsel negatif seviyeye ulaştı ve Brent Crude 20 $ seviyesine düştü. Rusya bütçelerini dengelemek için 40 dolara güveniyor. Dolayısıyla, altınlarının bir kısmını satmaya başlama riskleri olduğu açık. Yani, bu durum pazara biraz gerginlik katıyor.

Petrol Fiyatındaki Çöküş

Ads

Daha sonra Hansen, petrol fiyatındaki bu çöküşün (mevcut COVID-19 pandemisinin neden olduğu talepteki büyük düşüş nedeniyle), ortaya çıkan deflasyon riski göz önüne alındığında altın piyasasını nasıl etkileyebileceğini anlattı:

“Pekala, çok ucuz petrol fiyatları açık bir şekilde bu aşamada enflasyonist baskıyı kontrol altında tutuyor. Ancak bence biraz daha ileriye bakarsak, bir hedef yatırım perspektifinden, bugün ya da yarın ya da bir sonraki ay durum aynı olmayacak. Altı ila on iki ay ve ötesinde ön plana çıkan şey de belirsizlik. Sanırım bu kadar ileriye bakarsanız, temelde bilinmeyen bir bölgeye girmeye çalışıyoruz. Merkez bankalarından gelen bu olağanüstü para kazanma sistemimiz var. Para sisteme pompalanıyor. ABD’de bir getiri eğrisi kontrolümüz var. Enflasyon yükselmeye başladığında ve kazançlar yükselemezse ne olur? O zaman, açıkçası, gerçek getiriler düşmek zorunda kalacak. Bana göre bu durum gerçekleşti. Önümüzdeki dönemde altındaki fiyat hareketlerinin temel nedeni de bu olacak”

Uzun Vadeli Beklenti

Uzun vadeli altın fiyat tahminine gelince, Hansen şöyle diyor:

“Patronumun son makalelerinde yazdıklarını kopyalayabilirsem, son on yıldır kötü olduğunu düşündüğümüz bu büyük deney nedeniyle, temelde önümüzdeki yıllarda potansiyel olarak altının 4.000 $ olacağını ifade edebilirim. Yani, birikimlerinizin en azından bir kısmını somut bir şeye sokmanın mantıklı olduğu bir zamanın ne zaman olduğunu soruyorsanız, o zamanın şimdi olduğunu düşünüyorum. Yani 4.000 dolar muhtemelen dünyaya şu a imkansız gibi gelecek. Ancak yıllar sonra geleceğe bakarsanız, o zaman bu mümkün çünkü şu anda pandemik ve sonrası ile yaşadığımızın sonuçları en azından bu nesil için ve potansiyel olarak ötesinde hissedilir bir şey olacak.”

TradingView verilerine göre, şu anda spot altın 14.23 $ artışla 1727.90 $’dan işlem görüyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.