Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$39,226.20
+0.71
ETH
$1,189.08
-1.58
LTC
$166.17
+1.4
DASH
$96.98
-0.12
XMR
$141.53
-4.75
NXT
$0.01
+3.33
ETC
$6.77
-3.09
DOGE
$0.01
+3.62
ZEC
$66.56
+0.64
BTS
$0.03
-0.39

Ethereum (ETH)’den Kaçmaya Hazır Mısınız?

291

Ethereum uzun zamandır taraftarlarını sürekli olarak yeni güncellemeler ve geliştirmeler konusunda oyalıyor. Sabırları tükenen yatırımcılar ve geliştiriciler birer birer Ethereum ağını terkediyor. Ethereum’a muadili hatta daha hızlı ve ucuz bir çok proje var. Cardano, Algorad, Tezos vb. Gün geçtikçe bu projelerin benimsenmesi ve ağda yayınlanan proje sayısı artıyor.

Eylül, Ethereum tarihinde işlem ücretlerinin sübvansiyonu aştığı ilk aydı . Aslında, madenciler blok ödüllerinden çok ücretlerden kazandılar.

Ayrıca, toplam gelirin yüzdesi olarak işlem ücreti de katlanarak arttı. Bu ilginç bir gelişme, ancak soru bunun bir anormallik olup olmadığı. Bazılarına göre , bu eğilim sürdürülebilir olmamakla birlikte, piyasanın mevcut durumuna, rekor düzeyde yüksek gaz ücretlerinin sonunda olan bir pazara işaret ediyor.

Bu nedenle, geliştiricilerin bir sonraki aşaması, kârlı kalabilmek için tokenlerini ve sözleşmelerini daha ucuz platformlara taşımak olacaktır. Aslında, mevcut durum, rakip platformlar daha fazla kullanım kazandığında muhtemelen kendini düzeltecek olan tartışmalı bir ‘histerezis aşımı’dır.

Bununla birlikte, Algorand, Binance Smart Chain, Tron ve Cardano gibi daha düşük işlem ücretleri ve daha yüksek işlem hızlarına sahip alternatif ağların ortaya çıkmasına rağmen, Ethereum’dan uzaklaşma konusunda hala bir isteksizlik var.

Ads

Geliştiriciler için mantık, şehrin göbeğinde kırsal banliyölerde bir iş açmayı tercih etmenizdir. Ethereum, yaratılacak ilk akıllı sözleşme platformu olarak, dApp’ler ve akıllı sözleşmeler için go-to-network statüsünü sürdürdü. Bununla birlikte, Katman 1 (L1) çözümleri, ancak insanlar karlı ticaretler ve değer transferleri bulmaya devam ettikleri ve kar potansiyeli olmayan işlemler Katman 2’ye (L2) geçecekleri sürece sürdürülebilirdir.

Aslında, ‘toparlama merkezli Ethereum yol haritası’ başlıklı yeni bir belgede Vitalik Buterin , ETH1’deki yüksek gaz fiyatları ile ilgili bu sorunları ele aldı ve birkaç finansal olmayan dApp’in kapatılmaya zorlandığını  ve diğerlerinin test ağlarında çalıştığını belirtti.

Birçoğu bu yol haritasının ETH 2.0 ile çözülecek ölçeklenebilirlik sorunlarını ele almasını bekliyordu, ancak bunun yerine Buterin;

“Uygulamalar için temel katman ölçeklenebilirliği, yalnızca yıllar süren eth2’nin son ana aşaması olarak geliyor.”

Ayrıca, L1’in birçok uygulama sınıfı için neredeyse kullanılamaz olmasına rağmen, kısa ve orta vadede ETH 2.0 ölçeklenebilirliği elde edebilecek L2 olmayan bir yol olmadığını da not etti.

Bu yılın sonuna kadar ETH’de gelişmiş ölçeklenebilirlik beklentilerine sahip çıkan geliştiriciler için bu bir dönüm noktası olabilir. Ethereum ağında kalmak artık sürdürülebilir değilse, o zaman bir şehrin kalbi artık ‘bir iş kurmak’ için en uygun yer olmayabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.