Cheap Website Traffic
Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$24,017.97
+14.3
ETH
$1,667.80
+8.95
LTC
$81.71
+14.75
DASH
$55.60
+16.15
XMR
$152.26
+3.63
NXT
$0.00
+7.95
ETC
$19.46
+10.76
DOGE
$0.07
+6.85
ZEC
$35.25
+10.57
BTS
$0.01
+6.68

Hindistan, ulusal ödeme ağını Singapur’a genişletiyor: Kripto için ne var?

897

Sınır ötesi havale hizmetindeki banka ortaklarından biri de hükümetin CBDC programının bir parçasıdır.

Birleşik ödemeler arayüzü (UPI) olarak adlandırılan Hindistan’ın ulusal ödeme ağı, hizmetlerini Hindistan sınırlarının ötesine Singapur’a kadar genişletiyor . PayNow ve UPI gibi ilgili hızlı ödeme sistemleri aracılığıyla Singapur ve Hindistan arasındaki sınır ötesi bağlantı. Rezerv Bankası başkanı Shri Shaktikanta Das ve Singapur Para Otoritesi genel müdürü Bay Ravi Menon, UPI-PayNow bağlantısını kullanarak token işlemleri yoluyla tesisi başlattı.

UPI-PayNow entegrasyonu, iki ülkenin kullanıcılarının sınırlar ötesine hızlı bir şekilde para göndermesine olanak tanıyacak. Banka hesaplarında veya e-cüzdanlarda (VPA) tutulan paralar için yalnızca UPI kimliği, cep telefonu numarası veya Sanal Ödeme Adresi kullanılarak Hindistan’dan para göndermek veya almak mümkündür. UPI’nin anında gerçek zamanlı ödeme sistemi, iki banka hesabı arasında bir mobil arayüz aracılığıyla anında nakit transferine yardımcı olur.

Başlangıçta, giden havaleler State Bank of India, Indian Overseas Bank, Indian Bank ve ICICI Bank tarafından, gelen havaleler ise Axis Bank ve DBS India tarafından kolaylaştırılacaktır. DBS-Singapore ve Liquid Group, Singapur’daki (banka dışı bir finans kuruluşu) kullanıcılara hizmet sağlayacaktır.

Hindistan’da bir özel sektör bankası olan ICICI Bank da ülkenin merkez bankası dijital para birimi programının bir parçasıdır. Hindistan, CBDC pilot uygulamasını, biri Kasım ayında toptan satış pazarı için, diğeri ise Aralık ayında perakende kullanıcılar için olmak üzere iki aşamada başlattı . Denemenin başladığı 1 Aralık 2022’den bu yana, dijital rupi pilot projesi sekiz bankayı kapsayan 770.000 işlem kaydetti . Beş şehir şimdiden deneye katılıyor ve muhtemelen yakında dokuz şehir daha deneye katılacak. Hindistan kripto borsası Unocoin’in CEO’su Sathvik Vishwanath Cointelegraph’a şunları söyledi:

“Singapur’daki nüfusun %30’a yakınının göçmen olduğu ve Hindistan’a ayda veya üç ayda bir para gönderdikleri göz önüne alındığında, bu, Hindistan’ın ödeme rayları için büyük bir değer katıyor. Bu entegrasyon, sürtünmeyi ortadan kaldırarak işlem süresini ve maliyetlerini azaltıyor. ”

Hindistan’ın dijital ödeme altyapısı son birkaç yılda önemli ölçüde ölçeklendi ve Covid-19’un ortaya çıkmasıyla popüler hale geldi. Hükümet, daha büyük kripto pazarı hakkında şüpheci olsa da, kripto kazançlarına %30’luk bir vergi uygulayarak büyük oyuncuları ülke dışına çıkmaya zorladı . Ancak hükümet, CBDC programı için blockchain teknolojisini kullanmaya hevesli ve mevcut altyapı, dijital CBDC pilotunun ölçeklendirilmesine de yardımcı olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.