Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$63,213.19
+3.97
ETH
$2,293.46
+5.83
LTC
$270.73
+7.71
DASH
$310.86
+9.62
XMR
$329.09
+6.31
NXT
$0.08
-8.14
ETC
$21.82
+10.89
DOGE
$0.11
+51.27
ZEC
$231.72
+2.71
BTS
$0.13
+8.3

İlk Taşıyıcı: Negatif Petrol Fiyatlarından Bitcoin İçin 10 Paket

121

Bitcoin İçin 10 Paket

Koronavirüs pandemisi küresel ekonomiyi o kadar öfkelendirdi ki, enerji talebi uçurumdan düştü. İnsanlar zorlukla araba kullanıyorlar. İnsanlar zar zor uçuyor.

Okuduğunuz  İlk Mover , CoinDesk günlük piyasalar bülten. CoinDesk Markets Ekibi tarafından toplanan First Mover, gününüze, kripto piyasaları hakkındaki en güncel duygularla başlar ve elbette asla kapanmaz, bitcoin ve daha fazlasındaki her vahşi salınımı bağlamlandırır. Parayı takip ediyoruz, böylece zorunda kalmıyorsunuz. Buradan abone olabilirsiniz.

Petrol depolama tankları dolmaya başladığında dengesizlik bu noktaya geldi ve tüccarları teslimat yükümlülüklerinden kurtulmak için ekstra ödeme yapmaya zorladı - bu da negatif fiyatlara yol açtı. Batı Teksas Orta Ham petrolüne ilişkin Mayıs vadeli vadeli işlem sözleşmesi, Salı günü sona erecek ve Cuma günü yaklaşık 30 dolarlık pozitif bir fiyattan eksi 37.63 $ ‘a düştü. Haziran sözleşmesi yüzde 15 düşerek varil başına 21 dolara geriledi ve siyah altın 2020’de yüzde 60’tan fazla düştü.

Bitcoin, Pazartesi günü yüzde 3,5 oranında düşüşle 6.900 $ ‘a geriledi;

Peki benzeri görülmemiş petrol fiyatı satışlarından elde edilen sonuçlar nelerdir? CoinDesk, kripto piyasası yatırımcılarının, analistlerinin ve yöneticilerinin görüşlerini aldı. (Hızlı teaser: Bitcoin, burada ve burada pro-kripto twitterati tarafından belirtildiği gibi aniden yağa kıyasla çok uçucu görünmüyor.)

1) Kısa vadede düşen petrol fiyatları deflasyonistdir. Sürücüler, sürüşe döndüklerinde benzin ödemek için daha az paraya ihtiyaç duyacaklar. Havayolları jet yakıtı için daha az ödeyecek. Plastik üreticileri daha düşük girdi maliyetleri görecek. Daha genel olarak, kripto para birimini enflasyona karşı bir risk olarak gören bitcoin yatırımcıları için petrol fiyatı çöküşü, koronavirüs kaynaklı ekonomik durgunluğun ne kadar deflasyonist olabileceğine dair bir uyarı sunuyor - Federal Reserve’den trilyonlarca dolarlık para enjeksiyonu diğer merkez bankaları.

TradeBlock araştırma direktörü John Todaro, “Bitcoin’i bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak görmek istiyorsanız, tüm bunlar bitcoin üzerinde de bir miktar baskı yapacak” diyor. “Şu anda dolar tüm varlıklara karşı gerçekten güçleniyor.”

2) Bir emtia olarak, bitcoin’in petrol gibi depolama faktörleri veya altın gibi fiziksel teslimat sorunları yoktur.  Fiziksel teslimatı olan vadeli işlem piyasaları, tüccarların son kullanma tarihine kadar bir sözleşmeleri varsa malları bulmalarını gerektirir. Bitcoin vermenin fiziksel kapasite kısıtlamalarıyla çarpışması ihtimali azdır.

Arca Fonları’nın yatırım yatırım sorumlusu Jeff Dorman bir e-postayla, “Petrol piyasaları, kesintiye uğraması gereken bir başka verimsiz eski sistem.” “Bir varil petrolün teslim edilmesinin fiziksel olarak imkansız olduğu gerçeği, bu sistemin, çoğu gibi, tamamen kırılmış ve değişime ihtiyacı olduğunu gösteriyor.”

3) Bu yılki ekonomik ve piyasa kargaşasının ortasında, bitcoin duruyor. Federal Reserve’ün Kansas City şubesindeki araştırmacılar tarafından geçen hafta yayınlanan bir araştırma, tarihsel olarak, 10 yıllık ABD Hazine notlarının “sürekli”, “altın” bazen “ve bitcoin” asla “güvenli bir sığınak varlığı olarak iyi çalıştığını kaydetti. Ancak bu yıl şimdiye kadar bitcoin sadece yüzde 3,8 düştü - neredeyse Fed’in kendi ABD doları karşısında kendi başına. Altın yüzde 12 arttı, ancak Standard & Poor’un 500 ABD hisse senedi endeksi yüzde 13 düştü. Petrolün fiyat çöküşü, bitcoin’in karşılaştırmalı olarak stabil görünmesini sağlar.

“Bitcoin’in bir değer deposu olarak kullanılmasına ya da bitcoin’in kriz sırasında değerini o kadar iyi tutmadığına dair bir anlatı olarak meydan okuyan herkes için farklı olmaya yalvarıyorum,” Mati Greenspan, kripto para birimi ve döviz kurucusu analiz firması Quantum Economics, müşterilerine bir e-posta ile yazdı.

4) Bitcoin borsada işlem gören fon uygulaması artık petrol ETF’leriyle olumlu bir karşılaştırma yapabilir.  Tüm finansal piyasalardaki yatırımcılar ve tüccarlar nakde çevrilirken, Bitcoin fiyatları 12 Mart’ta yüzde 40 düştü. Bu dalgalanma, kripto para piyasalarının risklerinin altını çiziyor ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu şimdiye kadar bir bitcoin borsada işlem gören fonu (ETF) onaylamayı reddetti. (Yüksek volatilitenin yanı sıra, piyasa piyasa manipülasyonu iddiaları tarafından da vuruldu.) Ancak, birkaç onaylanmış ETF’ye sahip olan petrol piyasası, petrol üreten ulusların uluslararası karteli olan OPEC’in gölgesinde faaliyet gösteriyor. çıktı kotaları üzerinden fiyat. Petrol piyasasının ne kadar uçucu olabileceğine dair yeni işaretler, bir bitcoin ETF onayını ertelemenin bazı nedenlerini azaltabilir.

“Bir bitcoin ETF çok riskli ama kaldıraçlı yağ ETF’leriyle ilgili seçeneklerle ilgilenebilir miyim?” Bitcoin türev şirketi LedgerX’in eski COO’su Juthica Chou Pazartesi günü tweet attı.

Ads

ilk taşıyıcı-BTC-vs-yağ dalgalanma

5) Merkez bankasının acil durum kredileriyle birlikte daha fazla devlet kurtarma olasılığı da vardır. Petrol fiyatlarının düşmesiyle, enerji sektöründe borç temerrütlerinin artması muhtemeldir. Bankalar daha yüksek kredi zararlarıyla karşılaşabilir ve tahvil piyasaları giderek titrekleşebilir. New York Federal Rezerv Bankası Başkanı John Williams geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, kendisinin ve meslektaşlarının “finansal piyasaların işleyişini desteklemek ve ekonomiyi güçlü bir zemine oturtmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya adadıklarını” söyledi. Fed’in petrol piyasası ya da petrol şirketleri için ya da bu nedenle bir sonraki endüstrinin ekonomik gevşeme altında duraksamaları net değil. Fed yetkililerinin güvenceleri göz önüne alındığında, daha fazla uyarıcıyı dışlamak zor. Bu, ekonomi toparlanıp talep geri döndüğünde daha fazla enflasyon anlamına gelebilir.

“Sisteme daha fazla dolar pompalayacaklar,” dedi Todaro.

6) Petrol talebindeki düşüş, dünyanın yeni teknolojileri ne kadar hızlı benimsediğini göstermektedir. CoinDesk geçen ay uzaktan çalışmanın koronavirüs krizinin bilinmeyen kahramanlarından biri olduğunu bildirdi; Ekonominin yarısını temsil eden, kaba tahminlere dayanan birçok profesyonel, işlerini evden yapmaya devam edebildi. Hızlı geçiş - teşekkürler, Zoom! - ekonominin, özellikle son dört hafta içinde ABD’de 22 milyon işsizlik iddiası ile kritik olan daha derin ekonomik zararlardan kaçınmasına izin verdi. Bitcoin, dijital varlık piyasaları ile birlikte daha genel olarak internet üzerinden daha fazla ticaret yapıldığından yararlanabilir ve germy kağıt faturaların yararlılığını azaltır. Petrol bir ezik olabilir.

Dijital teknoloji ticaret şirketi GSR’de pazar grubuna liderlik eden eski Goldman Sachs petrol ticaretinin genel müdürü Rich Rosenblum , “Teknoloji, üretimi hem daha ucuz hem de kullanımı daha verimli hale getirdi, bu da talebi yavaşlattı.” bir e-posta. “Buna karşılık, kripto para birimi, teknolojik olarak birbirine bağlı bir varlığa doğru devam eden yürüyüşten yararlanan fütürist bir üründür.”

7) Petrolün aksine, bitcoin’in arzı tahmin edilebilir. Petrol yamasındaki fiyat düşüşü, Suudi Arabistan, Rusya ve Meksika dahil dev devlet üreticileri tarafından tedarik kesme anlaşmalarına yol açtı ve ABD’li üreticilerin kârlılığa bağlı olarak üretimi durdurması bekleniyor. Bitcoin madencileri, fiyatlar düştüğünde veya belki de gelecek ayın ödüllerinin yarıya indirilmesinden sonra kârlılıklarını kestiğinde ağdan ayrılabilirler. Ancak yeni arzın verilmesi, blok zincir ağı 11 yıl önce başlatıldığında kripto para biriminin temeldeki bilgisayar programlaması tarafından sıkı bir şekilde düzenleniyor.

“Petrolün aksine, bitcoin’in emisyon oranı kendi protokolü tarafından kontrol ediliyor ve jeopolitik olaylara bağlı olarak değişmiyor,” BitBull Capital kripto para hedge fonu CEO’su Joe DiPasquale bir e-posta ile yazdı. “Petrol fiyatlarındaki çöküş, mevcut ekonomik krizin bir parçasıdır ve aynı zamanda dünya çapında serveti devalüe eden toplu fiat para baskısına da tanıklık etmektedir. Buna karşılık, bitcoin toplam arzında sınırlıdır ve emisyon oranı aslında arz eğrisini çok daha öngörülebilir kılıyor. “

8) Koronavirüs ile ilgili piyasa sürprizlerinin daha fazla olması muhtemeldir. Bu yılın başlarında çılgınca salındıktan sonra, bitcoin fiyatları son haftalarda yaklaşık 6.400 ile 7.400 dolar arasında değişti. Bunun bir nedeni, koronavirüs kaynaklı durgunluğun derinliğinin hala bilinmemesidir. Bazı petrol endüstrisi yöneticileri haftalardır depolama tesislerinin büyük üretim kesintileri olmadan dolma potansiyeli konusunda uyarıyorlar. Ancak Pazartesi gününe kadar petrol vadeli işlemler piyasası olumsuz fiyatlara tanık olmadı.

Todaro, “Bitcoin yana ticaret yapıyor çünkü ekonomik sarsıntıların ne olacağını hala bilmiyoruz.” Dedi.

9) Madenci karlılığı muhtemelen çok fazla etkilenmeyecektir. Birçok büyük bitcoin madencisi, toptan elektrik fiyatlarını kilitlemek için uzun vadeli güç kaynağı sözleşmeleri kullanıyor. Bu nedenle, petrol fiyatlarındaki keskin bir düşüş, doğal gaz gibi diğer üretim yakıtları için daha düşük maliyetlere yol açsa bile, bitcoin madencileri için daha düşük üretim maliyetleri açısından hemen bir geçiş olmayabilir.

Telefon görüşmesinde Rosenblum, “Çok fazla üçüncül etki var,” dedi. Buna karşılık, Bitcoin fiyatları Mayıs ayında yarıya inme ile iki katına çıkmazsa, kripto madenciliği endüstrisi “petrol endüstrisinde yeni olanlara” benzer bir sapma görebilir.

10) Bitcoiners tüm gölge atmalarından bıkmıştır. Kripto para birimi finans şirketi Gemini’nin başkanı Cameron Winklevoss, “petrolün artık güvenilir bir değer deposu olarak kabul edilemeyeceğini” tweetledi. Birkaç yatırımcı muhtemelen bunu böyle gördü. Ancak daha geniş nokta, uzun zamandır Morgan Stanley ve Goldman Sachs da dahil olmak üzere Wall Street titanları tarafından yetişkin bir pazar olarak kucaklanan petrolün artık kendi başına oldukça sarsıntılı görünmesi. #Cryptotwitter’ın Pazartesi günü gözden geçirilmesi, schadenfreude’un hissedilir olduğunu ortaya çıkardı  .

Rosenblum, “Parmaklar ne olursa olsun bitcoin’e işaret ediliyorsa, geleneksel emtia piyasalarında büyük çıkık açısından çok daha kötü görünüyor.” Dedi. “Bitcoin’in korkak bir pazar olduğu yönündeki bazı eleştirileri ortadan kaldırıyor.”

Alınan içerik: https://www.coindesk.com/first-mover-10-takeaways-for-bitcoin-from-negative-oil-prices .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.