Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$29,344.89
+3.36
ETH
$737.00
+1.28
LTC
$127.27
+3.41
DASH
$101.44
+2.65
XMR
$169.00
+4.18
NXT
$0.01
-2.7
ETC
$5.76
+3.12
DOGE
$0.00
+8.05
ZEC
$66.81
+7.79
BTS
$0.02
+4.41

İşte BTC’nin 2021’de karşılaştığı tehditlerin analizi

190

Bitcoin , dünyadaki en büyük kripto para birimidir ve aynı zamanda en popüler olanıdır. Hiç neden merak ettiniz mi? Cevabınız hızlı bir evet olacak olsa da, bunun neden böyle olduğuna bir bakalım.

Bitcoin başına fiyatın ve dolaşımdaki toplam Bitcoinlerin ürünü olan piyasa değeri nedeniyle en büyüğüdür. Piyasada ne kadar çok Bitcoin varsa veya bir Bitcoin ne kadar değerli olursa, piyasa değeri o kadar yükselir. Bu, Bitcoin’in tepedeki konumunu daha da sağlamlaştırıyor.

Kripto para birimlerinin yaratılmasından bu yana, bir dizi kripto para birimi ilk 10 pozisyonu işgal etti ve bir dizi kripto para unutulup gitti. Çok azı ilk 3’ü bırakıp ilk 5’te kalmayı başardı. Ancak, tüm bunların değişmeyen bir özelliği Bitcoin’dir.

Bitcoin’e zirvede kalma gücünü veren nedir? En üst konumu korumasına izin veren sayısal değerin yanı sıra, Bitcoin’i kitleler tarafından 1 numara olarak kalması için yeterince cazip kılan nedir?


Bu makale, Bitcoin’in hüküm sürmesine izin veren mantıksal, psikolojik ve hatta felsefi yönleri ve ardından karşılaşabileceği tehditleri inceleyecektir.

Mantık

Bu belki de üstesinden gelinmesi gereken en basit yöndür - Bitcoin’in konumu piyasa değeri nedeniyle böyledir. Geleneksel dünya, bir şirkete piyasa değerine göre değer verir ve bu da şirketin hisse senedi fiyatı hakkında bilgi sağlar. Hisse senedi fiyatı, bir şirketin ne kadar iyi yaptığının yansımasıdır.

Şirket iyi performans gösterirse ve iyi kar elde ederse, şirketin hisseleri yatırımcılar tarafından aranır, bu da sadece daha fazla talep nedeniyle fiyatını yükseltir. Bu, piyasa değerini daha da artırır, dolayısıyla şirket daha değerlidir. Aynı mantık Bitcoin için de geçerlidir; ancak, kâr yerine Bitcoin yalnızca performansına göre değerlendirilir.

Bitcoin, değerini sağlayan bir özellik olan eşler arası elektronik paradır. Dahası, üzerine yazılabilen veya silinebilen verileri depolayan dağıtılmış bir defterdir. Bunlar gibi, Bitcoin’e değerini veren ‘değer deposu’, ‘ilişkisizlik’ vb. Gibi birçok özellik vardır. Dolayısıyla insanlar buna değer veriyor.

Bitcoin’in değeri de spekülatif ticaretten elde edilir. Dolayısıyla, Bitcoin’in fiyatı yükselirse, piyasa değeri yükselir, dolayısıyla daha fazla insan ona akın eder ve fiyatın daha da yükselmesine neden olur; olumlu bir geri bildirim döngüsü.

Ani çarpışmalar sırasında döngü kırılırsa, fiyatı destekleyen fiyat tabanları vardır ve bu katların var olma nedeni, yukarıda belirtilen özelliklerden kaynaklanmaktadır.

Dolayısıyla, tüm bunların birlikte çalışması sadece Bitcoin’e değerini vermekle kalmaz, onu zirvede tutar.

Psikolojik

Satoshi Nakamoto Bitcoin’i piyasaya sürdüğünde, çok az insan onu anladı ve daha da azı bunun işe yarayacağına inanıyordu. Dolayısıyla, başarılı olduğunda, özellikle geçen yıl kurumsal para girişleri düşünüldüğünde, yavaş bir devrimdi. Dahası, geleneksel dünyanın enflasyonist para politikasına alaycı olan genç kuşak yatırımcıları cezbetti ve onlara hitap etti.

Bu nedenle, bir grup insan enflasyonist iktidarın tek seçenek olmadığını anlayınca, seyirciler aynı şeyi yaparken yavaş yavaş geçiş yaptılar. Bitcoin’e bu perakende para girişi, Bitcoin’in geleneksel varlıklarla ilintisiz bir değer deposu olan perakende odaklı bir varlık olmasını sağlayan şeydir.

Benimsenmesi ve başkalarının başarısız olduğu başarısı nedeniyle, Bitcoin ilk hamle avantajına sahipti ve aslında hala var. Geçmişi nedeniyle ağ etkileri geniştir ve her geçen gün artmaktadır.

Bugün bile ilk hareket ettirenin avantajı, yarı ömrüne göre çürüyen ancak varlığını hiç bırakmayan bir radyoaktif element gibi geriye kalan şeydir. Örneğin, Ethereum’u ele alalım - Diğer birçok blok zinciri kullanıcı tabanını ele geçirmeye çalışırken, hiçbiri yaklaşmadı bile. EOS (Şimdiye kadarki en büyük ICO’lardan biri), Tron, Binance Coin, vb. Var ama hiçbiri Ethereum’un sahip olduğu yetkiye sahip değil.

Şaşırtıcı olan, Ethereum’un rakiplerinin daha iyi ölçeklenebilirlik, ademi merkeziyetçilik ve güvenliğe sahip olmasına rağmen, insanlar diğer blok zincirlerine geçmiyor ve sözde ‘Ethereum katilleri’ ölüyor ya da ölüme doğru gidiyorlar.

Benzer şekilde, Bitcoin diğer blok zincirleri gibi ölçeklenmez, ancak insanlar yine de Bitcoin’i tercih ediyor. Bitcoin kullanan birçok kişinin inancıyla çelişen mantıksal nedenlere rağmen burada psikolojik bir şey iş başında.

Felsefi

Bitcoin’in felsefi yönü, ilk benimseyenler, maksimalistler vb. İle daha çok ilgilidir - Satoshi Nakamoto ile bağlantılı her şeyin metinsel yorumuna dahil olan insanlar. Bitcoin’i Nakamoto’nun amaçladığı şekilde yorumlamaya veya olması gerektiği gibi tahmin etmeye çalışıyorlar.

Ads

Ancak burada eksik olan şey, bu inananlar bunun doğru olduğunu düşünmelerine rağmen önemli olmamasıdır. Nakamoto’nun Bitcoin’in ne olmasını istediği önemli değil, ne olduğu ve nasıl buraya geldiği önemli.

Bitcoin, herhangi bir aksaklık olmaksızın uyum içinde çalışan, matematik, kod, ekonomi ve daha fazlasının karmaşık bir yapısıdır. Bu temel, iç ilke değişmeden kalırken, insanların Bitcoin hakkındaki algısı değişmeye devam etti ve önemli olan da bu.

Bu değişen algı nedeniyle, Bitcoin sadece yüzeysel olarak değil, aynı zamanda temelde de gelişti.

Hasufly ve Nic Carter tarafından açıklandığı gibi, Bitcoin bir E-nakit kavram kanıtından ticari olarak ve karanlık ağda kullanılan ucuz bir p2p ödeme ağına dönüştü ve insanlar 2017’de bu p2p’nin uygulanabilir olmadığını anlayınca yollarına devam ettiler. Bitcoin, bir kez daha sansüre dayanıklı dijital altına dönüştü ve bu, Bitcoin hakkındaki mevcut anlatıdır.

Yani Bitcoin 1 numara mı kalacak?


Belki de değil. Şimdiye kadar, Ethereum’un işgal ettiği ikinci nokta için yarışan birçok kripto para birimi gördük. Geçmişte XRP , ETH , LTC vb. Tarafından işgal edilmişti . Bununla birlikte, en azından fanteziler olmadan hiç kimse Bitcoin’in paramparça olduğundan bahsetmiyor.

Gelecekte bir madeni paranın Bitcoin’i geçme şansı var mı?

Örnek olarak Yearn Finance’in YFI jetonunu düşünün. Madeni para, birkaç ay içinde katlanarak değersiz olmaktan Bitcoin’in 20.000 $ ‘lık ATH’sini geçmeye yükseldi. Artış, verim çiftçiliği yutturmacasından kaynaklanıyordu ve gerçek dünya uygulamalarına sahip ve gelecekte on kat büyüme potansiyeli var.

Bununla birlikte, YFI’nin üstel artışına rağmen, sabit sınırı yalnızca 30.000 YFI tokenidir. Bu nedenle, YFI’nin Bitcoin’i tahttan indirmeyi düşünmesi için bile hala büyük bir boşluk var.

Varsayımsal olarak, YFI gibi güçlü temellere sahip bir madeni para ve rekolte çiftçiliği yeniden ortaya çıkarsa, o zaman Bitcoin’in piyasa değerini geçebilir mi?

Belki olacak, ancak yukarıda açıklandığı gibi, Bitcoin ilk hamle avantajına ve kullanıcı tabanından gelen psikolojik desteğe sahip, bu nedenle daha iyi temellere sahip yeni bir madeni paranın Bitcoin’i tahttan indirmesi olası değil

Şu anda, Bitcoin’in değer deposu baskın anlatıdır. Birçok banka yetkilisi ve popüler CEO, Bitcoin’i savunuyor, hatta bazıları kullanıcıları orijinal değer varlığından - altından çekip aldığını öne sürüyor. Her ne olursa olsun, Bitcoin’in ‘değer deposu’ özelliği, ilişkisizliğinden kaynaklanıyor.

Bu nedenle, Bitcoin’in en iyi kripto olarak yeri, yalnızca, dış dünya ile ilişkisizliğinin bir sonucu olan bir değer deposu olarak özelliğine bağlıdır. Belki de varlığı sona erdiği an, inanıyorum ki, Bitcoin’in değeri yavaş ama emin bir şekilde tahtı boş bırakarak yok olmaya başlayacaktır.

Bitcoin, ergonomik, yararlı olduğu için değerlidir ve değerli olduğu için yararlıdır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.