Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$59,766.60
-1.68
ETH
$2,125.43
-2.08
LTC
$260.54
+11.72
DASH
$287.60
+5.11
XMR
$294.53
+2.78
NXT
$0.09
-15.24
ETC
$21.12
+8.7
DOGE
$0.07
+5.27
ZEC
$223.88
+9.96
BTS
$0.12
-4.64

Kuzey Kore Sözcüsü: ”Kripto, Emperyalizmle Mücadelemize Yardım Edecek”

56

Hükümet ile ilişkili bir kaynağa göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sağlığı iyi durumda.

Ads

Hükümet ile ilişkili bir kaynağa göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sağlığı iyi durumda.

Dış İşleri Bakanlığı’nın özel temsilcisi Alejandro Cao de Benos de Les Perez, Cointelegraph’a 28 Nisan’da yaptığı açıklamada Kim Jong-un’un sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Temsilcinin açıklamaları, liderin hasta olduğu, hatta öldüğü yönündeki haberler ile çelişiyor.

Kuzey Kore’de kripto paranın yeri var

Cao de Benos, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Kim Jong-un’un yüklü miktarda Bitcoin (BTC) bulundurduğu söylentilerini doğrulayamayacağını fakat kripto paranın Kuzey Kore toplumunda bir yeri olduğuna inandığını söyledi.

Kuzey Kore, geçtiğimiz aylarda kripto paralar ve blockchain teknolojisi üzerine Cao de Benos tarafından düzenlenen ve çok tartışılan bir konferansa ev sahipliği yaptı. Dünya genelinde yetkililer, ülkenin ekonomik yaptırımları aşmak için dijital paraları kullanacağı konusunda endişe duyuyor.

Cao de Benos, National Public Radio ile 2013 yılında gerçekleştirdiği röportaj sırasında yaptırımların yabancı yatırımların önüne büyük engeller koyduğunu söyledi. ”ABD 100 dolar için bile engel koyarsa, Kanada’dan Pyongyang’a nasıl milyonlarca Euro aktarabiliriz?”

Cao de Benos, konuyla ilgili şöyle belirtti:

“Kripto, emperyalizme karşı iyi bir kaynak.”
İspanyol bir aristokrat olan Cao de Benos’un Kuzey Kore hükümeti tarafından istihdam edilen tek batılı olduğu düşünülüyor. Cao de Benos, ayrıca neredeyse yirmi yıldır Kuzey Kore Yabancı Ülkeler ile Kültürel İlişkiler Komitesi’nin özel delegesi olarak görev yapıyor.

Kim Jong-un hakkında spekülasyonlar

Tüm dünya, Kuzey Kore liderinin büyükbabasının doğum günü kutlamalarında yer almamasının ardından liderin sağlık durumu hakkında spekülasyon yapmaya başladı.

Liderin kız kardeşi Kim Yo-jong’un ülkede yoğun bir şekilde tanıtılmasının ardından liderin öldüğü söylentileri yaygınlık kazandı.

ABD başkanı Donald Trump, liderin durumu hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia etti fakat daha fazla bir açıklama yapmadı ve durum daha da karmaşık bir hal aldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.