Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$63,213.19
+3.97
ETH
$2,293.46
+5.83
LTC
$270.73
+7.71
DASH
$310.86
+9.62
XMR
$329.09
+6.31
NXT
$0.08
-8.14
ETC
$21.82
+10.89
DOGE
$0.11
+51.27
ZEC
$231.72
+2.71
BTS
$0.13
+8.3

LG, Yüz Tanımlama ile Dijital Para Ödemesi Testlerine Başladı

65

LG CNS, yapay zeka tabanlı yüz tanımlama teknolojisi ile dijital para ödemelerini birleştirmek üzere geliştirdiği projesinin son aşamasına geçti.

Ads

LG Corporation’ın bilgi teknolojileri iştiraki, kullanıcıların dijital para birimi kullanarak ödeme yapmalarını sağlayan yapay zeka tabanlı yüz tanıma teknolojisini test etmeye başladı.

IT Times’ın 23 Nisan’da bildirdiği habere göre LG CNS, çalışanlarını yeni yüz tanıma hizmetini test etmek için kullandı. Platformda yapay zeka, blockchain ve bulut teknolojileri kullanılıyor. Yapılan testte, bir çalışan sisteme tanımlandıktan sonra, sistem kurumsal restoranda önceden kayıtlı bir blockchain tabanlı para birimi ile hizmet ve ürün sunmak için otomatik olarak ödeme yapmaya olanak tanıyor.

LG CNS İş Geliştirme Müdürü Lee Joon-won, yapay zeka ile blockchain teknolojilerinin bir araya gelmesiyle birlikte kripto para birimlerinin daha fazla insan tarafından kullanılmasını beklediklerini vurguladı. Buna ek olarak yüz tanıma teknolojilerinin eklenmesiyle, işlem güvenilirliğini artıran blockchain hizmetlerinin yaygınlığının artacağını belirtti.

LG CNS’nin büyük blockchain planları

LG CNS, mart ayından bu yana sistem üzerinde denemeler yapıyor. Ancak şirketin geliştirdiği tek blockchain tabanlı çözüm bu değil. Geçtiğimiz temmuz ayında şirket, okul kafeteryalarındaki tedarik zinciri şeffaflığını artırmak için blockchain planlarını açıklamıştı.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Üretim, işlenme, dağıtımı, satın alınma ve tüketim noktasına kadar gıda ürünlerinin blockchain üzerine kaydedilmesi hedeflendi.

Geçen yılın kasım ayında LG CNS, karşılıklı olarak uyumlu bir altyapı geliştirmek için internet sağlayıcısı Kakao’nun blockchain iştiraki ile ortaklık kurdu. Bir LG temsilcisi o sırada şirket planlarını paylaşarak, “Bu ortaklık aracılığıyla private ve public blockchain ağları arasındaki mevcut sınırları yıkacağız ve yeni iş fırsatları için güçlü yönlerimizi birleştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Şüpheli bir yaklaşım mı?

Yüz tanıma teknolojisi ile ödeme yaklaşımı, özellikle devam eden Corona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle cihaz ve insanlar arasında gereksiz teması ortadan kaldırdığı için uygun görünebilir. Ancak, bazı endişeler de doğurması olası.

Bir hacker ve teknoloji yöneticisi olan Trent Lapinski, daha önce birkaç kod kullanarak yetkili kişiler tarafından blockchain’in bozulabileceğini yazdı. 5G ile çalışacak gözetim teknolojileri, otonom cihazlar, yüz tanıma sistemleri ve yapay zeka alanındaki gelişmeler, blockchain gizliliği ve özgürlüğü ile birleşince insanlara ait pek çok bilgiyi elde edecek temel bir altyapı oluşturulması için kullanılabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.