Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$59,794.36
-0.32
ETH
$2,145.82
+0.12
LTC
$248.89
+0.61
DASH
$282.72
+0.88
XMR
$313.90
+8.66
NXT
$0.10
+1.57
ETC
$20.23
+0.2
DOGE
$0.07
+16.17
ZEC
$222.54
+7.63
BTS
$0.13
+5.86

Bank of Japan, Kendi Dijital Parasını Denemeye Başladı

332

Japonya Merkez Bankası bugün kendi CBDC’sini başlatmanın risklerini ve fizibilitesini incelemeye başladı.

Reuters son makalesinde Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) kendi CBDC’sini (merkez bankası dijital para birimi) yapmanın fizibilitesi üzerine araştırmalara başladığını bildirdi.

BOJ’un dijital yen ile deneyleri

Dünyadaki diğer merkez bankalarının izinden gidiyor. Bank of China (PBOC), 2015’ten beri dijital yuan üzerinde çalıştığı ve geçen yıldan beri Çin’de CBDC’yi yaygın olarak denediği için şu ana kadar bu faaliyetlerin lideri konumunda.

Merkez Bankası’nın yanı sıra ECB ve diğer ülkelerin merkez bankaları da bu yönde ilerlemeyi düşünüyor.

Reuters’e göre, bu deneylerin birinci aşaması önümüzdeki yılın Mart ayına kadar sürecek. Dijital yen’in başlatılması, dağıtılması ve paraya çevrilmesinin fizibilitesi ile ilgili testlere odaklanılacaktır.

Ads

Önümüzdeki yıl ikinci aşamada, CBDC’nin ayrıntılı işlevleri, örneğin kullanıcılar için yenin dijital analogunun münferit varlıklarının boyutuna sınırlar koymaya odaklanılacaktır.

CBDC pilot programının başlatılması düşünülüyor

BOJ genel müdürü Shinichi Uchida’ya göre BOJ, Japonya’daki ödeme hizmetleri sağlayıcıları ve kullanıcıları üzerinde para birimini test etmek için bir deneme programı başlatmayı da hedefliyor.

Bankanın şu anda CBDC’sini düzenlemeyi planlamadığını belirtti. Ancak BOJ, bu alanda deney yapmaya başlamayı gerekli buluyor.

Japonya Merkez Bankası’nın 2023 yılına kadar kendi kripto para birimini çıkarmayı planladığını belirten The Japanese Times’a atıfta bulundu .

Diğer merkez bankalarına gelince, son zamanlarda ECB’nin başkanı Christine Lagarde, dijital euro’nun başlatılmasının dört yıl veya daha uzun sürebileceğini söyledi.

Bitcoin veya diğer kripto paraların aksine, merkez bankaları tarafından verilen dijital para birimleri devletin tam kontrolü altındadır ve temelde dijital formdaki fiat para birimleridir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.