Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$31,667.59
-8.39
ETH
$1,288.34
-9.12
LTC
$133.10
-8.48
DASH
$102.58
-8.88
XMR
$136.08
-5.53
NXT
$0.01
-5.7
ETC
$7.23
-7.24
DOGE
$0.01
-6.36
ZEC
$86.19
-9.22
BTS
$0.02
-5.38

Biden Başkanken Bitcoin Nasıl Etkilenecek?

237

Donald Trump artık Amerika Birleşik Devletleri Başkanı değil. Demokrat Joe Biden, Amerika Birleşik Devletleri’nin 46. Başkanı ve Janet Yellen, yönetiminde Hazine Bakanı. Hükümette bir değişikliğe rağmen, ekonomideki temel sorunlar aynı kalıyor. Soru şu: Bu Bitcoin’in gidişatını değiştiriyor mu ?

ABD Federal Borç: Şimdi neredeyiz?

İlk uyarı turu 2020’de en yoğun kilitlenme döneminde başladı. Ülkenin yılın büyük bir bölümünde kapalı kalmasıyla, teşvik GSYİH’yı destekleyemedi. Aslında bu, rekor düzeyde yüksek bir borcun GSYH’ye oranının% 130’u ile sonuçlandı.

2008 kriziyle kıyaslandığında, ABD Borç / GSYİH oranının bir kez yükseldiği, neredeyse hiç düşmediği tahmin edilebilir. Köşede başka bir teşvikle, Federal Rezerv borcu almaya devam edecek.

Yakın tarihli bir Ecoinometrics raporuna göre, Federal Rezerv 2020’den bu yana en büyük borç artışına sahip. Şimdi, Federal Rezerv ABD hazinesinin çıkardığı tahvilleri satın almak zorunda değil, ancak borcu emmek için yapıyor. Ve bunu nasıl yapıyor? Sadece para yazıcısını çalıştırarak. Aslında, 2019’un sonundan bu yana, Fed Rezervi 2,5 trilyon ABD Doları’nın üzerinde ABD Hazine bonosu satın aldı ve bu, bir sonraki teşvik kontrolünde durum olmaya devam edecek.

Yukarıda bahsedilen borçtan para kazanma süreci, esas olarak ABD dolarının satın alma gücünü ortadan kaldıran bir şey olan itibari değer düşüşü için kilit katalizördür. Bu, 2008’den beri değişmedi ve gelecekte de değişmesi muhtemel değil.

Ads

Bitcoin tekrar nerede fayda sağlıyor?

Bu açıklamaya devam etmek için Altının mevcut piyasadaki pozisyonunu ve tahvil getirilerini açıklamamız gerekecek . Uzun vadeli bir trendle 10 yıllık ABD tahvil getirilerinin her zaman düşmesi bekleniyor. Ancak 2020, tahvil getirilerinde bir artış gördü ve borçları daha da pahalı hale getirdi.

Ancak bu konuda bir uyarı daha var. ABD tahvillerinin reel getirisi her zaman altın piyasasındaki boğa koşularını yönlendirdi. Şimdi, bu koşullar temelde Bitcoin için de oluşturulabilir. Bitcoin şu anda kurumlar tarafından giderek daha fazla bir değer deposu olarak görülüyor ve aynı dinamik devreye giriyor.

Ek olarak, Bitcoin ile, finansal yapı deflasyona dayandığından, parasal belirsizlik mutlak bir şekilde yoktur. Uzun vadede Bitcoin’in ihracı belirleyicidir ve hesap verebilir.

Hiyerarşideki değişiklik önemi etkilemez

Bu nedenle, önümüzdeki borç para kazanma döneminde, bazı yatırımcılar muhtemelen dikkatlerini Altın ile birlikte Bitcoin’e kaydıracaklar. Bununla birlikte, değerli metalle karşılaştırıldığında, Bitcoin son on yılda daha iyi yatırım getirilerine sahip oldu.

Negatif reel oranların bir süredir ortalıkta olmasıyla, altın boğa piyasası olasılığı çok belirgindir ve bu muhtemelen bir Bitcoin rallisini de tetikleyecektir. Bu nedenle, yönetimdeki değişiklik Bitcoin’in gidişatını yakın vadede gerçekten etkilemeyebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.