Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$49,152.32
-1.94
ETH
$1,602.73
-3.63
LTC
$178.47
-3.22
DASH
$232.39
-7.76
XMR
$206.75
-4.1
NXT
$0.03
-3.36
ETC
$11.43
-4.91
DOGE
$0.05
+1.61
ZEC
$132.19
+3.12
BTS
$0.05
-3.44

Bitcoin bir kez bağımsız olarak yükseliş veya düşüş eğilimi gösterebilir mi?

332

Kararsızlık, Bitcoin için mevcut piyasa duyarlılığıdır. Bazı ölçümler 2. bir yükseliş rallisinin yaklaştığını gösterirken, diğer faktörler daha fazla düzeltmeyi düşündürüyor. Bitcoin, 30.000 $ ‘ın ortasında konsolide olmaya devam ederken, belirli ölçümlerin ve birikim faaliyetlerinin sıfırlanması, kripto fiyatında potansiyel bir değişikliği önleyebilir.

BTC arzını azaltıyor

Yakın tarihli bir Glassnode içgörüler raporuna göre Grayscale, 2021’in başından bu yana 40.000 BTC’yi biriktirerek satın alma yürüyüşüne devam etti. Burada daha da ilginç ve önemli olan, aynı dönemde yalnızca 26.000 BTC’nin çıkarılmış olmasıdır.

Bu tür faaliyetler, Bitcoin için aktif arzı kurutmaya devam ederek onu piyasada gittikçe daha az bulunur hale getiriyor. Bununla birlikte, daha fazla stablecoin basıldığından, BTC’nin Stablecoin Tedarik Oranı da düştü.

Düşük bir SSR, Bitcoin için mevcut olan stabilcoinlerin sayısına bağlıdır, bu nedenle her zaman doğrudan Bitcoin’in pazarına akmaya hazırdır. Bu, yükseliş hikayesini açık tutuyor ve Grayscale’in eylemleri, BTC’nin likiditesinin tamamlandığı gerçeğinden de çekinmiyor.

Dolayısıyla, stabilcoinler Bitcoin’e ivme kazandırmaya hazır olsa da, Grayscale’den gelen en büyük yatırımlar halihazırda likit Bitcoin arzını çekiyor.

Ads

Bitcoin bir kez bağımsız olabilir mi?

Bitcoin’in likiditesi fikri, 2020’de merkezi borsalardan aktif arzın akmaya başlamasıyla popüler hale geldi. Yükseliş anlatısı, fiyatın fiyat listelerinde büyük bir artış kaydetmesinden sonra ancak daha sonra geldi.

Ne olursa olsun, Bitcoin’in bir yatırım varlığı olarak likiditesi ve durumu muhtemelen birbirinden bağımsızdır. AAX exchange Strateji ve Araştırma Başkanı Ben Caselin, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili AMBCrypto’ya konuştu:

Sürekli bir döngüdür. Alandaki likit olmayan arzın çoğu uzun vadeli holdinglerden kaynaklanıyor ve tahsislerini satmaya başladıklarında, yeni yatırımcılar satış baskısını emiyor. BTC’nin yükselen veya düşen likit kaynağı, yatırım yapılabilir bir varlık olarak potansiyelini ortadan kaldırmaz. “

Açıklamanın arkasındaki mantık sağlam çünkü Bitcoin bağımsız bir varlıktır ve yükselen likit arzı değerlemede bir düşüş anlamına gelmez. Bu nedenle, likit olmayan arzın artması, yükseliş eğilimi gösterebilir veya olmayabilir. Ancak burada, büyük çoğunluk tarafından düpedüz boğa olarak kabul edilen soru tartışmaya açıktır.

Bir kez olsun, Bitcoin’in özelliklerini sadece zincir içi farklılıklar dışında, organik talebe ve potansiyele göre geliştirip geliştirmediğini dikkate almak önemlidir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.