Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$49,045.38
+5.24
ETH
$1,833.24
+2.81
LTC
$221.71
+12.88
DASH
$240.70
+17.04
XMR
$233.39
+10.51
NXT
$0.04
+9.81
ETC
$17.25
+41.51
DOGE
$0.06
-5.56
ZEC
$164.93
+7.47
BTS
$0.07
+3.41

Ethereum’un son fiyat düşüşünden sonra endişelenmeye başlamalı mıyız?

327

Ethereum , 2020 sonuna yaklaşırken grafiklere çok fazla yükseliş ivmesi kaydetti. Bitcoin’in boğa koşusunun arkasında , 2021 kripto para birimi için de çok umut verici oldu. Aslında, Bitcoin 32.000 dolarlık fiyat seviyesini korumak için mücadele ederken, Ethereum en son ATH’sini güvence altına aldı.

Bununla birlikte, o zamandan beri durum, düzeltmeler yapıldıktan sonra baskı zamanında 1.298 dolardan Ethereum ticareti ile dünyanın ikinci en büyük kripto para birimi için düşüş eğilimi gösterdi.

Son fiyat performansı rahatsız edici sayılabilirken, Ethereum için ilginç bir gelişme şekilleniyor. Veri sağlayıcı Glassnode’a göre, 10.000 $ ETH’ye sahip balina adreslerinin sayısı 13 ayın en yüksek seviyesine çıktı. Ethereum için balina adreslerinin sayısı şu anda 2019’un sonundaki seviyelerine yakın ve satış baskısı yavaş yavaş kaybolduğu için fiyatını olumlu yönde etkilemesi muhtemel.

Geçmişteki emsallere bakıldığında, fiyatın Ethereum için muhtemelen yukarı yönde tepki vereceği iddia edilebilir. 2020 kapanırken ve fiyatlar listelerde yükselmeye başladığında, Ethereum bu balina adreslerinin arttığını gördü. İlginç bir şekilde, 2020’nin başından bu yana 35 yeni ETH balina adresi oluşturuldu ve bu adresler bugün piyasada yaklaşık 447 milyon dolarlık Ethereum’u kontrol ediyor.

Ads

Ergo, birçok kişi piyasanın düşüş eğilimi gösterdiğine inanabilirken, gerçek şu ki, ETH sadece bir düzeltme aşamasından geçiyor, bu da yakında tersine dönmenin geleceğini ima ediyor.

Çoğu kripto para birimi için güçlü bir avlanma duygusu hayati önem taşır ve fiyatı yukarı çekme eğilimindedir. Glassnode’un borsalardaki Ethereum bakiyesine ilişkin verilerine göre, kripto para geçen hafta son derece yüksek miktarda döviz çekme işlemi gördü. Aslında, yatırımcılar madeni parayı ele geçirmek için ETH’lerini özel cüzdanlara kaydırarak uzun vadeli yaklaşımı satın aldıkları için bir milyondan fazla ETH borsadan ayrıldı.

Bu, uzun vadede kripto para birimi için güçlü bir yükseliş sinyalidir, çünkü Ethereum’un uzun vadede büyüme ve fiyat değerini görme kabiliyetine yatırımcı güvenini vurgular. Ayrıca, yukarıda belirtilen düzeltmelere rağmen, büyük adreslerin ilgili zulalarını özel cüzdanlara taşıdığını belirtmek de ilginçtir. Ethereum’un borsalardaki oranı ve ilk 10 balina değişim adresinde tutulan coin’ler, basın zamanında 26 ayın en düşük seviyesinde kaldı.

Ethereum, balina adreslerinin son zamanlarda istikrarlı bir şekilde arttığını gördü ve aynı demografik de kendisini uzun vadeli avcılar olarak konumlandırıyor. Bu, Ethereum için son derece yükseliştedir ve bu eğilimler devam ederse, küçük fiyat düzeltmeleri madeni paranın büyümesini gerçekten engellemeyebilir ve yeni bir ATH olasılığını son derece uygulanabilir hale getirebilir.

Bu faktörleri akılda tutarak, Galaxy Digital’den Mike Novogratz’ın ETH’yi bir ‘büyüme varlığı’ olarak adlandırmasının arkasındaki mantığı görebiliriz. Birkaç gün önce, yatırımcılarla paylaşılan belgelere göre , Galaxy Digital’in önümüzdeki ay ETH odaklı fonlar başlatacağı ortaya çıktı ve bu da ETH’nin değerini tekrar yükseltir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.