Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$47,083.41
+9.27
ETH
$1,750.45
+3.07
LTC
$176.83
+8.76
DASH
$132.49
+6.92
XMR
$168.84
+7.89
NXT
$0.02
+4.62
ETC
$9.59
+11.09
DOGE
$0.07
-12.65
ZEC
$108.17
+12.54
BTS
$0.05
+10.99

Bitcoin (BTC) Kısmi Bir Değer Saklama Aracı Mı?

415

Şaşırtıcı bir gelişme olan Profesör Nouriel Roubini, ‘Dr. Doom, Bitcoin ve kripto para birimleri hakkındaki şüpheci sözlerinden dolayı kripto topluluğundaki birçok kişi tarafından Bitcoin konusundaki duruşunu yumuşatmış gibi görünüyor.

Yakın tarihli bir röportajda Roubini, Bitcoin’in kısmi bir değer deposu olarak düşünülebileceğini çünkü diğer altcoinlerde olduğu gibi kolayca değerinin düşürülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

“Bu kısmi bir değer deposu olabilir, çünkü bokcoin dediğim binlerce diğerinden farklı olarak, o kadar kolay küçümsenemez çünkü Bitcoin arzının zaman içinde ne kadar artacağına karar veren en azından bir algoritma vardır, çünkü bunların çoğu için diğerleri, kelimenin tam anlamıyla, geçici olarak yapılıyor ve Fed’in yaptığından daha hızlı aşağılanıyorlar. “

Bu ilginç çünkü yakın zamanda Roubini, Bitcoin’in diğer dijital para birimleriyle “başarısız madeni paralar müzesinde” tartışmaya mahkum olduğunu iddia ederken , PayPal’ın Bitcoin ve Litecoin gibi kripto para birimlerini destekleme hareketini de eleştirdi .

Bitcoin’in bu konudaki değerini kabul etmek, kripto para biriminin geç elde ettiği durumu vurgulamaktadır. Elbette, PayPal’ın yanı sıra MicroStrategy, Square Crypto ve diğerleri gibi diğer büyük kurumların çözülme tutumu bunda rol oynadı.

Ads

Aslında, Grayscale Genel Müdürü Michael Sonnenshein tarafından paylaşılan bir rapora göre, Grayscale’in Bitcoin Trust’ına (GBTC) akış, Gold ETF’lere akıştan çok daha yüksek oldu. Daha da ilginci, bu rapordaki bulguların ABD’nin en büyük bankalarından biri olan JP Morgan Chase tarafından derlenmiş olması.

Bununla birlikte, Roubini hala bu varlık sınıfının geleceği konusunda şüpheci olmaya devam ediyor ve Dr. Doom ölçeklenebilir olmadığını iddia ediyor ve Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin (CBDC) tanıtılması kripto endüstrisini gereksiz hale getirecek.

Roubini, CBDC ile her bireyin ödeme yapmak için merkez bankasındaki bir hesabı kullanabileceğini belirtti. Bu, ‘büyük bir devrimin’ başlangıcı olabilir dedi.

“Gerçekten para birimi olmayan kripto para birimlerinden başlayarak, dijital ödeme sistemlerini veya özel sektörün dışına çıkacaklar.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.