Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$26,559.12
-1.2
ETH
$719.73
-1.22
LTC
$125.20
-4.27
DASH
$102.53
-4.03
XMR
$157.44
-2.01
NXT
$0.01
-5
ETC
$5.60
-6.18
DOGE
$0.00
-4.04
ZEC
$63.91
-6.49
BTS
$0.02
-8.24

Bitcoin (BTC) Ölmez Ama ABD Hükümeti Tarafından Sakat Bırakılabilir

264

ABD hükümeti veya daha spesifik olarak, FinCEN’in önerilen AML düzenlemesi, önerilen düzenleme cüzdan sahibinin adını ve fiziksel adresini 3.000 $ ‘dan fazla olan işlemler için kaydetmeyi gerektirdiğinden, kripto para ekosisteminde bir tepkiye neden olan gözetim dışı cüzdanlara genişletildi. VASP’ler [Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları].

VASP’ler borsalardan emanetçilere kadar herkesi içerir ve kural ayrıca bu VASP’lerin 10.000 $ ‘dan fazla para yatırma veya çekme işlemlerini CTR [Para Birimi İşlem Raporu] yoluyla bildirmesi gerektiğini belirtir.

Jake Chervinsky’nin açıkladığı gibi;

“Şimdiye kadar Seyahat Kuralı, bu kayıt tutma ve raporlama gereksinimlerini yalnızca VASP’den VASP’ye işlemlere uyguluyordu.”

Hükümet: Bu kurallar, “küresel terörizmle mücadele”, “kara para aklamayı”, “vatandaşları koruma”, “uyuşturucu, çocuk pornosu gibi yasa dışı faaliyetler için karanlık ağda kripto kullanılmasını engelleme” gibi nedenlerle normalleştirilse de, bu kurallar normalleştirilmiştir.

Komşular: Fransa son zamanlarda ABD’de önerilenden daha katı bir kural uyguladı ve bunun nedeni, son haberlere göre “Fransa’ya terörist saldırılar” idi.

Fransız kripto derneği ADAN’ın başkanı Polrot, Louvet’e göre, Maliye Bakanlığı, kriptodan kriptoya işlemler de dahil olmak üzere tüm kripto işlemleri için tam KYC’yi zorunlu kılacak bir kararname yayınlayacak.

Sonuç Olarak

Ads

Bitcoin’in ve kripto benzerlerinin merkezi olmayan doğası nedeniyle , çoğu varlığa el konulamaz veya durdurulamaz. Bitcoin, işin yarısı olan bir emtia olarak düzenlenmiştir, ancak hala çeşitli yasadışı faaliyetler için darknet üzerinde kullanılmaktadır.

Düzenlemeye ihtiyaç olsa da, önerilen kural yetkililerin işlemlerin tam ölçekli izlenmesine erişmesine izin verecektir.

Kuralın amacı haklar konusunda aşırıya kaçıyor olsa da, VASP’lerin kötü aktörlerle etkileşime girmesini engellemez. Aslında, kural belirsizdir ve kimlik belirleme ile nasıl başa çıkacağı ve özel anahtarı kimin elinde tutacağı hakkında konuşmaz.

Chervinsky ekledi:

“Bu kural, VASP’leri bu bilgileri her seferinde otomatik olarak teslim etmeye zorlar.”

Sıradaki ne?

Bu kural veya bu kuralın daha az katı bir versiyonu uygulanırsa, Hindistan, Singapur vb. Gibi diğer ülkeler ipuçlarını alıp aynısını yapabilir. Dolayısıyla bu, kripto endüstrisini bir bütün olarak etkileyecek ve finansal gizliliği ihlal ederek bitcoin ve diğer kriptoları sakatlayacak bir konudur.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.