Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
300*250 binince banner
BTC
$27,016.57
-0.63
ETH
$724.27
+14.18
LTC
$134.56
+5
DASH
$107.31
+3.77
XMR
$162.99
+1.22
NXT
$0.01
-2.44
ETC
$6.02
+7.14
DOGE
$0.00
+3.28
ZEC
$68.35
+5.93
BTS
$0.02
+0.54

Grayscale GBTC, en büyük Gold ETF GLD’sini geçebilir mi?

1

Mevcut finans endüstrisinde (YET) gerçek bir Bitcoin ETF mevcut değildir. Yıllar geçtikçe, Bitwise gibi birçok kuruluş bir BTC ETF’si başlatmak için şapkalarını attı, ancak SEC defalarca onu düşürdü. Yine de Grayscale Bitcoin Trust, bir ETF’ye olabildiğince yakın.

Gold ile durum tamamen farklı. SPDR Gold Trust of GLD, değerli metaller için en büyük ETF’yi temsil eder. Yan yana, 50 milyar doların üzerinde bir fark var, GLD’nin GBTC’ye göre avantajı var.

Ancak, gelecekte değişmesi muhtemel mi?

Grayscale

Bitcoin ve Altının piyasa değerini karşılaştırmak yardımcı olmuyor. Bitcoin’in Altının hakimiyetini alt üst edebilmesi için, bir BTC’nin 400 bin doların üzerinde olması gerekir. Şu anda Altının piyasa değeri zaten 7 trilyon doların üzerinde ve Bitcoin 1 trilyon doların altında.

Bu bağlamda, GBTC gerçek bir rekabet olamaz, ancak GBTC ve GLD altında AUM’u karşılaştırmaya gelince, işler biraz daha ilginç hale geliyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, GLD, Grayscale’in 14 milyar dolarlık BTC AUM’una göre 70 milyar dolarlık AUM ile GBTC’ye hakim olmaya devam ediyor. Ancak, GLD aslında son zamanlarda epeyce kaybetti.

Bitcoin biriktirme oyunu 101

Ağustos ayının başından bu yana, GLD aslında AUM’da 13 milyar dolara yakın bir traş oldu, oysa GBTC’nin AUM’si aynı miktarda büyüdü. Tüm bunlar, Grayscale’in fiyattan bağımsız olarak bu yıl BTC biriktirme arayışında acımasız olduğu ve son zamanlarda platformun tek bir günde 12.319 BTC topladığı gerçeğine bağlı.

Kurumlar Bitcoin’in fiyatını da dikkate alıyor ve GBTC, ETF benzeri tek yatırım aracı olmaya devam ediyor.

Şimdi, GBTC’nin GLD’nin AUM’sini tersine çevirmesi için, varlığın üzerinde bir performans göstererek değil, açıkça GLD’nin pazarını kaparak gerçekleşecek.

Gittikçe daha fazla şirket şu anda Bitcoin için Altın tahsisatlarının bir kısmını düşürmeyi düşünüyor. Belirli piyasa şüpheciler iken vardı böyle bir hareketin küçümseyen, diğerleri zaten yolunu parke bulundu.

Bir yatırım yönetimi şirketi olan Ruffer Investment Company Limited, yakın zamanda varlıklarının% 2,5’ini Altından Bitcoin’e tahsis etti. Firma, yatırımın 744 milyon dolar değerinde olduğunu belirtti.

“Bunu, dünyanın başlıca para birimlerinin devam eden devalüasyonuna karşı küçük ama güçlü bir sigorta poliçesi olarak görüyoruz. Bitcoin, şirketin (çok daha büyük) altın ve enflasyon bağlantılı tahvil yatırımlarını çeşitlendiriyor ve gördüğümüz bazı parasal ve piyasa risklerine karşı bir koruma görevi görüyor. “

Şimdi akredite tüccarlar ve yatırımcılar bu tür geçişlere bakıyor ve GLD’nin AUM’u yenilmeye devam ederken GBTC ile tahsislerini gözlüyor olacaklar. Bitcoin şu anda panoda kendini duyuruyor. Grayscale sadece bu senaryodan yararlanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.