Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$55,772.20
+1.9
ETH
$1,693.63
+0.58
LTC
$183.60
+1.6
DASH
$200.45
+1.98
XMR
$219.58
+0.57
NXT
$0.05
+5.72
ETC
$11.89
+2.68
DOGE
$0.05
-1.36
ZEC
$132.26
+2.89
BTS
$0.08
+14.9

FOMO Uyarısı! Bitcoin’in performansı Norveçli kralı U dönüşü yapmaya zorluyor

292

Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın alma kararı , kripto piyasasında dalgalanma etkisi yarattı. Aynı durum yalnızca sektörün kümülatif piyasa değerinde büyük bir yükselişi hızlandırmakla kalmadı, aynı zamanda kurumsal ve finansal ilgiyi de katalize etti ve dünya çapında birçok firmanın Bitcoin’i kucaklamasına öncülük etti .

Ancak, ipucunu alan sadece şirketler değil gibi görünüyor. Girişimciler ve endüstri kodamanları da öyle. Petrol milyarderi Kjell Inge Røkke’nin 6 milyar dolarlık endüstriyel holdinginin Bitcoin’e yatırım yapmak için özel bir birim kurduğunu açıklamasından birkaç hafta sonra , başka bir sanayici de aynı şeyi yaptı.

Yerel medyaya göre milyarder ve yatırımcı Øystein Stray Spetalen de Bitcoin’e yatırım yaptı . Satın almanın kesin detayları açıklanmasa da Spetalen, Norveç kripto borsası Miraiex’in mülkiyet tarafına da girdi.

Satın alma haberi açıkça bir yükseliş haberi olsa da, asıl ilginç olan Spetalen’in sadece birkaç hafta önce Bitcoin’i “saçma bir para birimi” olarak adlandırmasıdır. Mart ayı başlarında BNB Invest Konferansı’nda yaptığı konuşmada , şunları söylemişti:

“… Bitcoin bugün, Norveç’in tüm enerji tüketimi kadar enerji tüketiyor. Çevre açısından son derece düşmanca. Bitcoin hakkında gerçekten bir şey ifade ediliyorsa, yetkililer ve AB bunu derhal yasaklamalı. “

Ads

Bu sadece saçma. Bugün yürürlükte olan ödeme sistemleriyle iyi gidiyoruz ”dedi.

Söylemeye gerek yok, FOMO, Spetalen’in medyaya verdiği demeçte vurgulanan bir duygu olan Norveçli iş adamını sert bir şekilde vurdu.

“Kjell Inge Røkke’nin Bitcoin’e girdiğini de okudum, oldukça açıktı. Røkke’nin para kazandığını görmeye dayanamıyorum, benim değil. “

Bu Norveçli iş adamlarının Bitcoin’e dalma zamanlaması ilginç, özellikle de kısa süre önce ülkenin merkez bankası Bitcoin’e ve diğer kriptolara artan ilgiye atıfta bulunan bir açıklamayla ortaya çıktı.

Bloomberg’e yapılan açıklamada , Norges Bank Valisi şunları söyledi :

“[Bitcoin] çok fazla kaynak yoğun, çok pahalı ve en önemlisi istikrarı korumuyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.