Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$38,585.18
-3.29
ETH
$2,395.26
-4.94
LTC
$168.51
-3.28
DASH
$166.95
-1.57
XMR
$265.63
-3.81
NXT
$0.03
-6.17
ETC
$56.13
-1.93
DOGE
$0.31
-1.98
ZEC
$139.94
+4.78
BTS
$0.05
+1.47

Hint Kripto Borsası WazirX, DeFi ‘ye Girecek

170

Hint kripto borsası WazirX, piyasa yapıcı protokolü ile mevcut kullanıcıları ve kurumsal yatırımcıları çekmeyi planlıyor.

Hindistan’ın önde gelen kripto para borsalarından biri olan WazirX, bugün Matic ağı ile ortaklaşa ilk merkezi olmayan finans ürününü geliştirmek ve başlatmak için hazırlandıklarını söyledi.

Cointelegraph ile paylaşılan bir duyuruda şirket, otomatik bir piyasa yapıcı (AMM) protokolü başlatacaklarını söyledi. WazirX’in CEO’su Nischal Shetty, ürünün şu anda geliştirilmekte olduğunu ve bu yılın Eylül ayı sonuna kadar bir testnet sürümünü piyasaya sürmeyi planladıklarını paylaştı.

Otomatik bir piyasa yapıcı protokolü, geleneksel borsa pazarlarında kullanılan sipariş defterlerinin yerini alacak bir akıllı sözleşme biçimidir. Merkezi olmayan bir ekosistemde jetonların bir algoritma kullanılarak otomatik olarak işlem gördüğü bir likidite havuzu oluştururlar.

Matic ağını seçmenin nedenini açıklayarak, ağın Ethereum’dan daha yüksek ölçeklenebilirlik ve verim sağladığını vurguladılar.

Shetty, yeni DeFi projesi aracılığıyla WazirX’in mevcut borsa kullanıcılarını ve yeni kurumsal fonları çekmeyi planladığını söyledi.

Ads

Yeni girişimlerinin son ürününün, kullanıcıları WRX tokenleri karşılığında likidite havuzuna katılmaya getirmesi bekleniyor. CEO, aynı zamanda kurumsal fonların alım satımlarını gerçekleştirmek için DeFi likiditesinden yararlanmasına da olanak tanıyacağını söyledi.

Shetty, ek likidite sağlamak için WazirX’in birden fazla likidite sağlayıcısı ile ortaklık kuracağını söyledi; ancak, potansiyel ortaklarını isimlendirmekten kaçındı.

Şu an itibariyle, yeni DeFi ürünü ana WazirX borsasından ayrı olarak piyasaya sürülecek, ancak Shetty “iki platform arasında daha derin bir entegrasyon” üzerinde çalışmayı planladıklarını söyledi.

Belirsiz kripto düzenlemelerinin proje üzerindeki etkisiyle ilgili olarak Shetty, “Hindistan’da gelecek pozitif kripto düzenlemelerinden emin” olduğunu söyledi.

2019’da önerilen acımasız genel yasak yasa tasarısı Hindistan’da bir yasa haline gelirse, proje neredeyse hiç kullanıcı olmadan durma riski taşıdığından, kuruluşun yeni bir kripto projesi üzerinde çalışması dikkate değer bir adımdır.

Altcoin haberleri / Btc / Bitcoin / WRX / WazirX / Altcoinler / Ethereum / Coin Market Cap

Ayrıca Ethereum 2.0 Testnet Çöküyor yazımızı okumak için tıklayınız

1 yorum
  1. Zeynel diyor

    Bittürk borsasında yenicoinler ekleme olacakmı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.