Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$19,439.98
+0.79
ETH
$588.61
+0.03
LTC
$82.01
-0.1
DASH
$96.75
-0.37
XMR
$151.57
-1.08
NXT
$0.01
+19.3
ETC
$6.08
+0.68
DOGE
$0.00
-0.68
ZEC
$68.16
-0.28
BTS
$0.02
-4.84

Kozmos Temelli DeFi Projesi BNB Teminatıyla Mainnet Üzerinde Başladı

59

Kava ademi merkeziyetçi finans projesi( defi ), Cosmos blok zincirinde başlatıldı ve kullanıcılara BNB’yi stabilcoin olan USDX’i almak için teminat gereği koyma görevi verdi.

Kava ademi merkeziyetçi finans (DeFi) protokolü, Cosmos (ATOM) ana ağında resmen başlatıldı ve Binance Coin’in (BNB) başlangıçta bir teminat formu olarak devreye girdi.

Kava, MakerDAO’ya (MKR) benzer şekilde çalışır ve kullanıcıların kripto varlıklarını yatırmasına ve Kava’nın sabit parasını USDX ödünç almasına olanak tanır. Proje, DeFi ile birlikte çalışabilirlik sağlamaya odaklanıyor ve Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi diğer zincirlerden yerleşik teminat vaat ediyor.

İlk teminat formu, Binance’in jetonuna DeFi kullanım durumu veren BNB’dir. Borsaların daha önce EOS tabanlı Dengeye dahil olan jetonunu DeFi’ye tanıtmaya çalıştığı bir sır değil.

Kava, muhtemelen açılışta BNB’yi kabul etme kararına ağırlık veren Binance Launchpad tarafından inkübe edildi. Binance CEO’su Changpeng Zhao, “Kava, BNB için başka bir kullanım örneği yaratıyor ve bu da BNB kullanıcıları için ek değer sağlıyor” dedi.

Lansmana Kava borç verenlerini projenin jetonuyla ödüllendiren ve yönetimine katılmak için kullanılabilecek bir promosyon hediye eşlik ediyor.

Defi Birlikte çalışabilir düzeyde ancak henüz oluşturulamaz


Kava projesi, diğer blok zincirlerle birlikte çalışabilirliğe büyük önem veren bir proje olan Cosmos’ta başlatılan türünün ilk örneğidir. Cosmos SDK, Kava’daki BNB entegrasyonunu daha kolay hale getiren Binance Chain’a da güç veriyor.

Alternatif akıllı sözleşme platformlarında, Ethereum DeFi’yi bir şekilde taklit etmeye çalışan birçok proje var. Örneğin, eski tek teminat Yapıcı’nın kopyalanmış bir versiyonu Mart ayında Tron’da (TRX) piyasaya sürüldü.

Daha önce de belirtildiği gibi, EOS’un Denge’de kendi Maker analogu var. Proje, Maker’dan benzer bir karardan birkaç gün önce yürütülen Bitcoin teminatının devreye alınmasıyla Kava’ya benzer bir yol izliyor.

Bununla birlikte, Ethereum’daki DeFi ekosisteminin güçlü yönlerinden biri, birbirleriyle etkileşime girebilen çok sayıda projedir - birleştirilebilirlik adı verilen bir özellik.

Bu, Aave’e yakın zamanda Uniswap belirteçlerinin eklenmesi gibi ilginç mekaniklerle sonuçlanabilir ve bu da eski likidite havuzlarını desteklemek için kullanılabilir. Flaş takasları gibi bazı Uniswap V2 özellikleri de oluşturulabilirlik düşünülerek tasarlanmıştır. Bununla birlikte, bZX saldırıları tarafından kanıtlandığı gibi, flaş krediler ve bileşilebilirlik de kötüye kullanılabilir.

Kava, zincirler arası varlıkları kabul etme anlamında birlikte çalışabilir olsa da, henüz oluşturulacak başka proje yok. Kava’nın CEO’su Brian Kerr, Cointelegraph’a Kava’nın vizyonunun Cosmos’un hub ve bölge modelinde bir “DeFi merkezi” olmak olduğunu söyledi.

Mimarinin, Compound ve Augur gibi diğer Ethereum DeFi projelerinin Cosmos’a taşınmasını kolaylaştırdığına inanıyor, ancak bunun yapılabileceği üç farklı yol görüyor.

“Mevcut ağ etkilerini korumak ve kod tabanlarını yeniden yazmak zorunda kalmamak için” bir Cosere bölgesine bir Ethereum köprüsü kullanabilirler. Ancak diğer projelerin, gelişmiş bir altyapıdan yararlanmak için Cosmos’a taşınabileceğini de belirtti.

Son olarak, başka bir yol da Kava ile doğrudan entegrasyon olabilir:

“Ethereum ile ilgili birçok akıllı sözleşmenin kendi güvenliğine ihtiyacı yok, ancak evren ekosisteminde olmaktan faydalanacak. Bileşik veya Bileşik’e benzer sistemlerin doğrudan Kava gibi Kozmos’taki bazı daha büyük Hub’lara kurulduğunu hayal ediyorum. ”

Ayrıca Çin Bankası Blockchain Tabanlı Ticari Kağıtları Sunuyor yazımızı okumak için buraya tıklayınız.

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.