Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$23,465.13
+3.52
ETH
$605.39
+0.4
LTC
$106.30
+3.42
DASH
$97.25
-2.78
XMR
$158.45
+8.95
NXT
$0.01
0
ETC
$5.73
-3.52
DOGE
$0.00
-4.43
ZEC
$64.46
-1.62
BTS
$0.02
-4.51

Piyasa Uzmanları Ripple Vakasında Bir SEC Zaferi XRP’yi ‘Takas Edilemez’ Hale Getirecek

1

Analistler ve traderlar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) nihayetinde Ripple Inc.’e karşı beklenen bir davada galip gelmesi durumunda XRP piyasasının hızla kuruyarak fiyatların düşmesine neden olabileceğini söyledi.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse Pazartesi uyardı SEC yakın gelecekte dava olabilir onun satışlarının duyduğu şirkete karşı XRP , piyasa değeri ile üçüncü büyük cryptocurrency. Haberlerin ardından XRP’nin fiyatı keskin bir şekilde düştü ve hafifçe toparlanmadan önce% 14’e kadar değer kaybetti.

Dava henüz açılmamış ve çözülmesi yıllar sürebilirken, bazı piyasa uzmanları, SEC’in mahkemede XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu kanıtlaması durumunda, kripto para biriminin yeterli bir piyasa olmadan sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Bunun nedeni, şu an itibariyle kripto alım satım yerlerinin çoğunun menkul kıymet alım satım yetkisine sahip olmamasıdır.

Messari’de bir araştırma analisti olan Ryan Watkins, “Birçok kripto para birimi borsası onu listeden çıkarmak zorunda kalacak, bu yüzden likidite kuruyacak,” dedi. XRP’nin fiyatı bu senaryoda “sert bir şekilde düşecektir” dedi.

XRP’yi listelemeye devam eden borsalar, komisyonun davasını kazanması durumunda SEC tarafından menkul kıymet borsaları olarak kaydolmaları istenme riskini taşıyor. Aksi takdirde, bu borsalar perakende tüketicilerin kayıtsız bir menkul kıymet alıp satmalarına izin verdiği için cezalarla karşılaşabilir.

Daha şimdiden iki küçük borsa, CrossTower ve Beaxy, kripto para birimini listeden çıkardı.

Haziran ayında açılan firmanın başkanı Kristin Boggiano, “CrossTower’ın listeleme komitesi jetonları birçok boyutta değerlendiriyor” dedi. “Kriterlerden biri, bir varlığın menkul kıymet olup olmadığıdır. XRP’nin durumuna ilişkin belirsizlik göz önüne alındığında, CrossTower XRP’yi listeden çıkarmaya karar verdi. “

Chicago merkezli Beaxy, benzer şekilde ticareti durdurdu, ancak bir sonraki duyuruya kadar XRP’nin geri çekilmesine izin veriyor.

SEC ve Ripple Labs, XRP’nin yasal statüsünü yıllardır tartışıyor. Yani Ripple’a karşı SEC suçlamalarının haberi beklenmedik değil. Bununla birlikte, Beaxy Exchange’in öncelikli olarak mevzuata uygunluk ile çalışma yükümlülüğü vardır, ”dedi Beaxy’nin operasyon başkanı Naeem Master. Borsa, bir mahkeme XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını tespit ederse, varlık için desteği sürdürmeye açık olacağını söyledi.

Bu ikisi Coinbase veya Binance ile karşılaştırıldığında küçük işlemler olsa da, tartışmaları bu daha büyük ticaret platformlarının XRP’yi nasıl gördüğünü öngörebilir.

CrossTower, geçtiğimiz yıl başlatılan ve hangi dijital varlıkların menkul kıymetlere benzeyebileceği konusunda biraz netlik sağlamak için kurulan bir kuruluş olan Coinbase liderliğindeki Crypto Rating Council’in bir üyesidir. Proje, XRP’nin menkul kıymet olmayandan daha çok bir menkul kıymete benzediğini değerlendirdi ve varlığa 5 üzerinden 4 puan verdi (5 açık bir güvenliktir). Puanlar, hukuki tavsiye niteliğinde değildir, ancak üye borsalarının belirli dijital varlıklar hakkındaki görüşlerini temsil eder. CrossTower’a ek olarak, Bittrex ve Kraken grubun üyeleridir.

Coinbase, Bitstamp ve Binance ABD yorum yapmayı reddetti. Kraken, basın zamanına kadar yorum talebine yanıt vermedi.

“Başka hiçbir ülke XRP’ye menkul kıymet olarak bakmadı” dedi. “Birleşik Krallık, Japonya, İsviçre ve Singapur gibi ülkelerin hepsi çıktı ve XRP’nin bir para birimi olduğunu açıkça ortaya koyan şeyler söylediler.”

Garlinghouse ayrıca izleyicilere jetonun kaderinin şirketinden bağımsız olduğunu söyledi.

“Şirket Ripple olmasaydı, XRP dünya çapında … dünya çapında birkaç yüz borsa ile gelişmeye devam ederdi” dedi. “Ve burada ABD’de ve dünyanın her yerinde XRP’nin üzerine inşa eden 100’den fazla farklı proje, yenilikçi girişimci var.”

- Advertisement -

- Advertisement -

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.