Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$28,167.12
+5.96
ETH
$732.97
+2.03
LTC
$126.63
+1.64
DASH
$101.75
+0.25
XMR
$159.74
-3.88
NXT
$0.01
-5.13
ETC
$5.69
+2.06
DOGE
$0.00
+7.02
ZEC
$64.00
+0.46
BTS
$0.02
+0.68

Stellar Lumens, Dünya Bankası ile işbirliği

235

Stellar Kalkınma Vakfı (SDF) SDF üyeleri, hükümet ve finans endüstrisindeki birçok sektörden gelen konuklar, ödeme çözümlerini, inovasyonu ve tüm kripto para birimleri, yasal gereklilikler için merkezi hale gelen bir konuyu tartıştılar.

Konferansın üçüncü gününde Stellar’s Development Foundation CEO’su Denelle Dixon, Dünya Bankası Grubu Teknoloji ve İnovasyon Laboratuvarı Lideri Stela Mocan ve eski Dünya Bankası Grup Başkanı Jim Yong Kim ile konuştu. Diğer konferans konukları arasında Circle CEO’su Jeremy Allaire ve PayPal’ın eski CEO’su ve LinkedIn kurucu ortağı Reid Hoffman yer aldı.

Konferans sırasında bir açıklama hak ettiği ilgiyi görmedi ve şimdi bir topluluk üyesi bunu Twitter üzerinden belirtti. Mocan, Dünya Bankası ve SDG’nin kullanıcıları için daha iyi bir deneyim yaratmak için “birbirlerinden bir şeyler öğrenebileceğini” söyledi. Banka temsilcisi, açık kaynak teknolojisinin ve dijital kamu mallarının bu amaca ulaşmak için araçlar olduğunu vurguladı.

Mocan, SDG ve geleneksel finans sistemi taraflarının gösterdiği çaba ve ilerlemenin tüm taraflarca kullanılabileceğini de sözlerine ekledi. Yeni teknolojilerle işbirliği ve deney yapma çağrısında, Dünya Bankası temsilcisi finansal ürünlerinde iyileştirmeler yapmak için SDF ile birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Blockchain ve Stellar Development Foundation ile yaptığımız keşiflerden, blok zincirinin izlenebilirliği ve Dünya Bankası kredi ödemelerimizde görünürlüğü artırmaya nasıl yardımcı olabileceğini inceledik. Bu öğrenme bizim için çok önemli ve bunu müşteri ülkelerimizle, Banka’daki diğer ekiplerle ve ekosistemdeki diğer meslektaşlarımızla paylaşıyoruz.

Ads

Stellar Lumens, finansal hizmetlere erişimi sağlayacak

Stellar Lumens ile uluslararası işbirliğini artırmak için gereken gereksinimlere değindi. Tavsiyelerinden biri, yönetişim ve düzenlemede küresel değişiklikleri yönlendirmek için “hedefleri seçmekti”.

Eski Dünya Bankası çalışanı, Stellar gibi platformlara erişimin geleceğin açık dünyasında “kritik” olacağına inanıyor. Özellikle gelişmekte olan ekonomilerdeki nüfus için, Stellar gibi alternatifler finansal hizmetlere erişmelerine izin verecektir.

Bu anlamda, Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, blockchain teknolojisi deneyiminin “insanlar için görünmezliğe” ulaşma noktasına kadar kolay olması gerektiğini ekledi. Böylelikle ana akımda kitlesel bir benimsenme düzeyine ulaşmak mümkün olacaktır.

CNF, Circle Coinbase birlikte MERKEZİ konsorsiyum kuran şirketlerden biridir. Konsorsiyum, 2021’den itibaren Stellar Lumens ağında satışa sunulacak olan stablecoin USD Coin’i (USDC) yarattı. Platform, Ethereum , Solana ve Algorand ile birlikte stabilcoini barındıracak 4 ağdan biri olacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.