Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
BTC
$44,590.92
+0.8
ETH
$3,244.66
+4.09
LTC
$139.86
+4.91
DASH
$115.83
+3.04
XMR
$183.29
+3.5
NXT
$0.01
+0.8
ETC
$34.33
+8.68
DOGE
$0.16
+0.76
ZEC
$126.64
-4.15
BTS
$0.03
+3.24

Yeni Alfa Romeo SUV, araba kayıtlarını izlemek için NFT ve blockchain kullanıyor

1.684

Alfa Romeo’nun Tonale NFT’si, satın alındığında bir arabayı onaylar ve ardından aracın kullanım ömrü boyunca verileri kaydeder ve saklar.

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, son aracı Tonale SUV’yi tanıttı. Firma, her aracı otomobilin tüm yaşam döngüsünü takip edebilen kendi blok zinciri tabanlı belirtecine bağlayan sektördeki ilk şirket olduğunu iddia ediyor.

Bu SUV’nin en ayırt edici özelliklerinden biri, her arabanın beraberindeki bir karşılıksız token (NFT) ile bağlantılı olmasıdır. Alfa Romeo’ya göre Tonale NFT, satın alındığında bir arabayı sertifikalandırır ve ardından aracın ömrü boyunca verileri kaydeder ve saklar. Alfa Romeo’nun küresel pazarlama ve iletişim başkanı Francesco Calcara  şunları söyledi :”Müşterinin onayı üzerine, NFT, araç verilerini kaydederek, aracın genel durumunun garantisi olarak kullanılabilecek ve kalan değeri üzerinde olumlu bir etkisi olan bir sertifika üretecek.”

Ads

Otomobil şirketleri , on yılın sonunda 240 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilen NFT pazarına giderek daha fazla yatırım yapıyor - bazen araç satın alımlarına dahil olan benzersiz tahsil edilebilir dijital jetonlar basıyor.

Blockchain artık emlak anlaşmalarından spor tutkunlarının katılım belirteçlerine kadar her şeyle bağlantılı . İşletmeler bu yeni teknolojiye katılmak için yarışırken, NFT’ler son zamanlarda manşetlere çıktı.

Lamborghini, Rolls-Royce ve Mercedes-Benz gibi diğer lüks otomobil üreticileri   NFT’leri denedi. Örneğin Lamborghini, bir Lamborghini Ultimae’nin uzaya gidişini gösteren beş resimden oluşan ilk NFT projesi olan “Uzay-Zaman Belleği”ni başlattı.

Mercedes-Benz , G-Serisi araç serisinden ilham alan sınırlı sayıda bir Mercedes-Benz NFT koleksiyonu geliştirmek için kısa süre önce Art2People ile birlikte çalıştı .

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.