Kripto Para Haberleri - Bitcoin ve Altcoin Haberleri
Single Post
BTC
$33,471.76
-5.17
ETH
$1,033.27
-5.79
LTC
$132.88
-5.12
DASH
$126.55
+2.44
XMR
$156.22
-8.05
NXT
$0.01
+2.86
ETC
$7.13
-1.74
DOGE
$0.01
-8.64
ZEC
$99.48
+8.72
BTS
$0.02
-4.51

DeFi ‘yi Agresif Apy Oranlarımı Patlatacak?

306

Varlık tahsisi konusunda, fon yöneticileri yatırım yapmak için varlıklar yerine park fonlarının yollarını aramak için daha fazla zaman harcıyorlar. DeFi, park fonları için oldukça çekici bir yol olduğunu kanıtladı. Yatırımcılar, geleneksel finansta yönetim ücreti kesintilerinin arkasındaki itici güç olduğu için sermaye verimliliği ararlar ve teşvikleri tüccarları buraya fon ayırmaya motive etti. 

Neden DeFi? DeFi’nin projeleri, geleneksel finans ile karşılaştırıldığında çok daha yüksek faiz oranları sunuyor ve Ethereum’un Vitalik Buterin’e göre bu, kendisine bağlı açıklanmamış risklerle birlikte geliyor. 

Çoğu DeFi projesi, bütçelerini kullanıcıları teşvik etmek ve projelerinin reklamını yapmak için harcadı ve bu, topladıkları fonları çok aştı. Geliştiriciler yatırım getirilerini en üst düzeye çıkarmaya çalışırken, DeFi projeleri değerin ötesinde teşvikler sunuyor. Aslında, influencer ve kripto yatırımcı Andrew Kang geçtiğimiz günlerde DeFi Projects’in teşviklere yaptığı harcamalar hakkında tweet attı ve şunları söyledi:

Ads

Teşvikler ve promosyonlar sermaye yoğun olmaya devam ederken, DeFi’nin TVL’si istikrarlı bir şekilde artıyor. Bununla birlikte, agresif teşvik savaşı, piyasadaki en yüksek getiriye sahip ilk 5 projeyi tahttan düşürmek için yeterli neden olmayabilir. 

DeFi projeleri tarafından sunulan likidite madenciliği, değer adalarını merkezi olmayan bir boyutta etkin bir şekilde birbirine bağlar ve değer değişim sıklığını hızlandırarak fiyat keşfini teşvik eder. Ancak, ‘teşvik savaşları’ ile DeFi projeleri bunu çok ileri götürmüş olabilir. Yatırımcıların kaynaklarının makul bir şekilde dağıtılmaması ihtimali vardır. 

Bazı DeFi projeleri tarafından başlatılan agresif likidite madenciliği programları, diğerlerinden daha yüksek getiriler sunarak sınırlı likidite için birbirleriyle mücadele ediyor. DEX’lerin, yönetilen varlıkların bir yıldan kısa bir süre içinde 3 kat daha değerli olduğunu fark etmeleri şaşırtıcı değil. Aslında, bir yılda 10 kat veya daha fazlasını geçebilirler. Likidite savaşlarının ilk bölümü zaten burada ve ne kadar spekülatif olursa olsun, her hafta yeni projeler başlatılıyor ve tüccarlar için her zamankinden daha fazla fırsat var.

Kang’ın tweetleri, DeFi’nin balon patlamasından bunun sorumlu olabileceğini öne sürüyor. Ancak, reklamlara / teşviklere harcama, balonun patlamasının tek nedeni olmayabilir. SushiSwap, ICO benzeri fiyat hareketi ve sürdürülemez yatırım getirisi artışı gibi bölümler de aynı şeyden büyük ölçüde sorumlu olabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.